Apple Apple Headset News

Τα ακουστικά Apple AR/VR ενδέχεται να καθυστερήσουν έως το 2023 λόγο προβλημάτων ανάπτυξης

Τα φημολογούμενα headset AR/VR της Apple θα καθυστερήσουν μέχρι το 2023, αφού αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διαδικασία ανάπτυξης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της Apple, η έκθεση υποστηρίζει ότι η Apple σχεδίαζε αρχικά να κυκλοφορήσει τα headset το 2021. Στη συνέχεια, η εταιρεία έβαλε τις βλέψεις της στο WWDC τον Ιούνιο του 2022 για να κυκλοφορήσει το προϊόν, αλλά αυτό λέγεται ότι είναι πλέον απίθανο λόγω ορισμένων προβλημάτων ανάπτυξης.

Λέγεται ότι τα headset αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης, καθώς και προβλήματα με τις κάμερες και το λογισμικό. Η συσκευή φημολογείται ότι διαθέτει δύο τσιπ και το Bloomberg πιστεύει ότι τουλάχιστον ένα από αυτά θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το M1 Pro από τα τελευταία μοντέλα MacBook Pro. Οι θερμικές απαιτήσεις αυτού του τσιπ φαίνεται ότι είναι η αιτία προβλημάτων υπερθέρμανσης.

Προηγούμενα σχέδια προσπάθησαν να μετριάσουν τα θερμικά προβλήματα χρησιμοποιώντας μια εξωτερική συσκευή επεξεργαστή που θα μετέφερε δεδομένα ασύρματα στο headset, αλλά ο Sir Jony Ive φαίνεται να απέρριψε την ιδέα. Η Apple ακούγεται ότι αυτή τη στιγμή έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται στα headset AR/VR.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ανάπτυξης, η Apple εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την κυκλοφορία των headset μέχρι τα τέλη του 2022 ή το 2023. Η Apple φαίνεται να ενημέρωσε τους συνεργάτες της εφοδιαστικής αλυσίδας ότι η συσκευή είναι απίθανο να κυκλοφορήσει μέχρι το 2023, αλλά προφανώς εξακολουθεί να πιέζει τους προμηθευτές να έχουν μονάδες διαθέσιμες για το τέλος του 2022. Οι κάμερες για τα headset που παρέχονται από την LG Innotek πρόκειται να ξεκινήσουν την παραγωγή ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία πιστεύεται τώρα ότι σχεδιάζει να επικεντρώσει το WWDC το 2023 ειδικά στην κατασκευή εφαρμογών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για να ξεκινήσει το App Store της συσκευής. Το ίδιο το headset εξακολουθεί να φημολογείται ότι τρέχει “rOS”, εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Oak”.

Το iOS 16, το οποίο εσωτερικά λέγεται ότι έχει την κωδική ονομασία «Σίδνεϊ», υποτίθεται ότι θα διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για τα headset για να θέσει τις βάσεις για τη συσκευή. Το Bloomberg σημειώνει ότι αυτό σημαίνει ότι η Apple «θα μπορούσε θεωρητικά να κάνει προεπισκόπηση των τεχνικών πτυχών του headset ή του λογισμικού του, χωρίς να παρουσιάσει την πλήρη συσκευή» στο φετινό WWDC.

Η Apple έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να τιμολογήσει τη συσκευή με αρχική τιμή 2.000 δολάρια περίπου δηλαδή 2400 ευρώ στην Ελλάδα, κάτι που δικαιολογείται από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες οθόνης, τσιπ και ήχου της συσκευής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Αρχικά αναμενόταν να πουλάει μόνο ένα headset ανά ημέρα ανά κατάστημα λιανικής και η τελευταία πρόβλεψη της εταιρείας στους προμηθευτές αναμένει πωλήσεις επτά έως 10 εκατομμυρίων μονάδων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα