Apple iOS News Video

Όλα τα νέα στο iOS 15.4 και στο iPadOS 15.4: Face ID με μάσκα, Emojis, Apple Card Widget, Universal Control και άλλα

Η Apple παρουσίασε σήμερα τις πρώτες beta του iOS 15.4, iPadOS 15.4 σε προγραμματιστές για δοκιμαστικούς σκοπούς, προσθέτοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες στα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα iOS. Το iOS 15.4 είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση που είχαμε στο iOS 15 μέχρι σήμερα και φέρνει Universal Control, Face ID με μάσκα, νέα emoji και πολλά άλλα.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο:

 

Face ID με μάσκα

Με το iOS 15.4, υπάρχει πλέον η επιλογή να ξεκλειδώσετε το iPhone σας ενώ φοράτε μάσκα. Η Apple προειδοποιεί ότι το πλήρες Face ID είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά η μάσκα Face ID είναι πλέον διαθέσιμη.

Το Face ID με μάσκα μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά την ενημέρωση στο iOS 15.4 και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί την περιοχή γύρω από τα μάτια σας για ελέγχο ταυτότητας. Λειτουργεί με γυαλιά, αλλά δεν είναι συμβατό με γυαλιά ηλίου και πρέπει να κοιτάτε το iPhone για να το ξεκλειδώσετε με μάσκα. Το Face ID με μάσκα φαίνεται να περιορίζεται από το iPhone 12 και μετά.

Universal Control

Το iPadOS 15.4 και το macOS Monterey 12.3 ενεργοποιούν την πολυαναμενόμενη λειτουργία Universal Control, η οποία έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μόνο πληκτρολόγιο για να ελέγχετε τα iPad και τα Mac που είναι συνδεδεμένα στον λογαριασμό σας iCloud.

Το Universal Control είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και ενεργοποιημένο από προεπιλογή μόλις κάνετε αναβάθμιση σε iPadOS 15.4 και macOS Monterey‌ 12.3. Εάν έχετε MacBook και iPad, για παράδειγμα, το trackpad και το πληκτρολόγιο του MacBook μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν απευθείας στην οθόνη του iPad.

Υπάρχουν νέες ρυθμίσεις για το Universal Control στο iPad και στο Mac, και στο iPad, η επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης παρατίθεται στο Handoff & Airplay.

Emojis

Οι ανοιξιάτικες ενημερώσεις iOS συχνά φέρνουν νέους χαρακτήρες emoji και το iOS 15.4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Η beta εισάγει υποστήριξη για το Emoji 14, προσθέτοντας 37 emoji και 75 προσθήκες τόνου δέρματος για συνολικά 112 νέους χαρακτήρες.

Υπάρχουν πολλά νέα emoji χεριών, όπως χέρια καρδιάς, χέρι προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, με την παλάμη προς τα κάτω, την παλάμη προς τα πάνω, το χέρι με τον δείκτη και τον αντίχειρα σταυρωμένο, το δείκτη που δείχνει προς τον θεατή, μαζί με μια ενημέρωση για το emoji χειραψίας.

Φωλιά με αυγά, άδεια φωλιά, ακτινογραφία, δεκανίκι, τσουλήθρα παιδικής χαράς, τροχός, σημαδούρα δαχτυλιδιού, hamsa, μπάλα καθρέφτη, βάζο, ταυτότητα και χαμηλή μπαταρία είναι νέα αντικείμενα, ενώ τα φυτά και τα ζώα θα περιλαμβάνουν κοράλλια και λωτό. Όσον αφορά τους φανταστικούς χαρακτήρες, μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο troll emoji και τα αυγά, τα φασόλια και το υγρό που χύνει συνθέτουν νέα τρόφιμα.

 

Apple Card Widget

Υπάρχει ένα νέο Apple Card Widget, το οποίο μπορεί να προστεθεί στην Αρχική οθόνη. Το γραφικό στοιχείο «Apple Card» εμφανίζει το τρέχον υπόλοιπό σας και τις ημερήσιες δαπάνες σας σε διαφορετικές κατηγορίες.

Φωτεινότητα πληκτρολογίου

 

 

 

Στο iPadOS 15.4, υπάρχει μια νέα επιλογή Φωτεινότητα πληκτρολογίου που μπορεί να προστεθεί στο Κέντρο Ελέγχου για να σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα πληκτρολογίου με οπίσθιο φωτισμό.

Λειτουργεί για το Magic Keyboard της Apple, αλλά πρέπει να προστεθεί στο Κέντρο Ελέγχου μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου και πατώντας το κουμπί “+” δίπλα στην επιλογή Φωτεινότητα πληκτρολογίου.

iCloud Keychain Notes

Οι χρήστες του iCloud Keychain μπορούν πλέον να προσθέτουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε καταχώριση κωδικού πρόσβασης, όπως το 1Password.

Σε iPhone και iPad, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο iCloud Keychain στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην ενότητα “Κωδικοί πρόσβασης”.

Είσοδος ιστότοπου με κωδικό πρόσβασης

Η Apple λέει ότι οι εκδόσεις iOS 15.4 και iPadOS 15.4 beta προσθέτουν μια νέα λειτουργία κλειδιού πρόσβασης που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε ιστότοπους και εφαρμογές συμβατούς με κωδικό πρόσβασης σε Mac και iPad χρησιμοποιώντας ένα iPhone με αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης.

 

Αυτό σημαίνει ότι σε ιστότοπους που επιτρέπουν έλεγχο ταυτότητας μέσω Face ID ή Touch ID, μπορείτε να κάνετε έλεγχο ταυτότητας με ένα iPhone αντί να χρειάζεται να εισάγετε κωδικό πρόσβασης.

Game Control

Σύμφωνα με τις σημειώσεις έκδοσης της Apple, η υποστήριξη είναι διαθέσιμη για νέες δυνατότητες υλικολογισμικού DualSense.

Αρχεία εμβολιασμού στην εφαρμογή Health

Τα επαληθεύσιμα αρχεία υγείας υποστηρίζουν πλέον την προσθήκη αρχείων εμβολιασμού στη μορφή ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ στις εφαρμογές Υγεία και Πορτοφόλι, ώστε όσοι βρίσκονται στην ΕΕ να μπορούν να προσθέτουν τις κάρτες εμβολίων τους στην εφαρμογή Πορτοφόλι για εύκολη πρόσβαση.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα