Movies News

Cobra Kai… η συνέχεια του Karate Kid

The Karate Kid. Ναι ξέρω, I go way back1984. Είναι ταινία πολεμικών τεχνών, ουσιαστικά είναι η ιστορία του φίλου Daniel LaRusso, ο οποίος διδάσκεται Κότζουριού καράτε από τον Mr. Miyagi.

 

Στόχος του να κερδίσει τους εκφοβιστές του στο τουρνουά καράτε.

 

Βέβαια, αυτός που τον εκφοβίζει, ο Τζόνι Λόρενς, είναι ο πρώην της κοπέλας του,  για αυτό άλλωστε τον μισεί και τόσο, γιατί του “έκλαψε” την κοπέλα, αλλά και πάλι τον κάνουν να φαίνεται κακός.

Αυτό που λίγοι ξέρουν για την ταινία, είναι το εξής:

«Το The Karate Kid είναι μια ημι-αυτοβιογραφική ιστορία που βασίζεται στη ζωή του σεναριογράφου της, Ρόμπερτ Μαρκ Κάμεν. Σε ηλικία 17 ετών, μετά την Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1964, ο Κάμεν ξυλοκοπήθηκε από συμμορία εκφοβιστών. Άρχισε έτσι να μελετά πολεμικές τέχνες για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο Κάμεν ήταν δυσαρεστημένος με τον πρώτο του δάσκαλο που δίδαξε πολεμικές τέχνες ως εργαλείο βίας και εκδίκησης. Έτσι, προχώρησε στη μελέτη του καράτε Κότζου-ριού, με βάση την Οκινάουα, υπό Ιάπωνα δάσκαλο που δεν μιλούσε αγγλικά, αλλά ήταν ο ίδιος μαθητής του Τσοτζούν Μιγιάγκι.» 

————

Anyway,  κάπου εδώ φεύγουμε από το 1984 και προχωράμε στο 2018 όπου όλοι έχουν μεγαλώσει.

Ο Ντάνιελ Λαρούσο, έχει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και είναι πλούσιος, έχει παντρευτεί την Αμάντα, έχει κάνει δύο παιδιά, την Σαμάνθα και τον Άνθονι και έχει σταματήσει να ασχολείται με το καράτε.

 

Ο κύριος Μιγιάγκι δυστυχώς έχει πεθάνει, και στη σειρά και στην πραγματική ζωή.

 

Ο Τζόνι είναι λιγουλάκι μεθύστακας, έχει έναν γιό, τον Ρόμπι, ο οποίος δεν θέλει ούτε να τον βλέπει γιατί δε ασχολήθηκε ποτέ μαζί του (σαντ).

Και πάνω που ο Τζόνι βλέπει παντού τη μούρη του Ντάνιελ (που ακόμα μισεί από το Λύκειο, γιατί του «έκλεψε» την κοπέλα και τον κέρδισε και στο τουρνουά) σε γιγαντοαφίσες, σε διαφημίσεις για την αντιπροσωπεία κλπ., και καταριέται τη ζωή του, γνωρίζει τον Μιγκέλ

 

Ένα παιδάκι που μετακομίζει δίπλα του και δέχεται μπούλινκ. Όταν ο Μιγκέλ βλέπει ότι ο φίλος Τζόνι το έχει με τα μπουνίδια κλωτσίδια και όλα αυτά, του ζητάει να τον διδάξει καράτε. Και προφανώς ο Τζόνι λέει… Μαντέψτε τι, όχι! Χαχα. Και εννοείται ότι ο Μιγκέλ τον πρήζει, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε σειρά, obviously, like, obviously.

Τον πείθει λοιπόν, ο Τζόνι ανοίγει σχολή καράτε και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα όλων.

 

Ο Ντάνιελ αρχίζει να προπονεί τον γιό του Τζόνι, τον Ρόμπι που λέγαμε πριν, που δεν θέλει ούτε να βλέπει τον μπαμπά του (ναι το ξέρω, άβολο), ο Τζόνι προπονεί τον Μιγκέλ, μαλώνουν συνέχεια και καταλήγουν να έχουν αντίπαλες σχολές καράτε, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας άλλος αγαπημένος φίλος απ τα παλία, και οι δύο «εχθροί» Τζόνι και Ντάνιελ, ενώνονται για να τον αντιμετωπίσουν.

 

Δεν θα πω κάτι άλλο, ειλικρινά, ό,τι καλύτερο, μετά απ΄αυτό πραγματικά θέλω να πάω να μάθω καράτε και  να πλακώνομαι με άλλα άτομα που ξέρουν καράτε. Προφανώς και κάνω πλάκα, σε καμία περίπτωση τέτοιες σειρές δεν έχουν σκοπό να προωθούν τη βία και το μπούλινγκ, αντίθετα, λειτουργούν και σαν αντιπαράδειγμα, Karate is just so cool.

 

Την συστήνω ανεπιφύλακτα, ειδικά στους φαν του Karate Kid, οι σκηνές που χρησιμοποιούνται από την ταινία, ως flashbacks, πραγματικά σε κάνουν να ανατριχιάζεις.

 

Το καταπληκτικό στη σειρά αυτή είναι ότι δίνεται η δυνατότητα να δούμε τα backstories όλων των χαρακτήρων και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, οι συγκυρίες μας κάνουν να φερόμαστε όπως φερόμαστε.

 

Σε περίπτωση που σας νοιάζει η ανάλυση μου για το λόγο για τον οποίο ο Τζόνι με τον Ντανιελ δυσκολεύονταν να επικοινωνήσουν διαβάστε αυτό: https://dimigeo.gr/1628/giati-o-daniel-den-mporei-na-synergastei-me-ton-johnny-sto-cobra-kai/

Xara

Xara

Σχετικά με τον συγγραφέα

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα