Apple Apple Headset News

Gurman: Mixed-reality headset για FaceTime, SharePlay, Memojis

Τα Memojis και το SharePlay θα μπορούσαν να είναι βασικά στην εμπειρία FaceTime στα mixed-reality headset της Apple που φημολογείται εδώ και καιρό, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Ο Gurman, ο οποίος συχνά αποκαλύπτει ακριβείς πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, έχει πει στο παρελθόν ότι τα mixed-reality headset (AR VR)  της Apple θα επικεντρωθούν στο gaming, αλλά και την επικοινωνία μέσω ψηφιακών μέσων. Το ίδιο το σετ μικροφώνου-ακουστικού φημολογείται ότι εκτελεί “rOS” ή “realityOS”, εσωτερικά με την κωδική ονομασία “Oak”.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο του Power On, ο Gurman ξεκαθάρισε τι περιμένει από το FaceTime στο realityOS, προτείνοντας ότι μπορεί να περιστρέφεται γύρω από δύο από τις υπάρχουσες εμπειρίες της εταιρείας: το Memojis και το SharePlay.

Φαντάζομαι μια έκδοση εικονικής πραγματικότητας του FaceTime όπου μπορείτε να βρίσκεστε σε μια αίθουσα συνεδριάσεων με δεκάδες άτομα. Αντί να δείτε τα πραγματικά τους πρόσωπα, θα δείτε τρισδιάστατες εκδόσεις τους (Memojis). Υποθέτω ότι τα ακουστικά θα μπορούν να προσδιορίζουν τις εκφράσεις του προσώπου ενός ατόμου σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας την εμπειρία   αρκετά ζωντανή. Θα έψαχνα επίσης για έντονη χρήση του SharePlay στο νέο realityOS, επιτρέποντας σε πολλούς χρήστες ακουστικών να βιώνουν μουσική, ταινίες και παιχνίδια μαζί.
Η δουλειά της Apple στο realityOS φημολογείται από το 2017, αλλά η ύπαρξη του λειτουργικού συστήματος επιβεβαιώθηκε τελικά αυτή την εβδομάδα, όταν βρέθηκαν αναφορές σε αυτό στα αρχεία καταγραφής μεταφόρτωσης του App Store και στον ανοιχτό κώδικα της Apple.

Η Apple παρουσίασε τα Memojis το 2018 με το iOS 12, ενώ το SharePlay είναι μια πολύ πιο πρόσφατη προσθήκη που έφτασε με το iOS 15.1 πέρυσι. Οι εικασίες υποδηλώνουν ότι πολλές νέες δυνατότητες που έχει κυκλοφορήσει η Apple τα τελευταία χρόνια, όπως το ARKit, οι οδηγίες βάδισης AR στους Χάρτες της Apple, το spatal audio με δυναμική παρακολούθηση κεφαλής και ο σαρωτής LiDAR, προορίζονται για τα ακουστικά mixed-reality headset μακροπρόθεσμα, επιτρέποντας η εταιρεία να εξοικειώσει τους χρήστες με ορισμένες από τις πτυχές των ακουστικών και να τις επαναλάβει δημόσια πολύ πριν από την κυκλοφορία τους. Φαίνεται εύλογο ότι το Memoji και το SharePlay θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν μέρος αυτής της στρατηγικής.

Παρά τον ενθουσιασμό για το έργο headset της Apple που «προσεγγίζει την απογείωση» φέτος, ο Gurman πιστεύει τώρα ότι τα προβλήματα ανάπτυξης είναι πιθανό να καθυστερήσουν την ανακοίνωση της συσκευής μέχρι το WWDC 2023.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα