AirTags Apple News

Aλλαγές Anti-Stalking στα AirTags

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η τέταρτη έκδοση beta του iOS 15.4 και εισάγει αλλαγές κατά της καταδίωξης του AirTag που ανακοίνωσε η Apple νωρίτερα αυτό το μήνα, παρέχοντας μια προειδοποίηση εγκατάστασης ότι η χρήση ενός AirTag ή άλλου στοιχείου που συνδέεται με το Find My για την παρακολούθηση κάποιου χωρίς συγκατάθεση είναι έγκλημα.

“Μπορείτε να εντοπίσετε αυτό το στοιχείο χρησιμοποιώντας το Find My Network”, διαβάζεται στην οθόνη εγκατάστασης. “Η χρήση αυτού του στοιχείου για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι έγκλημα σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζεται από τα θύματα και να επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να ζητούν πληροφορίες αναγνώρισης σχετικά με τον ιδιοκτήτη.”

Με αυτήν την προειδοποίηση, η Apple θέλει να καταστήσει σαφές σε όσους θα χρησιμοποιούσαν συσκευές συμβατές με AirTags και Find My από τρίτες εταιρείες ως εργαλεία καταδίωξης ότι μια τέτοια περίπτωση χρήσης είναι παράνομη και έχει ποινικές συνέπειες. Η Apple νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι η προειδοποίηση θα προστεθεί σε μια επερχόμενη ενημέρωση.

Είπε επίσης ότι θα αντιμετωπίσει ένα σφάλμα που προκαλούσε σύγχυση σχετικά με την ανεπιθύμητη παρακολούθηση, μια αλλαγή που είναι επίσης πιθανή στη νέα beta. Τα AirPods μπορεί να προκαλέσουν μια προειδοποίηση “Άγνωστο αξεσουάρ” που κάποιοι ερμήνευαν ως ειδοποίηση από ένα AirTag. Τα AirTags δεν μπορούν να εμφανίσουν το μήνυμα “Εντοπίστηκε άγνωστο αξεσουάρ”, όπως από τα AirPods Pro, AirPods Max, AirPods τρίτης γενιάς και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αξεσουάρ δικτύου Find My.

Στο μέλλον, η Apple φροντίζει ώστε όλα τα αξεσουάρ να προσδιορίζονται σωστά, ώστε να μην υπάρχει πλέον σύγχυση σχετικά με τις συσκευές που δεν είναι AirTag.

Έχουμε επιβεβαιώσει ότι οι αλλαγές στα μηνύματα είναι στην τρέχουσα έκδοση beta του iOS 15.4 και η Apple έχει επίσης κάνει κάποιες άλλες μικρές τροποποιήσεις. Στην εφαρμογή Find My‌, δεν υπάρχει πλέον επιλογή για να απενεργοποιήσετε τις “Ειδοποιήσεις Ασφάλειας Στοιχείων”, με την Apple να προσφέρει αντ ‘αυτού τις επιλογές “Προσαρμογή εύρεσης ειδοποιήσεων” και “Προσαρμογή ειδοποιήσεων παρακολούθησης”.

Προς το παρόν, και οι δύο αυτές επιλογές ανακατευθύνονται στις επιλογές Ειδοποιήσεις για την εφαρμογή « Find My» και δεν είναι σαφές εάν η Apple θα το αλλάξει στο μέλλον με πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις για να επιλέξετε.

Αργότερα αυτό το έτος, η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει πρόσθετα μέτρα κατά της καταδίωξης που περιλαμβάνουν υποστήριξη για εύρεση ακριβείας για άγνωστα AirTags, ειδοποιήσεις εμφάνισης που εμφανίζονται κάθε φορά που ακούγεται ένας ήχος και πιο δυνατούς ήχους AirTag.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα