AirTags Apple iOS iPad iPhone

Χείλος που δαγκώνει, χέρια που κάνουν καρδιά και φασόλια τα νέα emoji που έρχονται με το iOS 15.4

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα την πέμπτη έκδοση beta των επερχόμενων ενημερώσεων iOS 15.4 και iPadOS 15.4 σε προγραμματιστές για δοκιμαστικούς σκοπούς, με το νέο λογισμικό να έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Apple κυκλοφόρησε την τέταρτη έκδοση beta του iOS 15.4 και του iPadOS 15.4.

Οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν λήψη του iOS 15.4 και του iPadOS 15.4 μέσω του Κέντρου προγραμματιστών της Apple ή μέσω της εκπομπής μετά την εγκατάσταση του κατάλληλου προφίλ σε iPhone ή iPad.

Το iOS και το iPadOS 15.4 εισάγουν μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχουμε δει σε μια ενημέρωση από την κυκλοφορία του iOS 15. Στα μοντέλα iPhone 12 και 13, υπάρχει πλέον η επιλογή χρήσης Face ID ενώ φοράτε μάσκα χωρίς να απαιτείται Apple Watch για έλεγχο ταυτότητας. Λειτουργεί ακριβώς όπως το Face ID, αλλά σαρώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια σας όταν φοράτε μάσκα.

Στο iPad, το iPadOS 15.4 φέρνει την πολυαναμενόμενη λειτουργία Universal Control. Σε συνδυασμό με Mac με MacOS Monterey 12.3, το Universal Control επιτρέπει τον έλεγχο πολλών Mac και iPad με έναν μόνο δρομέα και πληκτρολόγιο. Είναι μια δυνατότητα που λειτουργεί απρόσκοπτα μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων και είναι απλή και διαισθητική στη χρήση.

Υπάρχουν 37 νέα emoji. Με την προσθήκη χαρακτήρων Emoji 14, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε emoji που περιλαμβάνουν πρόσωπο που λιώνει, χείλος που δαγκώνει, χέρια καρδιάς, φυσαλίδες, φασόλια, πρόσωπο με διαγώνιο στόμα, παλάμη προς τα πάνω, αυγά, τρολ, χαμηλή μπαταρία, κοράλλι, λωτό και πολλά άλλα.

Η δεύτερη έκδοση beta προσέθεσε υποστήριξη για τη λειτουργία “Tap to Pay on ‌iPhone‌” που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε iPhone συμβατά με NFC να δέχονται πληρωμές μέσω Apple Pay, ανέπαφων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και άλλων ψηφιακών πορτοφολιών, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο υλικό.

Το Tap to Pay στο iPhone είναι ενεργοποιημένο στην έκδοση beta του iOS 15.4, αλλά απαιτεί από τρίτους παρόχους να προσθέσουν υποστήριξη, επομένως δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για χρήση.

Στην τέταρτη έκδοση beta, η Apple πρόσθεσε μια νέα φωνή Siri για Αμερικανούς χρήστες και υποστήριξη για λειτουργίες κατά της καταδίωξης του AirTag που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο. Κατά τη ρύθμιση ενός AirTag ή ενός αξεσουάρ Find My, υπάρχει τώρα μια προειδοποίηση ότι η συσκευή είναι κλειδωμένη σε ένα Apple ID και ότι η χρήση του για την παρακολούθηση κάποιου χωρίς συγκατάθεση είναι έγκλημα.

“Μπορείτε να εντοπίσετε αυτό το στοιχείο χρησιμοποιώντας το δίκτυο “Βρείτε μου””, διαβάζει η οθόνη ρύθμισης. “Η χρήση αυτού του στοιχείου για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι έγκλημα σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Αυτό το στοιχείο έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζεται από τα θύματα και να επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να ζητούν πληροφορίες αναγνώρισης σχετικά με τον ιδιοκτήτη.”

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η Apple μπορεί να σχεδιάζει να αναπτύξει υποστήριξη για ψηφιακά αναγνωριστικά και άδειες οδήγησης στο iOS 15.4. Δεν υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία για αυτό αυτήν τη στιγμή, αλλά αναφέρθηκε η δυνατότητα στον κωδικό PassKit στην έκδοση beta. Την ταυτότητά σας», αναφέρεται.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλήρη υποστήριξη 120Hz ProMotion για κινούμενα σχέδια εφαρμογών σε μοντέλα iPhone 13 Pro, πιστοποιητικά εμβολίων ΕΕ στην εφαρμογή Wallet, δυνατότητα απενεργοποίησης ειδοποιήσεων για αυτοματισμούς συντομεύσεων, έλεγχοι φωτεινότητας πληκτρολογίου στο Κέντρο ελέγχου στο iPad, γραφικό στοιχείο Apple Card, Σημειώσεις iCloud Keychain, υποστήριξη για την προσθήκη προσαρμοσμένων τομέων email στο iCloud‌ Mail απευθείας στη συσκευή και μια επιλογή SharePlay στο φύλλο κοινής χρήσης.

Xara

Xara

Σχετικά με τον συγγραφέα

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα