News Tech

Ο Έλον Μασκ προσφέρεται να αγοράσει όλο το Twitter

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, προσφέρθηκε να αγοράσει όλο το Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κοινωνικών μέσων, Μπρετ Τέιλορ.

Σε επιστολή που κατατέθηκε στην SEC, ο Μασκ λέει ότι μετά την αγορά του 9,1% της εταιρείας νωρίτερα μέσα στον μήνα, «προσφέρεται να αγοράσει το 100% του Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά». Ο Μασκ αγόρασε σχεδόν το 10% του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επρόκειτο να γίνει μέλος του διοικητικού του συμβουλίου, αλλά για άγνωστους λόγους, ο Μασκ αποχώρησε.

Ο Μασκ στην επιστολή συνεχίζει δηλώνοντας ότι το Twitter έχει «εξαιρετικές δυνατότητες» που θα ξεκλειδώσει. Από τότε που έκανε την προηγούμενη επένδυσή του στην εταιρεία, ο Μασκ έγραψε ότι συνειδητοποίησε ότι «η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα υπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της», προσθέτοντας ότι «το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία».

«Η προσφορά μου είναι η καλύτερη και τελική μου προσφορά και αν δεν γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να επανεξετάσω τη θέση μου ως μέτοχος», καταλήγει ο Μασκ. Ο Μασκ τους τελευταίους μήνες ήταν ένθερμος επικριτής του Twitter στην πλατφόρμα, αμφισβητώντας τις πολιτικές του και σε ένα σημείο φαινομενικά σκεφτόταν εάν θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια νέα, ανταγωνιστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενημέρωση: Σε μια δήλωση, το Twitter επιβεβαίωσε ότι έλαβε την προσφορά του Μασκ και θα «εξετάσει προσεκτικά την πρόταση για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter».

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα