News

Το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus

Το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus είναι τα νέα «προσιτά» και ένα από τα κορυφαία iPhone της Apple με τιμές που ξεκινούν από 1069 ευρώ και φυσικά κυκλοφόρησαν μαζί με τα πιο ακριβά iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Η Apple κατάργησε το «Mini» και πλέον το iPhone το 2022 το iPhone 14 διατίθενται σε μεγέθη 6,1 και 6,7 ιντσών. Το νέο iPhone 14 6,7 ιντσών ονομάζεται «iPhone 14 Plus», που θυμίζει τα iPhone 8 και 8 Plus, αλλά μόνο στην ονομασία καθώς έχει τον σχεδιασμό του προκατόχου του,  με επίπεδες άκρες, περίβλημα από αλουμίνιο και γυάλινη πλάτη που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση.

Τα μοντέλα iPhone 14 διατίθενται σε blue, purple, midnight, starlight, and (PRODUCT)RED. Σε αντίθεση με τα μοντέλα iPhone 14 Pro, τα iPhone 14 και 14 Plus συνεχίζουν να έχουν μια εγκοπή στο μπροστινό μέρος της οθόνης που φιλοξενεί την κάμερα TrueDepth. Όπως τα μοντέλα iPhone 13, το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus περιλαμβάνουν οθόνες Super Retina XDR OLED που υποστηρίζουν μέγιστη φωτεινότητα 1200 nits, λόγο αντίθεσης 2.000.000:1, υποστήριξη Dolby Vision και True Tone για αντιστοίχιση της ισορροπίας λευκού της οθόνης με την φωτισμός στο δωμάτιο. Δεν υπάρχει διαθέσιμη τεχνολογία προβολής ProMotion στα τυπικά μοντέλα iPhone 14, με αυτή τη δυνατότητα να περιορίζεται στα μοντέλα Pro.

Ένα ανθεκτικό μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield προστατεύει την οθόνη του iPhone από χτυπήματα και πτώσεις και τα μοντέλα iPhone 14 είναι αδιάβροχα IP68, επιτρέποντάς τους να αντέχουν σε βάθος 6 μέτρων για έως και 30 λεπτά.

Η Apple χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ A15 που υπήρχε στα μοντέλα iPhone 13 Pro για τα μοντέλα iPhone 14, αλλά υπάρχει μια ενημερωμένη εσωτερική σχεδίαση που επιτρέπει καλύτερη θερμική απόδοση. Το τσιπ A15 προσφέρει CPU 6 πυρήνων, GPU 5 πυρήνων και Neural Engine 16 πυρήνων.

https://www.youtube.com/watch?v=ehbmC1irQuY

Υπάρχει μια ενημερωμένη ευρεία κάμερα 12 megapixel που διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα, διάφραγμα ƒ/1,5 και μεγαλύτερα pixel 1,9 μm για βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, καθώς και οπτική σταθεροποίηση εικόνας με sensor-shift optical image. Η Apple πρόσθεσε επίσης μια ενημερωμένη κάμερα TrueDepth με διάφραγμα ƒ/1,9 και ενώ ο Ultra Wide φακός δεν έλαβε βελτιώσεις, η Photonic Engine βελτιώνει τη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό σε όλες τις κάμερες του iPhone 14.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό υλικού και λογισμικού, το Photonic Engine βελτιώνει την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό έως και 2 φορές στην κάμερα Ultra Wide, 2 φορές στην κάμερα TrueDepth και 2,5 φορές στην κάμερα Wide. Το Photonic Engine επεκτείνεται στο Deep Fusion και παρέχει εντυπωσιακές λεπτομέρειες διατηρώντας τις λεπτές υφές και παρέχοντας βελτιωμένο χρώμα.

Για βίντεο, υπάρχει μια λειτουργία Action που παρέχει ομαλό βίντεο με καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας από ποτέ. Η λειτουργία Action Mode είναι σε θέση να προσαρμόζεται σε σημαντικά κουνήματα, κίνηση και δονήσεις, ακόμη και όταν τραβιέται βίντεο στη μέση της δράσης. Η Cinematic Mode λειτουργία έχει βελτιωθεί και είναι διαθέσιμη σε 4K στα 30 fps και 4K στα 24 fps. Το φλας True Tone είναι 10% πιο φωτεινό με καλύτερη ομοιομορφία για πιο σταθερό φωτισμό.

Τα μοντέλα iPhone 14 περιλαμβάνουν ένα επιταχυνσιόμετρο διπλού πυρήνα που μπορεί να μετρήσει έως και 256 Gs, και το επιταχυνσιόμετρο και ένα γυροσκόπιο υψηλής δυναμικής εμβέλειας τροφοδοτούν μια λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης που μπορεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό ατύχημα και δεν μπορείτε να φτάσετε στο iPhone. Η Apple χρησιμοποιεί επίσης άλλους αισθητήρες για την τροφοδοσία αυτής της λειτουργίας, έτσι ώστε το βαρόμετρο να ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση της καμπίνας, το ρολόι GPS για αλλαγές ταχύτητας και το μικρόφωνο μπορεί να ακούει τους θορύβους του τροχαίου ατυχήματος.

Η Apple πρόσθεσε επίσης το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, μια επιλογή που επιτρέπει στο iPhone 14 να συνδέεται απευθείας με δορυφόρους για λόγους επικοινωνίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όταν το WiFi και το κινητό δεν είναι διαθέσιμα. Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου λειτουργεί σε ανοιχτούς χώρους με λίγα δέντρα και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης. Είναι δωρεάν για δύο χρόνια και λειτουργεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η δορυφορική συνδεσιμότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους και συγγενείς στο Find My όταν κάνετε πεζοπορία ή κατασκήνωση σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως και με τα μοντέλα iPhone 13, τα μοντέλα iPhone 14 υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G (sub-6GHz και mmWave στις Ηνωμένες Πολιτείες) και χρησιμοποιούν ένα νέο μόντεμ Qualcomm X65. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μοντέλα iPhone αποστέλλονται χωρίς φυσική κάρτα SIM καθώς οι πάροχοι χρησιμοποιούν πλέον eSIM. Που ισχύει επίσης μόνο για τις ΗΠΑ και τον Καναδά, στην Ευρώπη θα έχουν κανονικά και φυσική κάρτα SIM για την ώρα.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει βελτιωθεί με το iPhone 14 και διαρκεί μία ώρα περισσότερο από το iPhone 13. Με το μεγαλύτερο μέγεθός του, το iPhone 14 Plus έχει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από το iPhone 14. Το iPhone 14 διαρκεί έως και 20 ώρες όταν παρακολουθείτε βίντεο, ενώ το iPhone 14 Plus διαρκεί έως και 26 ώρες κατά την παρακολούθηση βίντεο.

Τα μοντέλα iPhone 14 είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες αποθήκευσης 128 GB, 256 GB και 512 GB. Η φόρτιση MagSafe έως και 15 W συνεχίζει να υποστηρίζεται και η γρήγορη φόρτιση μέσω Lightning είναι διαθέσιμη με φορτιστή 20 W ή μεγαλύτερο. Τα iPhone 14 και 14 Plus υποστηρίζουν επίσης WiFi 6 και Bluetooth 5.3.

Η τιμή για το iPhone 14 ξεκινά από 1069 ευρώ και η τιμή για το iPhone 14 Plus ξεκινά από 1239 ευρώ. Οι προπαραγγελίες θα είναι διαθέσιμες την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με το iPhone 14 να κυκλοφορεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και το iPhone 14 Plus

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα