Apple iOS

Το iOS 16 κυκλοφορεί: Έξι νέες δυνατότητες που αξίζει να δείτε

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει το iOS 16 τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, από το iPhone 8 και μετά. Το iOS 16 περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες, έρχόνται από μια προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος έως τη δυνατότητα προσωρινής επεξεργασίας ή ακύρωση αποστολής iMessages.

Για να εγκαταστήσετε το iOS 16 όταν κυκλοφορήσει η ενημέρωση, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού. Αφού ενημερώσετε το iPhone σας σε iOS 16, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τις έξι χρήσιμες νέες λειτουργίες που μπορείτε να δοκιμάσετε παρακάτω.

Προσαρμόστε την οθόνη κλειδώματος

Η κύρια νέα λειτουργία του iOS 16 είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης της οθόνης κλειδώματος με πολλαπλές ταπετσαρίες, γραφικά στοιχεία, προσαρμοσμένες γραμματοσειρές για την ημερομηνία και την ώρα και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα σύνολο φωτογραφιών για τυχαία αναπαραγωγή στην οθόνη κλειδώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα γκαλερί Lock Screen παρουσιάζει μια σειρά από επιλογές Lock Screen, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ταπετσαρίας Weather με ζωντανές καιρικές συνθήκες και μια ταπετσαρία Astronomy που παρέχει θέα στη Γη, τη Σελήνη και το Ηλιακό Σύστημα. Το iOS 16 περιλαμβάνει υποστήριξη για πολλά σχέδια κλειδώματος οθόνης, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των αγαπημένων απλά με ένα swipe up.

Επεξεργασία ή κατάργηση αποστολής iMessage

Το iOS 16 εισάγει τη δυνατότητα προσωρινής επεξεργασίας ή ακύρωση αποστολής iMessages, καθώς και επισήμανσης των συνομιλιών του iMessage ως μη αναγνωσμένες μετά το άνοιγμά τους.

Η Apple σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε ένα iMessage για έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή του, με έως και πέντε επεξεργασίες ανά μήνυμα. Οι παραλήπτες μπορούν να δουν μια εγγραφή των αλλαγών που έγιναν στο μήνυμα και σε συσκευές με iOS 15 ή παλαιότερη έκδοση, τα επεξεργασμένα μηνύματα λαμβάνονται ως νέο μήνυμα που λέει “Επεξεργάστηκε σε [νέο μήνυμα]”.

Για να επεξεργαστείτε ή να αποστείλετε ένα μήνυμα, απλώς πατήστε παρατεταμένα σε ένα συννεφάκι και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή στο μενού που εμφανίζεται. Τα iMessages που έχουν υποστεί επεξεργασία επισημαίνονται ως “επεξεργασμένα” κάτω από το συννεφάκι μηνυμάτων. Τα μηνύματα SMS (πράσινα συννεφάκια) δεν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ή ακύρωση αποστολής.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής πλήρους οθόνης

Το iOS 16 επαναφέρει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής πλήρους οθόνης στην οθόνη κλειδώματος με μεγάλο εξώφυλλο άλμπουμ και μια ταπετσαρία που ταιριάζει με τα χρώματα.

Η Apple πρόσφερε τελευταία φορά ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής πλήρους οθόνης στην οθόνη κλειδώματος στο iOS 10 το 2016. Εάν δεν σας αρέσει η δυνατότητα, μπορείτε να πατήσετε στο κάτω μέρος της οθόνης για να ελαχιστοποιήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και να επιστρέψετε στην τυπική ταπετσαρία οθόνης κλειδώματος .

Nintendo Joy-Cons στο iPhone

Τα iPhone υποστηρίζουν πολλά πρόσθετα χειριστήρια παιχνιδιών Bluetooth στο iOS 16, συμπεριλαμβανομένων των Joy-Cons και Pro Controller του Nintendo Switch. Τα iPhone με iOS 16 μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με ένα αριστερό είτε με δεξί Joy-Cons ή και τα δύο ταυτόχρονα ως ένα χειριστήριο.

Αυτό είναι πάνω από την υπάρχουσα συμβατότητα του iPhone με χειριστήρια PS5 DualSense και Xbox Series X από την κυκλοφορία του iOS 14.5 πέρυσι.

Παρακολουθήστε μια παραγγελία Apple Pay

Το Apple Pay στο iOS 16 διαθέτει νέες ενσωματωμένες πληροφορίες παρακολούθησης παραγγελιών στην εφαρμογή του Πορτοφολιού για ηλεκτρονικές παραγγελίες που ολοκληρώνονται μέσω Apple Pay. Το πρόγραμμα παρακολούθησης παρέχει την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης μιας παραγγελίας και υποδεικνύει πότε ένα δέμα είναι έξω για παράδοση.

Κλείστε τους κύκλους άσκησης χωρίς το Apple Watch

Ξεκινώντας με το iOS 16, η εφαρμογή Fitness είναι πλέον διαθέσιμη στο iPhone για όλους τους χρήστες, ακόμη και χωρίς Apple Watch. Η εφαρμογή διαθέτει έναν καθημερινό δακτύλιο δραστηριότητας που βασίζεται στους αισθητήρες κίνησης του iPhone για την εκτίμηση των θερμίδων που καίει και των βημάτων ενός ατόμου ανά ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της για το iPhone 14, η Apple ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Fitness+ θα είναι διαθέσιμη για χρήστες iPhone χωρίς Apple Watch φέτος σε 21 χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. Το Fitness+ κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα ή 79,99 $ ανά έτος με τιμές Αμερικής ακόμα στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμο, και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι τιμές.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα