Apple Mac News

Τι ακολουθεί για τον iMac; Τι γνωρίζουμε για νέο σχεδιασμό, θα έχει τσιπ M3 και άλλα

Η Apple κυκλοφόρησε τον ολοκαίνουργιο iMac 24 ιντσών με το τσιπ M1 τον Απρίλιο του 2021, καθιστώντας τον πάνω από ενάμιση χρόνο παλιό εως τώρα. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μπορεί να αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει για τον iMac και τον all-in-one επιτραπέζιο υπολογιστή της Apple.

Έχουμε ακούσει αρκετές φήμες και αναφορές σχετικά με το τι ετοιμάζει η Apple, προσφέροντάς μας μια καλή άποψη για το τι θα ακολουθήσει, και αναφέρουμε μερικές από τις λεπτομέρειες που γνωρίζουμε για το σχεδιασμό, τις επιδόσεις και άλλα στοιχεία του επερχόμενου iMac παρακάτω.

Pro ή όχι Pro;

Η Apple κυκλοφόρησε έναν iMac Pro 27 ιντσών το 2017, την τότε απάντησή της στους επαγγελματίες πελάτες που ήθελαν έναν ισχυρό all-in-one επιτραπέζιο υπολογιστή από την Apple. Η Apple διέκοψε τη διάθεση του βασικού iMac 27 ιντσών τον Μάρτιο του 2022, μετά την κυκλοφορία του Mac Studio και της οθόνης Studio 27 ιντσών. Μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του, οι πηγές ήταν διχασμένες σχετικά με το αν ο επόμενος iMac 27 ιντσών οθόνης της Apple θα χαρακτηριστεί ως προϊόν “Pro” ή απλώς θα χαρακτηριστεί ως μεγαλύτερη έκδοση του iMac που προορίζεται για καταναλωτές.

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι ένας “iMac Pro” θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, ενώ άλλες αναφορές λένε ότι η Apple δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα έναν iMac με μεγαλύτερη οθόνη. Τα σχέδια της Apple συχνά αλλάζουν, οπότε δεν είναι σαφές ποιο είναι το τρέχον σχέδιο της.

Δύο iMac στα σκαριά

Η Apple εργάζεται πάνω σε δύο νέους iMac: ένα μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη με οθόνη 27 ιντσών και μια αναβάθμιση του σημερινού μοντέλου 24 ιντσών. Για το σημερινό μοντέλο 24 ιντσών, η Apple φέρεται να σχεδιάζει να διατηρήσει το μοντέλο M1 στη σειρά μέχρι το 2023 και στη συνέχεια να παρουσιάσει ενδεχομένως μια νέα έκδοση με το τσιπ M3.

Ο ενημερωμένος iMac 24 ιντσών θα μπορούσε να διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό και το ίδιο μέγεθος, αλλά να επωφεληθεί από το τσιπ M3. Η Apple εισήγαγε πρόσφατα το τσιπ M2 τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οπότε το M3 απέχει ακόμη πολύ.

Σχεδιασμός και επιδόσεις του ‘iMac Pro’

Η νέα προσθήκη στην οικογένεια iMac, είτε θα ονομάζεται “iMac Pro” είτε όχι, θα διαθέτει τα τσιπ M3 Pro και M3 Max, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Τα τσιπ θα είναι η τρίτη γενιά του Silicon της Apple και θα βασίζονται στις επιδόσεις των επερχόμενων τσιπ M2 Pro και M2 Max, τα οποία αναμένεται να τροφοδοτήσουν τα ανανεωμένα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών.

Όσον αφορά την οθόνη και το σχεδιασμό, ο μεγαλύτερος iMac θα μπορούσε να υιοθετήσει την ίδια τεχνολογία οθόνης που υπάρχει σήμερα στα μοντέλα MacBook Pros της Apple με τα υψηλότερα χαρακτηριστικά που αποτελούνται από mini-LED και ProMotion. Η Apple έχει επίσης δοκιμάσει το Face ID για το Mac, αλλά είναι απίθανο να έρθει σύντομα.

Όταν η Apple ανακοίνωσε τον iMac 24 ιντσών με M1, διαφήμισε τον λεπτό σχεδιασμό του υπολογιστή ως φόρο τιμής στην απόδοση και την αποδοτικότητα του Silicon της Apple σε σύγκριση με τη μεγαλύτερη μητρική πλακέτα και το θερμικό σύστημα που απαιτούνται για τους iMac που βασίζονται στην Intel.

Όσον αφορά τον “iMac Pro”, δεν είναι απολύτως σαφές τι σχεδιασμό θα έχει ο επιτραπέζιος υπολογιστής. Η Apple θα μπορούσε να επιλέξει να δημιουργήσει ένα λεπτό περίβλημα, προσφέροντας παράλληλα τις επιδόσεις των τσιπ M3 Pro και M3 Max ή να κατασκευάσει ένα μεγαλύτερο, παχύτερο και βαρύτερο “επαγγελματικό” σύστημα, παρόμοιο με τα MacBook Pro των 14 και 16 ιντσών. Ορισμένες φήμες έχουν προτείνει ότι ο iMac των 27 ιντσών θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό με τον Pro Display XDR με μαύρα πλαίσια.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα