AirTags

Μήνυση στην Apple γιατί ο πρώην της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει

Τι άλλο θα δούμε σε αυτόν τον κόσμο, η Apple αντιμετωπίζει αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες ισχυρίζεται ότι ο πρώην φίλος της χρησιμοποίησε AirTag για να την παρακολουθήσει χωρίς τη συγκατάθεσή της, αναφέρει το Bloomberg, είναι αυτο που λένε καλά είσαι πάνε μίλα της.

Από την κυκλοφορία τους τον Απρίλιο του 2021, η χρήση των AirTag της Apple έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των ομάδων απορρήτου και των αρχών επιβολής του νόμου ότι οι ιχνηλάτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για παράνομη παρακολούθηση. Η Apple έχει δημιουργήσει πολλές διασφαλίσεις για την προστασία από ανεπιθύμητη παρακολούθηση, αλλά σύμφωνα με τη νέα αγωγή, αυτές οι διασφαλίσεις είναι «ανεπαρκείς».

Η μήνυση, που κατατέθηκε τη Δευτέρα, υποστηρίζει ότι οι διασφαλίσεις που ισχύουν, οι οποίες περιλαμβάνουν την ειδοποίηση των χρηστών iPhone εάν διαπιστωθεί ότι τους ακολουθεί ένα άγνωστο AirTag, είναι “θλιβερά ανεπαρκείς και δεν κάνουν τίποτα, αν μη τι άλλο, για να προειδοποιήσουν αμέσως τα άτομα εάν τους ακολουθούν ή παρακολουθούνται.” Η άλλη γυναίκα στη μήνυση λέει ότι ο σύζυγός της τοποθέτησε ένα AirTag στο σακίδιο του παιδιού της για να την παρακολουθήσει. Οι δύο γυναίκες ζητούν απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης και κατηγορούν την Apple ότι κυκλοφόρησε ένα μη ασφαλές προϊόν.

Ένας πρώην φίλος μιας από τις γυναίκες που κατέθεσαν τη μήνυση έβαλε ένα AirTag στον του τροχού του αυτοκινήτου της και κατάφερε να ανακαλύψει πού είχε μετακομίσει για να αποφύγει την παρενόχλησή του, σύμφωνα με την προτεινόμενη ομαδική καταγγελία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι τα AirTags θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021, οι οποίες περιλάμβαναν βελτιωμένη ανίχνευση για άγνωστα AirTags, πιο δυνατές ειδοποιήσεις AirTags και άλλα.

«Το AirTag σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ανθρώπους να εντοπίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι για να παρακολουθούν άτομα ή περιουσίες άλλου ατόμου και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κακόβουλη χρήση των προϊόντων μας», δήλωσε η Apple σε δελτίο τύπου τον Φεβρουάριο του 2021. «Η ανεπιθύμητη παρακολούθηση ήταν εδώ και πολύ καιρό ένα κοινωνικό πρόβλημα και λάβαμε σοβαρά υπόψη αυτήν την ανησυχία στο σχεδιασμό του AirTag», συνέχισε.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

AirTags Apple iPhone News

Η Apple κυκλοφορεί την εφαρμογή «Tracker Detect» για να αποτρέψει στους Android χρήστες να εντοπίζουν AirTag

  • 14 Δεκεμβρίου, 2021
Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα εφαρμογή “Tracker Detect” στο Google Play Store, η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει
AirTags Apple News

Η Apple ανακοινώνει ενημερώσεις AirTag για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης

  • 11 Φεβρουαρίου, 2022
Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιεί ορισμένες ενημερώσεις στα AirTags με στόχο να περιορίσει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Υπάρχουν πολλές αλλαγές