Mac

Mac Pro με τσιπ M2 Ultra το 2023

Η Apple συνεχίζει και δοκιμάζει ένα ολοκαίνουργιο Mac Pro με τσιπ M2 Ultra, αλλά η εταιρεία πιθανότατα έχει εγκαταλείψει τα σχέδια να κυκλοφορήσει ένα υψηλότερης τεχνολογίας μηχάνημα με ένα λεγόμενο τσιπ “M2 Extreme” διαστάσεων, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του σήμερα, ο Gurman είπε ότι το Mac Pro με το τσιπ M2 Ultra θα είναι διαθέσιμο με CPU έως 24 πυρήνων, GPU έως 76 πυρήνων και τουλάχιστον 192 GB RAM. Όπως και το τρέχον Mac Pro, αναμένει ότι το νέο μοντέλο θα παραμείνει επεκτάσιμο, επιτρέποντας την εισαγωγή πρόσθετης μνήμης, αποθήκευσης και άλλων στοιχείων.

Το υψηλότερο μοντέλο όμως η Extreme έκδοση, με το τσιπ M2 Extreme θα μπορούσε να φτάσει την CPU έως 48 πυρήνων και την GPU έως 152 πυρήνων, σύμφωνα με τον Gurman, αλλά πιστεύει ότι αυτή η διαμόρφωση καταργήθηκε λόγω κόστους και πολυπλοκότητας κατασκευής.

«Με βάση την τρέχουσα δομή τιμολόγησης της Apple, μια έκδοση M2 Extreme ενός Mac Pro πιθανότατα θα κόστιζε τουλάχιστον 10.000 $ – χωρίς άλλες αναβαθμίσεις – καθιστώντας την ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο προϊόν που πιθανότατα δεν αξίζει το κόστος ανάπτυξης, τους πόρους μηχανικής και το εύρος ζώνης παραγωγής. θα απαιτούσε», έγραψε.

Το τρέχον Mac Pro που βασίζεται στην Intel κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019 και ξεκινά από 5.999 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πιθανώς κάποια στιγμή το 2023, αλλά ο Gurman δεν παρείχε ένα ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
AirPods Apple Mac

Θα δούμε Apple Event μέσα στον Οκτώβριο ;

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Φημολογείται ότι η Apple θα φιλοξενήσει μια εκδήλωση αυτόν τον μήνα για να αποκαλύψει νέα μοντέλα MacBook Pro, ένα επανασχεδιασμένο