News

Η Foxconn αναγκάζει τους άρρωστους εργαζόμενους να παραμείνουν στις γραμμές παραγωγής iPhone

Η προσπάθεια της Foxconn να καλύψει τις παραγγελίες iPhone 14 Pro της Apple στο εργοστάσιό της στο Zhengzhou στην Κίνα, φέρεται να θέτει σε κίνδυνο περαιτέρω κρούσματα, καθώς υποχρεώνει τους άρρωστους εργαζόμενους να παραμένουν στη γραμμή παραγωγής.

Μετά από μήνες λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID σε όλο το εργατικό δυναμικό του, το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone 14 Pro στην Κίνα έφτασε να έχει περισσότερους περιορισμούς στις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι προσπάθειες της Foxconn να καλύψει τη διαφορά μετά την καθυστέρηση μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνουν το εργατικό δυναμικό και τους κίνδυνος μόλυνσης.

Εργαζόμενοι που μιλούν στο Rest Of World ισχυρίζονται ότι έχουν κολλήσει τον ιό αφού μπήκαν στο εργοστάσιο. Ωστόσο, αντί να αποβληθούν από τις γραμμές μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι τους ζητήθηκε να συνεχίσουν να εργάζονται.

Ένας υπάλληλος ισχυρίζεται ότι αρκετοί από τους συναδέλφους τους δούλευαν ενώ είχαν πυρετό. Είχαν επίσης συμπτώματα αδιαθεσίας, συμπεριλαμβανομένου της δυσκολίας στην αναπνοή, αλλά πέρασαν 11 ώρες στη γραμμή εκείνη την ημέρα και 10 ώρες την επόμενη μέρα.

Ο προϊστάμενος αυτού του εργαζομένου προφανώς είπε επίσης στους υπαλλήλους να αποφύγουν να υποβληθούν σε δοκιμές ώστε να παραμείνουν στις γραμμές παραγωγής. Οι πολιτικές της Foxconn λένε πως όσοι έχουν θετικά αποτελέσματα απαγορεύεται αν παρεβρίσκονται από τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τους κοιτώνες.

Όσοι διαγνώστηκαν ότι είχαν COVID-19 κρατήθηκαν επίσης μακριά από το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό σε διάφορες εγκαταστάσεις, όπως μια επαγγελματική σχολή και ένα ημιτελές συγκρότημα διαμερισμάτων, αναφέρουν πηγές. Υπήρχαν ορισμένα προβλήματα με ιατρικές προμήθειες, μαζί με ελλείψεις τροφίμων και βρώμικες τουαλέτες.

Μερικοί εργαζόμενοι φοβήθηκαν επίσης για το εισόδημά τους εάν έπαιρναν αναρρωτική άδεια.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μέτρα όπως τα συστήματα κλειστού βρόχου που περιόριζαν τους εργαζομένους στα εργοστάσια και τα υψηλότερα επίπεδα δοκιμών μείωσαν τον αριθμό των ασθενειών στις γραμμές παραγωγής. Δεδομένου ότι οι περιορισμοί έχουν μειωθεί, οι εργαζόμενοι λένε τώρα ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες βήχα και πυρετού στις γραμμές παραγωγής σε σύγκριση με το φθινόπωρο.

 

Τα συμπτώματα και η ανάγκη για εργασία δεν περιορίζονται μόνο στους εργαζόμενους της γραμμής παραγωγής. Οι διευθυντές έμοιαζαν άρρωστοι επίσης.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αναταραχής των εργαζομένων που προκλήθηκαν από την ανάγκη περιορισμού και καταπολέμησης του COVID, και στο αποκορύφωμα της περιόδου αγορών των εορτών, η Foxconn ήταν πιθανό αυτή τη φορά να είναι μια ευκαιρία να καλύψει τη ζήτηση για iPhone.

Εάν δεν ληφθεί υπόψη, η Foxconn θα μπορούσε να καταλήξει να προκαλέσει περισσότερα lockdown, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω ταραχές στους εργαζόμενους και να επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο τις αποστολές iPhone 14 Pro της Apple.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα