Tech

Το iPhone χάνει από τον ανταγωνισμό στα Βραβεία Smartphone για το 2022

Κάθε χρόνο, ο δημοφιλής YouTuber Marques Brownlee (γνωστός περισσότερο ως MKBHD) διοργανώνει τα δικά του Βραβεία Smartphone,

στα οποία επιλέγει τα καλύτερα smartphone σε διάφορες κατηγορίες που ο ίδιος με βάση την κρίση του βάζει. Ενώ πέρυσι το iPhone βραβεύτηκε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, φέτος το smartphone της Apple έχασε τα φώτα της δημοσιότητας από τους ανταγωνιστές του.

Όπως και πέρυσι, η MKBHD έχει ορίσει πολλές κατηγορίες βραβείων για smartphone.

Οι οποίες είναι:

  • Καλύτερο μεγάλο τηλέφωνα
  • Καλύτερο μικρό τηλέφωνα
  • Το καλύτερο σύστημα κάμερας
  • Καλύτερη μπαταρία
  • Το καλύτερο στην σχεδίαση
  • Βραβείο αξία τιμής σε σχέση με την απόδοση
  • Το Bust κινητό της Χρονιάς
  • MVP (Τηλέφωνο της Χρονιάς)

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά smartphone Android που διαγωνίζονται για τα βραβεία, ενώ η Apple προς το παρόν πουλά μόνο οκτώ διαφορετικά μοντέλα iPhone – και μόλις πέντε από αυτά κυκλοφόρησαν φέτος. Φυσικά, αν και τα βραβεία βασίζονται στα κριτήρια του MKBHD, έλαβε υπόψη τόσο τις τεχνικές πτυχές όσο και την προσωπική του εμπειρία με κάθε συσκευή που διαγωνίζεται για τα βραβεία.

Αλλά πώς συγκρίνεται το iPhone με όλα τα άλλα smartphone Android; Ας το δούμε παρακάτω, να σημειωθεί ότι το έχει κάνει βίντεο στο YouTube κανάλι του όπως και κάθε χρόνο, και αυτά είναι συνοπτικά όσα είδαμε στο βίντεο.

Καλύτερο μεγάλο τηλέφωνα

Το iPhone 14 Pro Max είναι σίγουρα ένα μεγάλο τηλέφωνο με την οθόνη 6,7 ιντσών. Ωστόσο, ο MKBHD επέλεξε το Galaxy S22 Ultra της Samsung ως το καλύτερο μεγάλο τηλέφωνο του 2022. Σύμφωνα με τον YouTuber, το S22 Ultra εκμεταλλεύεται την τεράστια οθόνη 6,8 ιντσών με τη γραφίδα σε συνδυασμό με λογισμικό βελτιστοποιημένο για τη μεγάλη οθόνη, την μπαταρία 5.000 mAh και τέσσερις φακούς κάμερας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

Ο γνωστός YouTuber επαίνεσε επίσης το ASUS ROG Phone 6, το οποίο θεωρείται smartphone gamer, στην ίδια κατηγορία για το ότι διαθέτει «απίστευτα, τεράστια στερεοφωνικά ηχεία μπροστά» και υποδοχή ακουστικών. Το Xiaomi Mix Fold 2 έλαβε επίσης τιμητική διάκριση για το ότι έχει το ίδιο πάχος με ένα κανονικό τηλέφωνο όταν είναι διπλωμένο.

Καλύτερο μικρό τηλέφωνο

Πέρυσι, η Apple κέρδισε την κατηγορία Best Small Phone με το iPhone 13 mini. Εξάλλου, δεν έχουν απομείνει πολλά μικρά τηλέφωνα στην αγορά και το iPhone 13 mini ήταν ουσιαστικά ένα iPhone 13 με premium υλικό μέσα σε ένα σώμα με οθόνη 5,4 ιντσών. Αλλά φέτος, η Apple σκότωσε το iPhone mini και το αντικατέστησε με το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus.

Έτσι, ο νικητής του καλύτερου μικρού τηλεφώνου του 2022 ήταν το ASUS Zenfone 9. Σίγουρα δεν είναι τόσο μικρό όσο το iPhone 13 mini, καθώς έχει οθόνη 5,9 ιντσών, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερο από τα περισσότερα smartphone σήμερα. Με προδιαγραφές ναυαρχίδας, «αναπάντεχα εξαιρετική κάμερα», υποδοχή ακουστικών και καλή διάρκεια μπαταρίας, ο MKBHD λέει ότι το Zenfone 9 είναι «εύκολα το καλύτερο τηλέφωνο σε αυτό το μέγεθος».

Το Oppo Find N2, το οποίο είναι ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, κέρδισε μια τιμητική διάκριση σε αυτή την κατηγορία επειδή φαίνεται εξαιρετικά συμπαγής όταν είναι διπλωμένο.

Το καλύτερο σύστημα κάμερας

Η επιλογή της καλύτερης κάμερας σε ένα smartphone μπορεί να είναι εξαιρετικά υποκειμενική, επειδή υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια για φωτογραφίες και βίντεο και κάθε άτομο έχει τις δικές του προτιμήσεις όσον αφορά το επίπεδο χρώματος αλλά και της ευκρίνειας. Πριν από λίγες μέρες, ο γνωστός YouTuber μοιράστηκε τα αποτελέσματα δοκιμής της κάμερας smartphone, στην οποία το Pixel 6A της Google κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ το Pixel 7 Pro ήρθε δεύτερο.

Τι γίνεται όμως με τις προτιμήσεις του MKBHD; Αν και επαίνεσε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με τα Pixel 7 και Vivo X90 Pro+, το iPhone 14 Pro Max κέρδισε το καλύτερο σύστημα κάμερας φέτος.

Ο YouTuber λέει ότι το iPhone έχει μια πιο σταθερή εμπειρία κάμερας, η οποία περιλαμβάνει το πόσο γρήγορο είναι να ανοίγεις την εφαρμογή της Κάμερας και να τραβήξεις φωτογραφία, τη συνέπεια μεταξύ όλων των φακών και πόσο καλή είναι η συσκευή στη λήψη βίντεο σε σύγκριση με όλα τα smartphone Android.

Καλύτερη μπαταρία

Ο νικητής της Καλύτερης Μπαταρίας του 2022 είναι το ASUS ROG Phone 6. Δεδομένου ότι θεωρείται smartphone για Gamers, η ASUS έβαλε μια μπαταρία 6.000 mAh μέσα στο τηλέφωνο. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση έως 65 W, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επαναφορτίζουν την μπαταρία από 0% έως 100% σε λιγότερο από μία ώρα.

Πέρυσι, το iPhone 13 Pro Max κέρδισε το βραβείο καλύτερης μπαταρίας και πολλές άλλες κριτικές επαίνεσαν επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone του περασμένου έτους, παρά την προσθήκη της οθόνης 120 Hz. Ωστόσο, το iPhone 14 Pro Max απέτυχε να προσφέρει την ίδια εμπειρία μπαταρίας με το iPhone 13 Pro Max, καθώς η Apple διατήρησε την μπαταρία στο ίδιο μέγεθος και πρόσθεσε μια οθόνη Always-on.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Marques επαίνεσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 14 Plus, το οποίο ξεπερνά το iPhone 14 Pro Max, καθώς έχει κανονική οθόνη 60 Hz χωρίς τη λειτουργία Always-on. Ως αποτέλεσμα, το iPhone 14 Plus καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από το μοντέλο Pro.

Το Βραβείο Σχεδιασμού

Η κατηγορία σχεδίασης είναι επίσης αρκετά υποκειμενική, και ακόμη και ο MKBHD συμφωνεί με αυτό. Και το smartphone που κέρδισε το The Design Award το 2022 είναι το Nothing Phone. Κοιτάζοντας από τα πλάγια, το Nothing Phone θυμίζει ένα από τα πιο πρόσφατα iPhone. Ωστόσο, το Nothing Phone έχει μια διαφανή πλάτη γεμάτη LED που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα, όπως ειδοποιήσεις και φως φλας ενώ τραβάτε βίντεο.

«Σίγουρα ξεπερνά τη λεπτή γραμμή ανάμεσα της λειτουργικότητας και του σχεδιασμού. […] Το βρίσκω πολύ προσεγμένο. Νομίζω ότι είναι ωραίο να βλέπεις πόση μπαταρία έχεις καθώς φορτίζεις. […] Τέτοια μικρά πράγματα, δεν τα βλέπετε συχνά σε τηλέφωνα, δοκιμάζουν νέα πράγματα».

Το Xiaomi Mix Fold 2 κέρδισε μια τιμητική διάκριση στην κατηγορία σχεδίασης επειδή είναι ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο που φαίνεται πολύ πιο σταθερό από άλλα πτυσσόμενα τηλέφωνα.

Βραβείο Αξίας

Πέρυσι, το Pixel 6 της Google κέρδισε το Βραβείο Value και φέτος το βραβείο δόθηκε στο Pixel 7. Ο MKBHD υποστηρίζει ότι το Pixel 7 είναι το καλύτερο στο εύρος τιμής των 599 $ και ξεπερνά ακόμη και μερικές πιο ακριβές ναυαρχίδες με τις προδιαγραφές του. «Είναι τόσο καλό αυτό που έκανε το [Pixel] 7 Pro να αισθάνεται σαν να μην είναι ένα τόσο καλό deal», πρόσθεσε.

Το ASUS Zenfone 9 έλαβε για άλλη μια φορά μια τιμητική διάκριση, αυτή τη φορά στην κατηγορία Value Award για την προσφορά ενός «πραγματικά μοναδικού συνδυασμού» που περιλαμβάνει οθόνη 120 Hz για 699 $.

Το Bust της Χρονιάς

Το Bust of the Year για το 2021 ήταν το Surface Duo 2 της Microsoft, το οποίο έχει δύο ξεχωριστές οθόνες και κυκλοφόρησε με τιμή 1.500 $. Φέτος, ωστόσο, ο MKBHD επέλεξε το OnePlus 10T ως Bust of the Year επειδή είχε ένα «αρκετά μεγάλο δέλτα μεταξύ προσδοκιών και δυνατοτήτων έναντι των πραγματικών αποτελεσμάτων».

MVP (Τηλέφωνο της Χρονιάς)

Το Galaxy S21 Ultra της Samsung ήταν ο νικητής του Τηλεφώνου της Χρονιάς για το 2021. Τι γίνεται όμως φέτος; Ο νικητής για το 2022 είναι το Pixel 7 της Google. Όπως αναφέρθηκε, ο MKBHD λέει ότι το Pixel 7 παίρνει μεγάλη αξία με τις καλές κάμερες, την οθόνη και την μπαταρία του, καθώς και την «εμπειρία λογισμικού», ενώ κοστίζει πολύ λιγότερο από άλλα premium smartphone.

Με παρόμοια επιχειρήματα, το ASUS Zenfone 9 κέρδισε επίσης τιμητική διάκριση ως Τηλέφωνο της Χρονιάς. Στην τρίτη θέση, ο MKBHD επέλεξε το Galaxy S22 Ultra για αυτήν την κατηγορία, το οποίο ορίζει ως «βαρετό» και «ακριβό», αλλά ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που μπορεί να αποκτήσει κανείς το 2022.

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Ανακεφαλαίωση

Από τρεις κατηγορίες το 2021, το iPhone έχει πλέον βραβευτεί μόνο σε μία από τις κατηγορίες το 2022. Ωστόσο, ο MKBHD επεσήμανε ότι προτιμά την κάμερα iPhone λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς της για λήψη βίντεο.

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, ο MKBHD έχει ήδη πει στα βίντεό του ότι η κάμερα του iPhone 14 Pro υπερβάλλει στα εφέ μετα-επεξεργασίας με το HDR, γεγονός που κάνει ορισμένες φωτογραφίες να φαίνονται αρκετά μη ρεαλιστικές – και προσωπικά συμφωνώ με αυτό, τα τηλέφωνα έχουν ξεφύγει αρκετά στην φωτογραφία, με το iPhone να μένει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

News Tech

Τα βίντεο «Reels» εμπνευσμένα από το TikTok έρχονται στο Facebook

  • 11 Οκτωβρίου, 2021
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει το Reels, τα βίντεο μικρής μορφής που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στην πλατφόρμα Instagram,
Apple Tech

Οι συνδρομητές του Apple Music μπορούν να χρησιμοποιούν και Windows 11

  • 21 Οκτωβρίου, 2021
Οι συνδρομητές του Apple Music που χρησιμοποιούν Windows 11 και δεν τους αρέσει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω του