News

Σκοτώθηκε σε ατύχημα ο Ken Block – πως συνέβη το μοιραίο – τι είπε η Hoonigan

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας και του θρύλου Hoonigan ανέβασαν χθες το απόγευμα ότι ο Block σκοτώθηκε σε ατύχημα ενώ έκανε snowmobile.

Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό Hoonigans Instagram του οδηγού ράλι Ken Block απόψε, η οργάνωση έγραψε:

“Με βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block πέθανε σε ατύχημα με snowmobile σήμερα. Ο Ken ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος. Θα του λείψει απίστευτα.
Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή όσο θρηνούν”.

Προκαταρκτικές πληροφορίες από τις Αρχές
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch (Γιούτα) δημοσίευσε στο Facebook ότι το τηλεφωνικό κέντρο 911 έλαβε κλήση περίπου στις 2 μ.μ. ότι είχε σημειωθεί ένα ατύχημα με snowmobile και η Έρευνα και Διάσωση και το προσωπικό από το Γραφείο του Σερίφη, τα Πολιτειακά Πάρκα της Γιούτα και τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ απάντησαν. Η ανάρτηση ανέφερε: “Ο οδηγός, Kenneth Block, 55χρονος άνδρας από το Park City της Γιούτα, οδηγούσε ένα snowmobile σε μια απότομη πλαγιά όταν το snowmobile ανασηκώθηκε και προσγειώθηκε από πάνω του. Κηρύχθηκε νεκρός στο σημείο, από τα τραύματα που υπέστη στο ατύχημα.” Ο κ. Μπλοκ ήταν με μια ομάδα αλλά ήταν μόνος όταν συνέβη το ατύχημα.

“Το Κρατικό Ιατροδικαστικό Γραφείο θα καθορίσει την επίσημη αιτία θανάτου. Λυπούμαστε για την απώλεια του Kenneth και οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του τόσο βαθιά επηρεασμένοι. Ευχαριστούμε όλους τους πρώτους μας ανταποκριτές για τη συνεχή υπηρεσία τους.”

Ken Block

Η ζωή στο Fast-Forward
Η απώλεια του Ken Block είναι ασύλληπτη. Δεν ήταν απλώς ένας δρομέας ή μια τηλεοπτική φιγούρα, άλλαξε την αυτοκινητιστική κουλτούρα. Το να ρίξουμε μια ματιά στη βιογραφία του είναι αρκετά εντυπωσιακό. Αφού συνίδρυσε την επιτυχημένη εταιρεία παπουτσιών skate DC Shoes, ο Ken Block αποφάσισε να δοκιμάσει σε αγώνες ράλι, εμπνευσμένος από τον φίλο του Travis Pastrana. Ήταν σχεδόν 40 τότε και μέσα σε ένα χρόνο τερμάτιζε στο top 10 της κατηγορίας του. Έζησε τη ζωή στο fast-forward, συνεργαζόμενος με τον νικητή συνοδηγό Alex Gelsomino, μετάλλιο στους X Games και συμμετέχοντας σε πέντε διαφορετικές σειρές ράλι τις επόμενες δύο δεκαετίες. Ταυτόχρονα, εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Top Gear και το Stunt Junkies και αγωνιζόταν σε μεμονωμένες εκδηλώσεις όπως το One Lap of America.

Ίσως η πιο σημαντική αλλαγή της ζωής, για τον Block και όλους εμάς, ήταν η έναρξη της σειράς βίντεο Gymkhana, η οποία ξεκίνησε ως άσκηση μάρκετινγκ για την DC. Ίσως να είναι δύσκολο τώρα να θυμηθούμε τις μέρες πριν από το Gymkhana του Block, όταν το «drift» στο mainstream ήταν κάτι που έκαναν οι τεκτονικές πλάκες, και αν οδηγούσατε ένα Subaru, δεν θα σηκωνόσασταν από το κρεβάτι για μια Mustang, πόσο μάλλον για ένα lowrider.

Ο Block δεν ήταν ο μόνος που θόλωσε τα όρια μεταξύ διαφορετικών αγωνιστικών κλάδων και αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά κανείς δεν το έκανε με μεγαλύτερο κοινό. Τα βίντεο της Gymkhana ανακατεύουν την κουλτούρα του αυτοκινήτου προς το καλύτερο, ενθαρρύνοντας έναν συνδυασμό ενδιαφερόντων και εισάγοντας τους νεαρούς οδηγούς σε σπάνια μοντέλα και θρυλικούς δρόμους, όπως το Pikes Peak. Ο απίστευτος έλεγχος του αυτοκινήτου του Block μας παρέσυρε, αλλά αυτό που μας κάνει να επιστρέφουμε είναι η προφανής αγάπη και η απόλαυσή του, όχι μόνο για τα δικά του αυτοκίνητα και τις δεξιότητές του, αλλά και για όλους τους υποστηρικτικούς οδηγούς, τους αναβάτες και εκείνους πίσω από τις κάμερες που καταγράφουν τις εικόνες. Η χαρά του ήταν μεταδοτική και ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να τη μοιραστεί.

Ο Ken Block έζησε τη ζωή αδέσμευτος. Συνδύασε το skateboard με τα αυτοκίνητα ράλι με τα lowriders. Κινήθηκε αβίαστα ανάμεσα στους ρόλους του μεγιστάνα του μάρκετινγκ, του σοβαρού ανταγωνιστή και του οικογενειάρχη. Δεν ακολούθησε καν τους κανόνες της βαρύτητας. Η επιρροή του χρειαζόταν και θα λείψει.

Ο Block είχε σύζυγό την, Lucy Block, και τρία παιδιά.

 

Rest In Peace Legend θα είσαι πάντα μέσα από τα εξωπραγματικά βίντεο, κοντά μας!

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα