Apple

Συσκευές Apple που ΔΕΝ αναμένουμε να κυκλοφορήσουν το 2023

Ενώ το 2023 διαμορφώνεται ως μια μεγάλη χρονιά για τις νέες συσκευές της Apple, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νέα προϊόντα που δεν περιμένουμε να κυκλοφορήσει η εταιρεία φέτος.

Ορισμένες συσκευές σε πολλές από τις βασικές σειρές προϊόντων της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, Mac, Apple TV και AirPods, αναμένεται να παραμείνουν ανέγγιχτες το 2023, με ελάχιστο έως καθόλου κίνδυνο αντικατάστασης από διάδοχο. Αν και είναι πιθανό ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών της Apple που πωλούνται τώρα θα παραμείνει έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

AirPods Pro τρίτης γενιάς

Μια έκδοση τρίτης γενιάς του AirPods Pro είναι πολύ απίθανο να μην κυκλοφορήσει φέτος, λόγω της σχετικά πρόσφατης κυκλοφορίας του μοντέλου δεύτερης γενιάς.

Η δεύτερη γενιά AirPods Pro κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, προσφέροντας μια σημαντική ενημέρωση με βελτιώσεις ενεργητικής ακύρωσης θορύβου, λειτουργία προσαρμοστικής διαφάνειας, τσιπ H2, βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, χειριστήρια έντασης αφής, βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας, IPX4 αντοχή στον ιδρώτα και στο νερό, συμβατότητα με φορτιστή Apple Watch, το τσιπ U1 για εύρεση ακριβείας και πολλά άλλα. Η κλίμακα αυτής της ενημέρωσης υποδηλώνει ότι μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να είναι έτοιμη ένας επαρκής αριθμός περαιτέρω αναβαθμίσεων για ένα μοντέλο τρίτης γενιάς.

Το AirPods Pro δεύτερης γενιάς κυκλοφόρησε 35 μήνες μετά την κυκλοφορία της προηγούμενης γενιάς, γεγονός που υποδηλώνει επίσης ότι μπορεί να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να φτάσει ένα μοντέλο τρίτης γενιάς. Ομοίως, η Apple φαίνεται να επικεντρώνεται στην ανανέωση μόνο ενός μοντέλου AirPods κάθε χρόνο και τα AirPods Max είναι τα επόμενα για ανανέωση, ακολουθούμενα από τα τυπικά AirPods. Αυτό σημαίνει ότι η τρίτη γενιά AirPods Pro ενδέχεται να μην φτάσει μέχρι το 2025.

iPhone SE τέταρτης γενιάς

Υπήρξαν πολλές φήμες για το iPhone SE τέταρτης γενιάς, ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του τρέχοντος μοντέλου τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 – ωστόσο φαίνεται όλο και περισσότερο ότι η συσκευή είναι εκτός για φέτος και μπορεί ακόμη και ακυρωθεί πλήρως.

Το τρέχον iPhone SE περιέχει το τσιπ A15 Bionic – κάτι που μοιράζεται με το iPhone 13 mini, το iPhone 13, το iPhone 13 Pro, το iPhone 13 Pro Max, το iPhone 14, το iPhone 14 Plus, το iPad mini και την Apple TV τρίτης γενιάς. Το iPhone 13, το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν στη σειρά προϊόντων της Apple φέτος, ακόμη και μετά την κυκλοφορία των μοντέλων iPhone 15 το φθινόπωρο. Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον iPhone SE θα διατηρήσει σχετικά σύγχρονο υλικό κατασκευής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθιστώντας λιγότερο απαραίτητο για την Apple να ανανεώσει τη συσκευή του.

Η Apple φαίνεται επίσης να αφήνει δύο έως τρία χρόνια μεταξύ των μοντέλων iPhone SE, καθιστώντας λιγότερο πιθανή μια ενημέρωση φέτος. Οι αναφορές σχετικά με τη συσκευή ήταν επίσης αρκετά συνεπείς ότι το επόμενο iPhone SE ήταν προγραμματισμένο να φτάσει το 2024 και όχι φέτος.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι φήμες γύρω από τη συσκευή έριξαν πρόσφατα σκεπτικισμό σχετικά με την κυκλοφορία της συσκευής. Τον Οκτώβριο, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι iPhone SE με πλευρικό κουμπί Touch ID στην πραγματικότητα. Τον Δεκέμβριο, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η εταιρεία είχε τώρα ακυρώσει ή αναβάλει την κυκλοφορία της τέταρτης γενιάς iPhone SE λόγω σταθερά χαμηλότερων από τις αναμενόμενες αποστολές smartphones μεσαίας και χαμηλότερης κατηγορίας, όπως το iPhone SE τρίτης γενιάς. το iPhone 13 mini και το iPhone 14 Plus.

iPad Pro έβδομης γενιάς

Τα μοντέλα iPad Pro επόμενης γενιάς είναι τα πιο φημολογημένα επερχόμενα iPad, αλλά φαίνονται πολύ απίθανο να μην κυκλοφορήσουν φέτος. Τα τρέχοντα μοντέλα iPad Pro 11 και 12,9 ιντσών κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2022, προσθέτοντας το τσιπ M2, το Apple Pencil hover, το Smart HDR 4, το Wi‑Fi 6E και το Bluetooth 5.3 – άλλη μια μικρή ανανέωση όπως το iPad Air πέμπτης γενιάς.

Με τα μοντέλα iPad Pro τρέχουσας και προηγούμενης γενιάς που διαθέτουν τσιπ της σειράς M και την ανανέωση του 2022 που κάνει το άλμα στο τσιπ M2, το τσιπ M3 είναι το πιο πιθανό τσιπ που θα συμπεριληφθεί στο iPad Pro επόμενης γενιάς. Το τσιπ M3 αναμένεται να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 3 nm της TSMC, φέρνοντας τη μεγαλύτερη ώθηση απόδοσης και αποδοτικότητας στα τσιπ της Apple εδώ και αρκετά χρόνια. Οι πρώτες συσκευές της Apple με τσιπ M3 δεν είναι πιθανό να εμφανιστούν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2023, κάτι που φαινομενικά αποκλείει ένα νέο iPad Pro σύντομα.

Επιπλέον, το κύριο χαρακτηριστικό που φημολογείται για το iPad Pro επόμενης γενιάς είναι οι οθόνες OLED – μια αναβάθμιση που φημολογείται για πάνω από ένα χρόνο. Δεκάδες αναφορές από πολλές πηγές είναι σύμφωνες ότι τα μοντέλα iPad Pro με οθόνες OLED έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το 2024 και όχι φέτος. Οι οθόνες OLED που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Apple φέρεται να είναι πιο ανθεκτικές και να επιτρέπουν πιο λεπτά και ελαφριά σχέδια συσκευών και θα μπορούσαν να έχουν πιο λεπτά πλαίσια με τις επιλογές μεγέθους οθόνης να αυξάνονται από 11 σε 11,1 ίντσες και 12,9 έως 13 ίντσες.

Το μόνο πράγμα που είναι ξεκάθαρο για την επόμενη σημαντική ενημέρωση του iPad Pro σύμφωνα με φήμες είναι ότι

δεν θα κυκλοφορήσει το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε νέα μοντέλα iPad Pro φέτος φαίνονται πολύ απίθανα. Η Apple περίμενε πάνω από 18 μήνες μεταξύ των iPad Pros του 2021 και του 2022 και αν ακολουθηθεί ξανά ένα παρόμοιο χρονοδιάγραμμα, το iPad Pro επόμενης γενιάς θα κυκλοφορούσε τον Μάιο του 2024.

Apple TV 4K τέταρτης γενιάς

Όπως τα AirPods Pro‌, το Apple TV 4K έλαβε πρόσφατα μια αρκετά σημαντική ανανέωση το 2022. Η τρίτη γενιά Apple TV‌ 4K πρόσθεσε το τσιπ A15 Bionic, νέο σχεδιασμό, υποστήριξη για περιεχόμενο HDR10+, διπλάσιο χώρο αποθήκευσης και USB-C θύρα στο Siri Remote. Ως σημαντική ενημέρωση στα τέλη του 2022, μια άλλη ενημέρωση το 2023 φαίνεται απίθανη.

Όπως το iPhone SE, η Apple TV περιέχει τώρα το A15 Bionic – ένα τσιπ που είναι πιθανό να παραμείνει διαδεδομένο σε μια σειρά συσκευών της Apple έως το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι μια περαιτέρω αναβάθμιση chip φέτος φαίνεται εξαιρετικά απίθανη. Δεν είναι επίσης σαφές τι άλλο θα μπορούσε να φέρει η Apple στο Apple TV αυτή τη στιγμή για να προσφέρει μια ουσιαστική αναβάθμιση και η σειρά φαίνεται να βρίσκεται σε ισχυρή θέση με δύο μοντέλα σε χαμηλότερες τιμές 129 $ και 149 $.

Κανένας άμεσος διάδοχος της τρέχουσας έκδοσης Apple TV δεν έχει φημολογηθεί για το 2023, αλλά υπάρχουν αναφορές για συνδυασμένη συσκευή Apple TV και HomePod εδώ και αρκετό καιρό. Αυτή η συσκευή δεν φαίνεται να έχει καθοριστεί για ημερομηνία κυκλοφορίας φέτος.

MacBook Air 13 ιντσών

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ανανέωσης MacBook Air που προσθέτει το τσιπ ‌M3 στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά αυτό φαίνεται απίθανο δεδομένου ότι η Apple φημολογείται ότι έχει σχέδια να κυκλοφορήσει ένα MacBook Air 15,2 ιντσών με τα τσιπ M2 και M2 Pro. μέσα του 2023.

Φαίνεται απίθανο η Apple να θέλει να παρουσιάσει ένα πιο ισχυρό, μικρότερο μοντέλο MacBook Air λίγους μήνες αφότου κυκλοφόρησε ένα μεγαλύτερο μοντέλο με το τσιπ M2, επομένως ένα νέο MacBook Air 13 ιντσών μπορεί να μην κυκλοφορήσει καθόλου φέτος. Για να το υποστηρίξουμε αυτό, δεν υπήρξαν συγκεκριμένες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία ενός MacBook Air από την Apple με το τσιπ M3 το 2023.

Μερικές από τις πιο αξιόπιστες οξυδερκείς πηγές στην κοινότητα φημών, όπως οι Ming-Chi Kuo, Mark Gurman και Ross Young, είπαν ότι ένα μοντέλο MacBook Air 15 ιντσών έρχεται φέτος – και αυτό φαίνεται να είναι το επίκεντρο του MacBook, οι φήμες στον αέρα για το 2023.

Apple Car

Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται για το δικό της ηλεκτρικό όχημα για πολλά χρόνια σε αυτό το σημείο, και ενώ το έργο φαινομενικά αναπτύσσεται και επικεντρώνεται όλο και περισσότερο, το αυτοκίνητο δεν αναμένεται να εμφανιστεί δημόσια φέτος.

Έχουν υπάρξει εκατοντάδες καλές αναφορές σχετικά με τα σχέδια της Apple για αυτοκίνητα, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες από το Bloomberg υποδηλώνουν ότι η εταιρεία μείωσε πρόσφατα τα σχέδιά της και απέσυρε την προτεινόμενη τιμή των 120.000 δολαρίων, εξαλείφοντας τις φιλοδοξίες για ένα πλήρως αυτοοδηγούμενο όχημα χωρίς τιμόνι ή πετάλια.

Τώρα, το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει πολύ πιο συμβατικό σχεδιασμό με περιορισμένες δυνατότητες αυτοοδήγησης, για τιμή κάτω από 100.000 δολάρια. Το αυτοκίνητο αναμένεται τώρα να κυκλοφορήσει το 2026 το νωρίτερο, αλλά θα μπορούσε να ανακοινωθεί κάποια στιγμή το 2025.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα