iPad

iPad με ακόμη μεγαλύτερες οθόνες;

Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται σε iPad με ακόμη μεγαλύτερες οθόνες από τα μέσα του 2021, αλλά αναφορές δείχνουν την ακύρωση του μοντέλου 14 ιντσών, τι συμβαίνει πραγματικά με το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας.

Οι φήμες μέχρι στιγμής

Ο Mark Gurman του Bloomberg ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε τη φήμη ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Apple εξερευνούσαν iPad με μεγαλύτερες οθόνες που θα μπορούσαν να «θολώσουν» περαιτέρω τις γραμμές μεταξύ ενός tablet και ενός φορητού υπολογιστή. Τον Ιανουάριο του 2022, ακολούθησε η είδηση ότι πολλοί προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των BOE και LG, μετατρέπουν εργοστάσια για να μπορούν να προμηθεύουν στην Apple οθόνες OLED μεγέθους περίπου 15 ιντσών, κατάλληλες για μελλοντικά μοντέλα iPad.

Ο Leaker γνωστός ως “Majin Bu” ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι η Apple εργαζόταν σε ένα iPad με οθόνη 14,1 ιντσών και τσιπ M2 – μια φήμη που επιβεβαιώθηκε από τον συχνά ακριβή αναλυτή της βιομηχανίας οθονών Ross Young, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συσκευή θα είχε μίνι -Οθόνη LED αλλά όχι ProMotion για μεταβλητούς ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz. Τον περασμένο Ιούλιο, τροποποίησε την πρόβλεψή του, λέγοντας ότι η Apple είχε αλλάξει σε οθόνη LCD για τη συσκευή, παρόμοια της οποίας χρησιμοποιούνται στο iPad mini και το iPad Air.

Τον Οκτώβριο, ο Wayne Ma του The Information ανέφερε ότι η Apple αναπτύσσει ένα iPad 16 ιντσών που ελπίζει να κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η μελλοντική συσκευή θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος οθόνης με ένα MacBook Pro 16 ιντσών, παρέχοντας στους χρήστες έναν σημαντικά μεγαλύτερο καμβά για εργασία.

Τέλος, ο Young είπε τον Δεκέμβριο ότι η Apple είχε εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει ένα iPad 14,1 ιντσών. Οποιαδήποτε μεγαλύτερα μοντέλα iPad έλειπαν επίσης από τον τελευταίο οδικό χάρτη συσκευών Apple του Mark Gurman για φέτος, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές ενημερώσεις υλικού iPad το 2023.

Τι είδους μεγαλύτερο iPad οραματίζεται η Apple;

Τουλάχιστον ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα iPad στα οποία εργαζόταν η Apple πέρυσι φημολογήθηκε ρητά ότι δεν είχε τεχνολογία ProMotion, υποδηλώνοντας ότι δεν ήταν μοντέλο iPad Pro. Μια οθόνη LCD χωρίς ProMotion θα έβαζε το iPad 14,1 ιντσών πολύ κάτω από το iPad Pro 12,9 ιντσών όσον αφορά τις προδιαγραφές, υποδεικνύοντας ότι θα ήταν περισσότερο παρόμοιο με το iPad Air.

Η συσκευή θα μπορούσε να φαντάζει ως μια μεγαλύτερη επιλογή iPad Air‌ ή ακόμα και μέρος μιας εντελώς νέας σειράς προϊόντων iPad με διαφορετικές προτεραιότητες από οτιδήποτε έχουμε δει πριν. Τουλάχιστον, φαίνεται εύλογο ότι μια τέτοια συσκευή θα απευθύνεται σε δημιουργικούς επαγγελματίες όπως γραφίστες και σχεδιαστές που θα μπορούσαν να κάνουν καλή χρήση της μεγάλης επιφάνειας της οθόνης αφής.

Ενώ τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης του iPad θα μπορούσαν να φέρουν το iPad πιο κοντά στο Mac από ποτέ, πιθανότατα θα χρειαζόταν επίσης περαιτέρω βελτιώσεις λογισμικού για να εκμεταλλευτείτε σωστά τη μεγαλύτερη οθόνη. Παρά την κυκλοφορία του Stage Manager στο iPadOS 16, ορισμένοι χρήστες συνέχισαν να παραπονιούνται για την εμπειρία πολλαπλών εργασιών του iPad και την αδυναμία να εκμεταλλευτεί πλήρως το υλικό του, καθιστώντας την αντικατάσταση ενός συμβατικού υπολογιστή πιο δύσκολη από ό,τι θα μπορούσε να είναι.

Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα μοντέλα iPad;

Παρά την ταραχώδη κατάσταση των φημών για μεγαλύτερα μοντέλα iPad, φαίνεται ότι η Apple ενδιαφέρεται σοβαρά για την προοπτική να κυκλοφορήσει μεγαλύτερα tablet στο μέλλον.

Τα μεγαλύτερα iPad που είναι διαθέσιμα από το 2018 είναι το iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα iPad εξακολουθούν να είναι μικρότερα από τα μικρότερα MacBook, τα M1 MacBook Air και M2 MacBook Pro, τα οποία διαθέτουν οθόνες 13,3 ιντσών. Δεδομένου ότι το iPad Pro 12,9 ιντσών βρίσκεται ήδη σε παρόμοιο εύρος με τα MacBook 13,3 ιντσών και φημολογείται ότι θα αυξηθεί στις 13 ίντσες το επόμενο έτος, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου η Apple να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερα μοντέλα iPad.

Θα κυκλοφορήσει η Apple νέα iPad το 2023;

Το Bloomberg έχει πει επανειλημμένα για το ενδιαφέρον της Apple για μεγαλύτερα iPad και παρόλο που το μοντέλο iPad 14,1 ιντσών που ήταν στα σκαριά πιστεύεται τώρα ότι έχει ακυρωθεί, το μοντέλο 16 ιντσών που αναφέρθηκε τελευταία από το The Information θα μπορούσε να είναι ακόμα σε ενεργό ανάπτυξη.

Το 2023 αναμένεται να είναι μια ήρεμη χρονιά για το νέο υλικό του iPad, με πολύ μικρές ενημερώσεις για το iPad mini, το iPad Air και το βασικό iPad στην καλύτερη περίπτωση. Φήμες υποδηλώνουν ότι το iPad 16 ιντσών θα μπορούσε να φτάσει στα τέλη του έτους, αλλά είναι πιθανό αυτό να γλιστρήσει μέχρι το 2024 – οπότε το πρώτο μεγαλύτερο μοντέλο iPad θα μπορούσε να ενταχθεί σε επανασχεδιασμένα μοντέλα iPad Pro με οθόνες OLED.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple iPad News

Η Apple μειώνει την παραγωγή των iPhone 13 έως και 10 εκατομμύρια μονάδες λόγω έλλειψης τσιπ

  • 13 Οκτωβρίου, 2021
Οι συνεχείς ελλείψεις τσιπ που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τεχνολογίας επηρεάζουν την παραγωγή των μοντέλων iPhone 13, σύμφωνα με νέα του