iPhone

Μετά απο σοβαρό ατύχημα ήταν αναίσθητοι και τους έσωσε το Crash Detection του iPhone 14

Σύμφωνα με το ABC News της Αυστραλίας, ένα φορτηγό που ρυμουλκούσε ένα πλωτήρα αλόγου συγκρούστηκε με ένα κούτσουρο δέντρου στην Τασμανία στη 1:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το Crash Detection ειδοποίησε την κοντινή αστυνομία, η οποία κατάφερε να φτάσει στο σημείο μέσα σε οκτώ λεπτά, παρόλο που οι επιβάτες ήταν αναίσθητοι.

Πέντε άτομα ηλικίας από 14 έως 20 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένα άτομο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε στη Μελβούρνη με ασθενοφόρο. Σε ατυχήματα με τραυματισμούς που απειλούν τη ζωή, η άμεση βοήθεια μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά. «Σε μια περίπτωση όπου οι άνθρωποι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους σε μια σύγκρουση όπως αυτή, είναι σίγουρα κάτι που ειδοποιεί γρήγορα την αστυνομία», δήλωσε η αστυνομικός επιθεωρητής της Τασμανίας, Ρουθ Ορ. Στην περιοχή είχαν βρεθεί και αστυνομικοί, κάτι που βοήθησε στον χρόνο απόκρισης.

Τα μοντέλα iPhone 14 της Apple έχουν κυκλοφορήσει μόλις τέσσερις μήνες, αλλά η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης έχει ήδη βοηθήσει πολλά θύματα ατυχημάτων, όπως και η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου που μπορεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου το WiFi και η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμα.

Δυστυχώς, η ανίχνευση σύγκρουσης μπορεί επίσης να προκαλέσει ψευδή θετικά αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να είναι απογοητευτικά για τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης γύρω από τα λούνα παρκ και τα χιονοδρομικά κέντρα. Τον Νοέμβριο, οι αποστολείς της κομητείας Summit στη Γιούτα δήλωσαν ότι είχαν δει μια σημαντική αύξηση στις τυχαίες κλήσεις 911 και μόλις αυτή την εβδομάδα, μια αναφορά από το The Japan News ανέφερε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Kita-Alps Nagano είχε λάβει συνολικά 134 ψευδείς κλήσεις που προκλήθηκαν κυρίως από το Crash Detection, με αυτές τις κλήσεις να πραγματοποιούνται μεταξύ 16 Δεκεμβρίου και 23 Ιανουαρίου.

Οι Ιάπωνες πυροσβέστες δεν συνιστούν να απενεργοποιήσετε το Crash Detection, παρά την ταλαιπωρία. «Είναι μια αποτελεσματική λειτουργία σε περίπτωση πραγματικά σοβαρού ατυχήματος, επομένως δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους χρήστες να την απενεργοποιήσουν», είπαν.

Η Apple έχει ήδη προσαρμόσει το Crash Detection, βελτιστοποιώντας το με την ενημέρωση iOS 16.1.2 για να περιορίσει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα, αλλά οι αναφορές τον Δεκέμβριο έδειχναν ότι οι διεκπεραιωτές του 911 εξακολουθούσαν να λαμβάνουν έναν αριθμό τυχαίων κλήσεων. Ο σερίφης της κομητείας Utah Summit Jamie FitzSimons είπε τον Δεκέμβριο ότι η Apple γνωρίζει το πρόβλημα και ότι χρειάζεται περισσότερη βελτίωση. «Επικοινωνούμε με την Apple για να τους κάνουμε να δώσουν περισσότερη προσοχή σε αυτό, αλλά είναι σαν να προσπαθούμε να μετατρέψουμε ένα θωρηκτό σε μια μπανιέρα», είπε ο FitzSimons.

Να σημειωθεί ότι αυτό συμβαίνει καθώς το κάνει αρκετά ευαίσθητο για να ανηχεύει και το πιο απλό ατύχημα για να στείλει βοήθεια, και λόγο της αισθησίας που έχει το κάνει να δημιουργεί και ψευδής, αποστολές στους αρμόδιους φορείς.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple iPhone News

Το iPhone 13 Pro Max κερδίζει το βραβείο καλύτερης οθόνης Smartphone ΤΗΣ DisplayMate

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Το DisplayMate βράβευσε μέσα στην βδομάδα το iPhone 13 Pro Max με το “Best Smartphone Display Award”. Η συσκευή κέρδισε