Tech

iPhone 14 Pro Πάνω από 20% πιο γρήγορο από το Samsung Galaxy S23 Ultra τι λένε τα Benchmark

Το πρόσφατα ανακοινωμένο Galaxy S23 Ultra της Samsung δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά, αλλά τα Benchmark για τη συσκευή δείχνουν ότι η Apple εξακολουθεί να έχει τον ταχύτερο επεξεργαστή κινητών στον κόσμο με σημαντική διαφορά.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του Geekbench για την απόδοση ενός πυρήνα που ανακαλύφθηκε από το CompareDial, το Galaxy S23 Ultra σημείωσε 1480, ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλός του, το iPhone 14 Pro, πέτυχε το 1874. Αυτό υποδηλώνει ότι το ‌iPhone 14 Pro‌ είναι 21,02% ταχύτερο από το Galaxy S23 Ultra σε single – βασικές δοκιμές.

Όσον αφορά την απόδοση πολλαπλών πυρήνων, η διαφορά ήταν μικρότερη, αλλά και πάλι σημαντική. Το S23 Ultra κατέγραψε βαθμολογία 4584, σε σύγκριση με τη βαθμολογία 5384 για το iPhone 14 Pro‌, υποδεικνύοντας ότι η κορυφαία συσκευή της Apple είναι 14,86% ταχύτερη σε δοκιμές πολλαπλών πυρήνων από την Samsung.

Η Samsung παραδοσιακά αγωνίζεται να συμβαδίσει με την τεχνολογία επεξεργαστών κινητής τηλεφωνίας της Apple και το χάσμα έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το περσινό iPhone 13 κέρδισε ακόμη πιο άνετα την απόδοση ενός και πολλαπλών πυρήνων του Galaxy S22, ανεξάρτητα από το αν το Galaxy S22 τροφοδοτήθηκε από το τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm (που χρησιμοποιείται σε μοντέλα που πωλούνται στις ΗΠΑ) ή το Exynos 2200 της Samsung τσιπ (χρησιμοποιείται σε μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη).

Η βελτίωση της απόδοσης φέτος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η Samsung σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα κατώτερα τσιπ Exynos της στην ευρωπαϊκή αγορά, με την ταχύτερη και πιο αποδοτική τεχνολογία της Qualcomm να χρησιμοποιείται τώρα για το Galaxy S23 σε όλες τις αγορές.

Ωστόσο, σε περίπου επτά μήνες, η Apple θα προσπαθήσει να επεκτείνει το προβάδισμά της στην απόδοση με ένα ακόμα πιο γρήγορο τσιπ για τη σειρά iPhone 15. Τα μοντέλα iPhone 15 θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα που διαθέτουν ένα τσιπ της σειράς Α που βασίζεται στα 3 νανόμετρα επόμενης γενιάς του προμηθευτή Apple TSMC. Η τεχνολογία τσιπ 3nm αναμένεται να αυξήσει την απόδοση επεξεργασίας κατά 10-15%, ενώ παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 35%.

Εν τω μεταξύ, η σειρά Samsung Galaxy S23 είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία τώρα, με μια γενική κυκλοφορία προγραμματισμένη για τις 17 Φεβρουαρίου.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

News Tech

Τα βίντεο «Reels» εμπνευσμένα από το TikTok έρχονται στο Facebook

  • 11 Οκτωβρίου, 2021
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει το Reels, τα βίντεο μικρής μορφής που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στην πλατφόρμα Instagram,
Apple Tech

Οι συνδρομητές του Apple Music μπορούν να χρησιμοποιούν και Windows 11

  • 21 Οκτωβρίου, 2021
Οι συνδρομητές του Apple Music που χρησιμοποιούν Windows 11 και δεν τους αρέσει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω του