Apple

Tεχνητή νοημοσύνη τύπου ChatGPT για την Siri;

Η Apple δοκιμάζει πρωτότυπες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που μια μέρα θα μπορούσαν να προορίζονται για τη Siri, παρά τα θεμελιώδη προβλήματα με τον τρόπο κατασκευής του εικονικού βοηθού, αναφέρουν οι New York Times.

Οι εργαζόμενοι προφανώς ενημερώθηκαν για το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην ετήσια σύνοδο κορυφής AI της εταιρείας τον περασμένο μήνα. Οι μηχανικοί της Apple, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας Siri‌, φέρεται να δοκιμάζουν έννοιες παραγωγής γλώσσας «κάθε εβδομάδα» ως απάντηση στην άνοδο των chatbots όπως το ChatGPT.

Αυτές οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς έχουν επισημάνει πώς η Siri, η Alexa και άλλοι βοηθοί φωνής έχουν σπαταλήσει το προβάδισμά τους στον αγώνα τεχνητής νοημοσύνης, εξηγεί η έκθεση. Η Siri, ειδικότερα, έχει αντιμετωπίσει πολλαπλά εμπόδια για ουσιαστικές βελτιώσεις. Μιλώντας στους New York Times, ο πρώην μηχανικός της Apple, John Burkey, ο οποίος εργάστηκε στην ανάπτυξη της Siri και ανέλαβε τη βελτίωσή της το 2014, εξήγησε ότι ο φωνητικός βοηθός είναι χτισμένος σε «βαρύ κώδικα που χρειάστηκε εβδομάδες για να ενημερωθεί με βασικές λειτουργίες».

Ο «δυσκίνητος σχεδιασμός» του έκανε πολύ δύσκολο για τους μηχανικούς να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, η βάση δεδομένων της Siri περιέχει μια μεγάλη λίστα φράσεων σε σχεδόν δύο δωδεκάδες γλώσσες, καθιστώντας την “μία μεγάλη χιονόμπαλα”. Αν κάποιος ήθελε να προσθέσει μια λέξη στη βάση δεδομένων της Siri‌, πρόσθεσε ο Burkey, «μπαίνει σε ένα μεγάλο σωρό».

Αυτό σημαίνει ότι απλές ενημερώσεις, όπως η προσθήκη νέων φράσεων στο σύνολο δεδομένων, απαιτούν την εκ νέου κατασκευή ολόκληρης της βάσης δεδομένων Siri‌, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες. Η προσθήκη πιο περίπλοκων λειτουργιών όπως νέα εργαλεία αναζήτησης μπορεί να διαρκέσει έως και έναν ολόκληρο χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρχε δρόμος για τη Siri να γίνει «δημιουργικός βοηθός» όπως το ChatGPT, πιστεύει ο Burkey. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το OpenAI αποκάλυψε το GPT-4, τον κινητήρα AI επόμενης γενιάς, επιτρέποντας ακόμη πιο προηγμένες αποκρίσεις από το ChatGPT.

Την περασμένη εβδομάδα, η DigiTimes ανέφερε ότι το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που καταλύεται από το ChatGPT οδήγησε σε μια επαναξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται η τεχνολογία σε μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Meta και η Amazon. Αυτές οι εταιρείες υποτίθεται ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι η Microsoft δεν θα διατηρήσει το προβάδισμά της στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple και η Tesla, ειδικότερα, λέγεται ότι επανεξετάζουν την προσέγγισή τους στο AI.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα