Tech

Παιχνίδια του Xbox στο iPhone;

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα κατάστημα παιχνιδιών Xbox στο iPhone ήδη από το επόμενο έτος, αλλά τα σχέδια εξαρτώνται από πολλαπλά ρυθμιστικά μέτρα.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο επικεφαλής gaming της Microsoft, Phil Spencer, είπε ότι η κυκλοφορία της εφαρμογής εξαρτάται από τις ρυθμιστικές αρχές που θα εγκρίνουν την εξαγορά από την εταιρεία της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, καθώς αυτό θα έδινε στη Microsoft ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών για κινητά. Δεύτερον, η εφαρμογή θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο εάν εφαρμοστεί ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές και άλλοι κανονισμοί που επιτρέπουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών σε iOS.

«Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε Xbox και περιεχόμενο τόσο από εμάς όσο και από τους τρίτους συνεργάτες μας σε οποιαδήποτε οθόνη όπου κάποιος θα ήθελε να παίξει», είπε ο Spencer στους Financial Times. «Σήμερα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε κινητές συσκευές, αλλά θέλουμε να οικοδομήσουμε προς έναν κόσμο που πιστεύουμε ότι θα έρθει όπου θα ανοίξουν αυτές οι συσκευές».

Τον Δεκέμβριο, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple ετοιμαζόταν να επιτρέψει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο iPhone προκειμένου να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024. Ο Gurman είπε ότι η Apple στοχεύει να εφαρμόσει τις αλλαγές με μια ενημέρωση iOS 17 το επόμενο έτος για χρήστες iPhone μόνο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι το κατάστημα παιχνιδιών Xbox δεν θα ήταν διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τουλάχιστον αρχικά.

Το Xbox προσφέρει ήδη μια υπηρεσία παιχνιδιών cloud στο iPhone, αλλά τα παιχνίδια μπορούν να παιχτούν μόνο μέσω του ιστού αντί του App Store. Η Apple αντιμετώπισε αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο σχετικά με τον αυστηρό έλεγχο της στο App Store, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κάνει αλλαγές σε ορισμένες χώρες, όπως να επιτρέπει εναλλακτικές πληρωμές στη Νότια Κορέα.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

News Tech

Τα βίντεο «Reels» εμπνευσμένα από το TikTok έρχονται στο Facebook

  • 11 Οκτωβρίου, 2021
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει το Reels, τα βίντεο μικρής μορφής που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο στην πλατφόρμα Instagram,
Apple Tech

Οι συνδρομητές του Apple Music μπορούν να χρησιμοποιούν και Windows 11

  • 21 Οκτωβρίου, 2021
Οι συνδρομητές του Apple Music που χρησιμοποιούν Windows 11 και δεν τους αρέσει να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω του