Το Safety Check στο iPhone βοηθά να ελέγξεις τι μοιράζεσαι με ανθρώπους και εφαρμογές. Είναι σχεδιασμένο για περιπτώσεις όπου θέλεις να αναθεωρήσεις γρήγορα πρόσβαση, τοποθεσία και συνδεδεμένες συσκευές.
Έλεγχος ανά άτομο ή άμεση διακοπή
Η επιλογή Manage Sharing & Access επιτρέπει να δεις συγκεκριμένα πρόσωπα και εφαρμογές. Το Emergency Reset διακόπτει γρήγορα τις περισσότερες μορφές κοινής χρήσης και σε βοηθά να ελέγξεις τον λογαριασμό σου. Η ακριβής λίστα εξαρτάται από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείς.
Πριν αλλάξεις κάτι, σκέψου αν μια ειδοποίηση αλλαγής θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο για εσένα. Σε τέτοια περίπτωση, χρησιμοποίησε ασφαλή συσκευή και ζήτησε υποστήριξη από έμπιστο άτομο ή αρμόδια υπηρεσία. Η ρύθμιση είναι εργαλείο ελέγχου, όχι σχέδιο ασφάλειας από μόνη της.
Μετά τον έλεγχο, δες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό Apple, στοιχεία ανάκτησης και επαλήθευση δύο παραγόντων. Αν δεν αναγνωρίζεις κάποια συσκευή, αποσύνδεσέ την μόνο όταν μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια και αφού εξασφαλίσεις πρόσβαση στον λογαριασμό.