Apple iPhone

Η PayPal καταγγέλει την Apple για το μονοπώλιο χρήσης τουc NFC στο Apple Wallet

Ο ανταγωνιστής του Apple Pay, η PayPal, έπαιξε ρόλο στην απόφαση της ΕΕ να στοχεύσει την Apple με αντιμονοπωλιακές καταγγελίες σχετικά με το κινητό πορτοφόλι της, αναφέρει το Bloomberg. Η PayPal ήταν μία από τις “πολλές εταιρείες” που υπέβαλαν ανεπίσημες καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Apple περιορίζει τις εφαρμογές τρίτων από την πρόσβαση στις δυνατότητες NFC του iPhone, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδώσει δήλωση ενστάσεων κατά της Apple.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η Apple περιορίζει άδικα την πρόσβαση στο τσιπ NFC, εμποδίζοντας το PayPal, το Venmo, τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες πληρωμών να προσφέρουν λειτουργίες ισοδύναμες με το Apple Pay, το οποίο με τη σειρά του περιορίζει τις επιλογές πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου στις οποίες έχουν πρόσβαση οι χρήστες του iPhone.

Καμία εφαρμογή τρίτων δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο NFC του iPhone, επομένως το Apple Pay είναι η μόνη διαθέσιμη μέθοδος πληρωμής με tap to pay, πάτησε να πληρώσεις. Η Apple ισχυρίζεται ότι ο περιορισμός έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, αλλά τώρα θα αντιμετωπίσει την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Apple για την προκαταρκτική της άποψη, ότι έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές για κινητά πορτοφόλια σε συσκευές iOS. Περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια τυπική τεχνολογία, που χρησιμοποιείται για ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα («Επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC)» ή «tap and go»), η Apple περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά πορτοφολιών για κινητά στο iOS.

Η PayPal διαθέτει μια επιλογή tap to pay παρόμοια με την Apple Pay που είναι διαθέσιμη στους χρήστες Android και η εταιρεία θέλει να μπορεί να προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία στο iPhone. Μια τέτοια δυνατότητα θα απαιτούσε, από την PayPal να χρησιμοποιήσει το τσιπ NFC στο iPhone, αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνει με τους τρέχοντες περιορισμούς της Apple.

Η Apple έχει σχέδια να επιτρέψει σε εφαρμογές τρίτων να χρησιμοποιούν το τσιπ NFC για την επερχόμενη λειτουργία “Tap to Pay on ‌iPhone” που θα επιτρέπει σε συμβατά iPhone να δέχονται πληρωμές μέσω Apple Pay, ανέπαφων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και άλλων ψηφιακών πορτοφολιών χωρίς απαιτητέ κάποια έξτρα συσκευή.

Σύμφωνα με την Apple, οι ανταγωνιστές του Apple Pay, όπως η PayPal, είναι δημοφιλείς στο iPhone, χωρίς άμεση επιλογή πληρωμής, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να «συνεχίσει να συνεργάζεται με την επιτροπή για να διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν πρόσβαση στην επιλογή πληρωμής της επιλογής τους σε χρηματοκιβώτιο και ασφαλές περιβάλλον».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δέχεται κριτική για τον περιορισμό της πρόσβασης στο NFC στο iPhone. Οι αυστραλιανές τράπεζες το 2017 ήθελαν πρόσβαση στο NFC προκειμένου να λανσάρουν μια εναλλακτική λύση αντί της Apple Pay, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα