Apple iPhone

Η Intel θέλει να αντιγράψει τη διαδικασία κατασκευής του M1

Η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει τους CPU της 14ης γενιάς Core “Meteor Lake” χρησιμοποιώντας το τσιπ των 5nm της TSMC για να αντικατοπτρίζει τη σειρά τσιπ M1 της Apple, αναφέρει το DigiTimes.

Πέρυσι ανακοινώθηκε, το τσιπ Meteor Lake της Intel θα είναι η πρώτη σχεδίαση πολλαπλών chiplet της Intel που θα ενσωματώνει έναν επεξεργαστή εφαρμογών, μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών και τα τσιπ σύνδεσης σε ένα ενιαίο προηγμένο πακέτο Intel Foveros.

Η Intel αρχικά είπε ότι οι επεξεργαστές Meteor Lake θα κατασκευαστούν με τη δική της διαδικασία 7 nm, την οποία ονομάζει “Intel 4”. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger είπε ότι το Meteor Lake θα ήταν το πρώτο προϊόν της Intel που θα κατασκευαστεί με χρήση Intel 4 και ότι τα πρωτότυπα είχαν ήδη εκκινήσει με επιτυχία τα Windows 12 και το Linux.

Τώρα, πηγές που μιλούν στο DigiTimes ισχυρίζονται ότι η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει παραγγελίες για όλα τα μπλοκ chip που χρησιμοποιούνται στους επεξεργαστές Meteor Lake με την TSMC, τον μοναδικό προμηθευτή chip της Apple. Αντί να βασίζονται μεμονωμένα στην εσωτερική διαδικασία 7nm της Intel, τα μπλοκ τσιπ Meteor Lake θα συναφθούν για να κατασκευαστούν με τη διαδικασία 5nm της TSMC, ακριβώς όπως τα τσιπ M1 της Apple για Mac. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή θα βοηθούσε στην αποφυγή καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και εκκίνησης της CPU.

Τα τσιπ A14 Bionic, A15 Bionic, ‌M1‌, M1 Pro, M1 Max και M1 Ultra, κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 5nm της TSMC και η απόφαση της Intel θα μπορούσε να βοηθήσει τα τσιπ Meteor Lake να ανταγωνιστούν καλύτερα το ανταγωνιστικό προσαρμοσμένο επεξεργαστή της Apple. Η TSMC λέγεται επίσης ότι έχει λάβει τώρα παραγγελίες τσιπ για τη σειρά iPhone 14 χρησιμοποιώντας 5 nm.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι πιθανές παραγγελίες για επεξεργαστές Meteor Lake θα ήταν αρκετά μεγάλες ώστε να ενθαρρύνουν την TSMC να κλιμακώσει την παραγωγική της ικανότητα για τα τσιπ των 5 nm μέχρι το τέλος του έτους. Οι επεξεργαστές Meteor Lake της Intel πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2023.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα