iPhone

Το iOS 17.5  δεν απαιτεί την απενεργοποίηση της υπηρεσίας Find My στο Service

Με το iOS 17.5, η Apple προσθέτει μια λειτουργία «Κατάσταση επισκευής» που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την αποστολή ενός iPhone για σέρβις χωρίς την απενεργοποίηση του Find My και του Activation Lock. Η τέταρτη beta του iOS 17.5 που κυκλοφόρησε σήμερα προσθέτει την επιλογή «Remove This Device» (Κατάργηση αυτής της συσκευής) για όλες τις συσκευές στο Find My και η χρήση της με ένα iPhone θέτει το iPhone στη νέα κατάσταση επισκευής.

Αυτή τη στιγμή, η αποστολή ενός iPhone στην Apple για επισκευή απαιτεί την απενεργοποίηση του Find My και η Apple αναφέρει ότι «ίσως» να μην είναι σε θέση να επισκευάσει συσκευές που έχουν ενεργοποιημένο το Find My. Η απενεργοποίηση του Find My απενεργοποιεί το Activation Lock, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας κατά της κλοπής που εμποδίζει τη χρήση ενός iPhone με άλλο Apple ID.

Η Apple χρησιμοποιεί επί του παρόντος το Find My και το Activation Lock ως έναν τρόπο για να διασφαλίσει ότι ένα άτομο που στέλνει μια συσκευή για επισκευή είναι όντως κάτοχος της συσκευής αυτής και ότι δεν είναι κλεμμένη. Ένα iPhone που αποστέλλεται για επισκευή με απενεργοποιημένο το Find My δεν μπορεί να εντοπιστεί και δεν προστατεύεται από κλοπή, οπότε αν χαθεί ή κλαπεί σε κάποιο σημείο κατά τη μεταφορά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής, δεν υπάρχει διαθέσιμη μέθοδος ανάκτησης. Η κατάργηση του Find My έχει επίσης ένα εμπόδιο με την Προστασία κλεμμένης συσκευής, καθώς υπάρχει μια ώρα αναμονής κατά την απενεργοποίηση του Find My, η οποία μπορεί να είναι άβολη για σκοπούς επισκευής.

Η νέα κατάσταση επισκευής αφήνει το Find My ενεργοποιημένο, οπότε το Κλείδωμα ενεργοποίησης παραμένει ενεργοποιημένο και το iPhone συνεχίζει να είναι εντοπίσιμο με την εφαρμογή Find My ενώ στη λίστα των συσκευών, ένα iPhone που έχει τεθεί σε κατάσταση επισκευής έχει ένα μικρό εικονίδιο στηθοσκοπίου και μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαμένο. Όσο βρίσκεται σε κατάσταση επισκευής, το iPhone είναι πλήρως λειτουργικό.

Προς το παρόν, η χρήση της επιλογής «Αφαίρεση αυτής της συσκευής» στην Εύρεση για να ενεργοποιήσετε μια κατάσταση επισκευής φαίνεται να περιορίζεται στο iPhone. Η χρήση της σε άλλες συσκευές, όπως ένα iPhone, ένα Mac ή ένα Apple Watch, εμφανίζει μια προειδοποίηση ότι η λειτουργία θα αφαιρέσει τη συσκευή από το λογαριασμό Apple ID, επιτρέποντας τη χρήση της από κάποιον άλλο. Σημειώστε ότι ένα iPhone πρέπει να είναι συνδεδεμένο και να μπορεί να εντοπιστεί μέσω του Find My για να εμφανιστεί η επιλογή κατάστασης επισκευής. Ένα iPhone που είναι εκτός σύνδεσης θα εμφανίσει το τυπικό κείμενο αφαίρεσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατάσταση επιδιόρθωσης δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτή τη στιγμή. Η κατάσταση επιδιόρθωσης είναι μια λειτουργία που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε μπορεί να λειτουργήσει και με άλλες συσκευές όταν το iOS 17.5 και οι αδελφές ενημερώσεις του κυκλοφορήσουν τον Μάιο.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple iPhone News

Το iPhone 13 Pro Max κερδίζει το βραβείο καλύτερης οθόνης Smartphone ΤΗΣ DisplayMate

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Το DisplayMate βράβευσε μέσα στην βδομάδα το iPhone 13 Pro Max με το “Best Smartphone Display Award”. Η συσκευή κέρδισε