Apple

Έτσι αγοράζουν «νομίσματα» στο TikTok παρακάμπτοντας την προμήθεια που λαμβάνει η Apple

Το TikTok φαίνεται να δείχνει αθόρυβα σε ορισμένους χρήστες μια επιλογή για να αγοράζουν «νομίσματα» στο διαδίκτυο αντί για αγορές εντός της εφαρμογής, παρακάμπτοντας έτσι την προμήθεια που λαμβάνει η Apple για τις ψηφιακές αγορές.

Τα νομίσματα του TikTok χρησιμοποιούνται ως ένας τρόπος για να παρέχουν οι χρήστες «Δώρα» στους δημιουργούς. Οι χρήστες πληρώνουν πραγματικά χρήματα για έναν ορισμένο αριθμό νομισμάτων και αυτά τα νομίσματα χρησιμοποιούνται για μικρά emoji δώρων που μπορούν να παρέχονται στους δημιουργούς. Η TikTok λέει ότι τα δώρα χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τον αριθμό των «διαμαντιών» που απονέμονται στους δημιουργούς περιεχομένου και τα διαμάντια μπορούν να εξαργυρωθούν σε χρήματα. Ένα νόμισμα TikTok αξίζει περίπου μισό διαμάντι και 100 διαμάντια αξίζουν 50 σεντς, οπότε το TikTok συλλέγει αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια της μετατροπής.

Η Apple απαιτεί την αγορά εντός εφαρμογής για τη χρήση ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών, και το TikTok προσφέρει πράγματι στους πελάτες έναν τρόπο να αγοράζουν νομίσματα χωρίς αγορά εντός της εφαρμογής, όπως προτείνεται από τα στιγμιότυπα οθόνης από τον Tesler, τότε το TikTok παραβιάζει τους κανόνες του App Store της Apple.

Όπως σημειώνει ο David Tesler (μέσω του TechCrunch), το TikTok προσφέρει σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών της εφαρμογής TikTok την επιλογή να αγοράζουν νομίσματα στο TikTok.com αντί στην εφαρμογή. «Δοκιμάστε την επαναφόρτιση στο tiktok.com για να αποφύγετε τις χρεώσεις υπηρεσιών εντός της εφαρμογής», αναφέρει το κείμενο. «Μπορείτε να γλιτώσετε το τέλος εξυπηρέτησης και να αποκτήσετε πρόσβαση σε δημοφιλείς μεθόδους πληρωμής».


Ακολουθώντας και επιλέγοντας την αγορά από το TikTok.com εμφανίζεται ένα περιβάλλον εργασίας για τη χρήση επιλογών πληρωμής, όπως το PayPal ή μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα. «Εξοικονομήστε περίπου 25% με χαμηλότερη χρέωση υπηρεσιών τρίτων», προτείνει η εφαρμογή. Η ροή εργασιών αγοράς μπορεί να ολοκληρωθεί εξ ολοκλήρου στην εφαρμογή TikTok χωρίς να απαιτείται η χρήση αγοράς εντός της εφαρμογής.

Τα νομίσματα του TikTok πιθανότατα θα θεωρούνταν φιλοδωρήματα και η Apple έχει αναγκάσει άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook να χρησιμοποιούν την αγορά εντός εφαρμογής για μια λειτουργία φιλοδωρήματος δημιουργού. Αυτό που κάνει το TikTok είναι στην πραγματικότητα παρόμοιο με τις επιλογές άμεσης αγοράς που πρόσθεσε η Epic Games στην εφαρμογή Fortnite το 2020, μια κίνηση που τελικά οδήγησε στην απαγόρευση της εφαρμογής Fortnite και σε μια πολυετή νομική διαμάχη.

Οι περισσότεροι χρήστες του TikTok είναι σε θέση να αγοράζουν νομίσματα μόνο μέσω της διεπαφής αγοράς εντός της εφαρμογής και η δυνατότητα αγοράς απευθείας από το TikTok με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα φέρεται να είναι μια λειτουργία που εμφανίζεται μόνο για ένα μικρό αριθμό χρηστών. Η επιλογή αυτή ίσως περιορίζεται σε όσους έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα για νομίσματα στο παρελθόν.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα