Apple iPhone

Η Apple στην έκδοση beta του iOS 15.2 παρουσίασε μια νέα επιλογή ασφάλειας επικοινωνίας

Η Apple στην έκδοση beta του iOS 15.2 παρουσίασε μια νέα επιλογή ασφάλειας επικοινωνίας μηνυμάτων, που έχει σχεδιαστεί για να κρατά τα παιδιά πιο ασφαλή στο διαδίκτυο προστατεύοντάς τα από δυνητικά επιβλαβείς εικόνες. Έχουμε δει πολλή σύγχυση σχετικά με τη δυνατότητα και πιστεύαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να παρέχουμε μια περίληψη του τρόπου λειτουργίας της Ασφάλειας Επικοινωνίας και να ξεκαθαρίσουμε τις εσφαλμένες αντιλήψεις.

Επισκόπηση ασφάλειας επικοινωνίας

Η Ασφάλεια Επικοινωνίας αποσκοπεί στην αποτροπή της έκθεσης ανηλίκων σε αυτόκλητες φωτογραφίες που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Όπως εξηγεί η Apple, το Communication Safety έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει γυμνό σε φωτογραφίες που αποστέλλονται ή λαμβάνονται από παιδιά. Το iPhone ή το iPad πραγματοποιούν σάρωση εικόνων στη συσκευή στην εφαρμογή Messages και εάν εντοπιστεί γυμνό, η φωτογραφία θαμπώνει.

Εάν ένα παιδί πατήσει τη θολή εικόνα,  ενημερώνεται ότι η εικόνα είναι ευαίσθητη, δείχνοντας «μέρη του σώματος που καλύπτονται συνήθως από εσώρουχα ή μαγιό». Η λειτουργία εξηγεί ότι οι φωτογραφίες με γυμνό μπορούν να “χρησιμοποιηθούν για να σας βλάψουν” και ότι το άτομο στη φωτογραφία μπορεί να μην θέλει να το δει αν έχει κοινοποιηθεί χωρίς άδεια.

Η Apple παρουσιάζει επίσης στα παιδιά τρόπους για να λάβουν βοήθεια στέλνοντας μηνύματα σε έναν έμπιστο ενήλικα σε αυτά. Υπάρχουν δύο οθόνες αφής που εξηγούν γιατί ένα παιδί μπορεί να μην θέλει να δει μια γυμνή φωτογραφία, αλλά ένα παιδί μπορεί να επιλέξει να δει τη φωτογραφία ούτως ή άλλως, επομένως η Apple δεν περιορίζει την πρόσβαση στο περιεχόμενο, αλλά παρέχει καθοδήγηση.

Όταν κυκλοφορήσει το iOS 15.2, η Ασφάλεια επικοινωνίας θα είναι μια δυνατότητα επιλογής. Δεν θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και όσοι το χρησιμοποιούν θα πρέπει να το ενεργοποιήσουν από μόνοι τους.

Η ασφάλεια της επικοινωνίας είναι για τα παιδιά

Το Communication Safety είναι μια δυνατότητα γονικού ελέγχου που ενεργοποιείται μέσω της λειτουργίας Family Sharing. Με το Family Sharing, οι ενήλικες της οικογένειας μπορούν να διαχειρίζονται τις συσκευές παιδιών κάτω των 18 ετών.

Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν την Ασφάλεια επικοινωνίας χρησιμοποιώντας την Οικογενειακή κοινή χρήση μετά την ενημέρωση στο iOS 15.2. Η ασφάλεια επικοινωνίας είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές που έχουν ρυθμιστεί για παιδιά κάτω των 18 ετών και που ανήκουν σε μια ομάδα Οικογενειακής κοινής χρήσης.

Τα παιδιά κάτω των 13 ετών δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα Apple ID, επομένως η δημιουργία λογαριασμού για μικρότερα παιδιά πρέπει να γίνει από έναν γονέα που χρησιμοποιεί την Οικογενειακή κοινή χρήση. Τα παιδιά άνω των 13 μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους Apple ID, αλλά μπορούν να προσκληθούν σε μια ομάδα Family Sharing με διαθέσιμη γονική επίβλεψη.

Η Apple καθορίζει την ηλικία του ατόμου που κατέχει το Apple ID από τα γενέθλια που χρησιμοποιήθηκαν στη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού.

Η ασφάλεια επικοινωνίας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί σε συσκευές για ενήλικες

Ως δυνατότητα Family Sharing που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για λογαριασμούς Apple ID που ανήκουν σε άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών, δεν υπάρχει επιλογή ενεργοποίησης της Ασφάλειας Επικοινωνίας σε μια συσκευή που ανήκει σε ενήλικα.

Οι ενήλικες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλεια της επικοινωνίας του Messages, εκτός εάν είναι γονείς που το διαχειρίζονται για τα παιδιά τους. Σε μια ομάδα Οικογενειακής κοινής χρήσης που αποτελείται από ενήλικες, δεν θα υπάρχει η επιλογή Ασφάλεια επικοινωνίας και δεν πραγματοποιείται σάρωση των φωτογραφιών στα Μηνύματα στη συσκευή ενός ενήλικα.

Τα μηνύματα παραμένουν κρυπτογραφημένα

Η ασφάλεια επικοινωνίας δεν υπονομεύει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο που είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Messages σε μια συσκευή iOS. Τα μηνύματα παραμένουν πλήρως κρυπτογραφημένα και κανένα περιεχόμενο των Μηνυμάτων δεν αποστέλλεται σε άλλο άτομο ή στην Apple.

Η Apple δεν έχει πρόσβαση στην εφαρμογή Μηνύματα σε παιδικές συσκευές, ούτε ειδοποιείται η Apple εάν και όταν είναι ενεργοποιημένη ή χρησιμοποιείται η Ασφάλεια επικοινωνίας.

Όλα γίνονται στη συσκευή και τίποτα δεν γινεσαι γνωστό πέραν από το iPhone

Για την ασφάλεια της επικοινωνίας, οι εικόνες που αποστέλλονται και λαμβάνονται στην εφαρμογή Messages σαρώνονται για γυμνό χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση της Apple και την τεχνολογία AI. Η σάρωση πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στη συσκευή και κανένα περιεχόμενο από τα Μηνύματα δεν αποστέλλεται στους διακομιστές της Apple ή οπουδήποτε αλλού.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ είναι παρόμοια με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Φωτογραφίες για την αναγνώριση κατοικίδιων ζώων, ανθρώπων, τροφών, φυτών και άλλων αντικειμένων στις εικόνες. Όλη αυτή η αναγνώριση γίνεται επίσης στη συσκευή με τον ίδιο τρόπο.

Όταν η Apple περιέγραψε για πρώτη φορά την Ασφάλεια Επικοινωνίας τον Αύγουστο, υπήρχε μια δυνατότητα που σχεδιάστηκε για να ειδοποιεί τους γονείς εάν τα παιδιά επέλεγαν να δουν μια γυμνή φωτογραφία αφού είχαν προειδοποιηθεί για αυτήν. Αυτό έχει αφαιρεθεί.

Εάν ένα παιδί προειδοποιηθεί για μια γυμνή φωτογραφία και τη δει ούτως ή άλλως, οι γονείς δεν θα ειδοποιηθούν και η πλήρης αυτονομία βρίσκεται στα χέρια του παιδιού. Η Apple αφαίρεσε τη δυνατότητα μετά από κριτική από ομάδες υπεράσπισης που ανησυχούσαν ότι θα μπορούσε να είναι πρόβλημα σε περιπτώσεις γονικής κακοποίησης.

Η ασφάλεια της επικοινωνίας δεν είναι το μέτρο Anti-CSAM της Apple

Η Apple ανακοίνωσε αρχικά το Communication Safety τον Αύγουστο του 2021 και εισήχθη ως μέρος μιας σειράς λειτουργιών Child Safety που περιλάμβανε επίσης μια πρωτοβουλία anti-CSAM.

Το σχέδιο anti-CSAM της Apple, το οποίο η Apple έχει περιγράψει ότι μπορεί να προσδιορίσει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο iCloud, δεν έχει εφαρμοστεί και είναι εντελώς ξεχωριστό από την Ασφάλεια Επικοινωνίας. Ήταν λάθος για την Apple να εισαγάγει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά μαζί επειδή το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο εκτός από το ότι και τα δύο είναι κάτω από το

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σχετικά με το μέτρο κατά της CSAM της Apple, επειδή θα δει φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο iCloud σαρωμένες σε μια βάση δεδομένων γνωστού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και οι χρήστες της Apple δεν είναι ευχαριστημένοι με την προοπτική σάρωσης φωτογραφιών. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple για τη σάρωση φωτογραφιών και την αντιστοίχιση τους με γνωστά CSAM θα μπορούσε να επεκταθεί στο μέλλον για να καλύψει άλλους τύπους υλικού.

Σε απάντηση της εκτεταμένης κριτικής, η Apple έχει καθυστερήσει τα σχέδιά της κατά του CSAM και προχωρά σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί πριν το κυκλοφορήσει. Δεν έχει προστεθεί καμία λειτουργία anti-CSAM στο iOS αυτήν τη στιγμή.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα