Apple News

Η Apple αγοράζει διαφημίσεις για εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομές για να εισπράξει περισσότερη προμήθεια

Η Apple φαίνεται να αγοράζει διαφημίσεις Google για εφαρμογές τρίτων που βασίζονται σε συνδρομές, συμπεριλαμβανομένων των HBO, Masterclass, Babbel, Tinder, Plenty of Fish και Bumble, για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ένας έμπορος μιλώντας στο Forbes πρότεινε ότι πολλές από τις μάρκες για τις οποίες φαίνεται να διαφημίζεται η Apple ήταν σθεναρές στην προσπάθεια παράκαμψης των πολιτικών του App Store. Οι διαφημίσεις λέγεται ότι τοποθετούνται χωρίς τη συγκατάθεση του προγραμματιστή και η Google προφανώς αρνείται να τις αφαιρέσει.

Οι διαφημίσεις δεν αποκαλύπτουν ότι πληρώνονται από την Apple, αλλά ανακατευθύνονται στο App Store και όχι στις σελίδες εγγραφής συνδρομής στον ιστότοπο της εκάστοτε μάρκας. Μία πηγή, μιλώντας στο Forbes, εξήγησε:

Η Apple προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα χρήματα που κερδίζει οδηγώντας τις αγορές εντός εφαρμογής που αγοράζουν οι χρήστες μέσω του Apple Store. Η Apple έχει καταλάβει ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα χρήματα από αυτούς τους προγραμματιστές εάν ωθήσουν τους ανθρώπους στο App Store για να αγοράσουν εκεί έναντι μιας ροής ιστού.

Οι διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους χρήστες να εγγραφούν σε μια υπηρεσία συνήθως οδηγούν σε σελίδες που ενθαρρύνουν τους χρήστες να εγγραφούν στο διαδίκτυο, παρακάμπτοντας το 15% ή 30% της χρέωσης αγοράς εντός εφαρμογής της Apple και επιτρέποντας στην επιχείρηση να εισπράξει όλα τα έσοδα της συνδρομής.

Η Google ισχυρίζεται ότι δεν είναι υπεύθυνη για το ποιος αγοράζει διαφημίσεις στην πλατφόρμα της. Οι πολιτικές διαφημίσεων της Google επιτρέπουν στις εταιρείες να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα μιας άλλης εταιρείας εάν “αφορίζονται κυρίως στην πώληση (ή σαφώς στη διευκόλυνση της πώλησης) προϊόντων ή υπηρεσιών, εξαρτημάτων, ανταλλακτικών ή συμβατών προϊόντων ή υπηρεσιών που αντιστοιχούν στο εμπορικό σήμα.”

Υπάρχουν προφανώς ενδείξεις ότι η Apple προσλαμβάνει μία μόνο εταιρεία για να τοποθετήσει τις διαφημίσεις, καθώς η καθεμία έχει “παρόμοιους συνδέσμους παρακολούθησης με σχεδόν πανομοιότυπες παραμέτρους”.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα