Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την The Elec.

OLED-iPad-Air.jpg

Το έργο διακόπηκε, είτε λόγω υψηλών απαιτήσεων από την Apple στο panel OLED, είτε λόγω προβλημάτων κερδοφορίας ή και των δύο, αναφέρουν φήμες για το θέμα.

Αναφέρεται στην τρέχουσα ευρέως χρησιμοποιούμενη δομή OLED πάνελ μονής στοίβας, όπου το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε σχηματίζουν ένα στρώμα φωτεινότητας.

Η Apple φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένη με τα επίπεδα φωτεινότητας των OLED πάνελ μονής στοίβας και είναι επίσης επιφυλακτική για τη διάρκεια ζωής του πάνελ , καθώς οι καταναλωτές συνήθως κρατούν τα iPads για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα smartphone. 

Αντ ‘αυτού, η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει μια δομή δύο στοίβων για το πρώτο της OLED iPad, το οποίο στοιβάζει δύο στρώματα εκπομπών κόκκινου, πράσινου και μπλε αντί για ένα. Αυτό διπλασιάζει τη φωτεινότητα και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του πάνελ έως και τέσσερις φορές παραπάνω.

Ωστόσο, η Samsung έχει εμπορευματοποιήσει μόνο μία δομή στοίβας που είτε είναι είτε δεν είναι πρόθυμη να προμηθεύσει την τεχνολογία δύο στοίβων, σύμφωνα με την έκθεση.

Όσον αφορά τη κερδοφορία λέγεται, ότι είναι ένας παράγοντας στην απροθυμία της Samsung να παρέχει την τεχνολογία αυτή, εκτός και αν η Samsung είναι σίγουρη, ότι το OLED iPad Air θα πωληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς  δεν είναι σίγουρη αν αξίζει τον κόπο.

Οι περισσότερες φήμες αναφέρονται σε ένα  OLED iPad Air που θα κυκλοφορήσει το 2022. Η  κορεατική έκθεση έρχεται να επιβεβαίωση τις παραπάνω φήμες.

Τον Μάρτιο, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η Apple αναμένεται να ξεκινήσει τη χρήση του OLED το επόμενο έτος, ενώ η DigiTimes έχει προβλέψει επίσης μια κυκλοφορία το 2022 για ένα OLED iPad, όπως και ιστότοποι όπως το ETNews, οι οποίοι βασίζονται σε δεδομένα αλυσίδας εφοδιασμού.

Η τεχνολογία OLED είναι ακριβή, γεγονός που την έχει περιορίσει έως τώρα σε μικρότερες συσκευές, όπως iPhone και Apple Watches. Όταν αυτό θα  υιοθετηθεί στο iPad, θα φέρει βελτιωμένη φωτεινότητα, υψηλότερη αντίθεση, βαθύτερα μαύρα και ευρύτερες γωνίες θέασης.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα