Apple iPhone News

eSIM μάλλον μόνο στο iPhone 14 τα μοντέλα iPhone 13 υποστηρίζουν ήδη πολλαπλά προφίλ eSIM

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια φήμη από τον βραζιλιάνικο ιστότοπο Blog do iPhone ισχυρίστηκε ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro ενδέχεται να μην έχουν φυσική υποδοχή κάρτας SIM σε ορισμένες τουλάχιστον χώρες και περιοχές, αλλά η αλλαγή μπορεί να συμβεί ακόμη νωρίτερα.

Ένας ανώνυμος tipster ενημέρωσε τη MacRumors ότι η Apple έχει συμβουλεύσει τους μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία smartphone μόνο με eSIM έως τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο tipster μοιράστηκε ένα φαινομενικά νόμιμο έγγραφο που περιγράφει το χρονοδιάγραμμα αυτής της πρωτοβουλίας, αν και το έγγραφο δεν αναφέρει συγκεκριμένα την Apple ή τα iPhone.

Ως μέρος της μετάβασης, ορισμένοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ φαίνεται να αρχίσουν να προσφέρουν επιλεγμένα μοντέλα iPhone 13 χωρίς κάρτα nano-SIM στη συσκευασία το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Τα μοντέλα iPhone 13 που πωλούνται στα Apple Stores ή στο Apple.com δεν διαθέτουν ήδη νανο- Κάρτα SIM στο κουτί, με τους χρήστες να μπορούν συνήθως να ενεργοποιούν ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας μέσω eSIM ενεργοποιώντας το iPhone, συνδέοντας σε ένα δίκτυο Wi-Fi και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Δεδομένης της υποτιθέμενης προθεσμίας του Σεπτεμβρίου 2022, είναι πιθανό η Apple να αφαιρέσει τη φυσική υποδοχή κάρτας SIM ξεκινώντας από ορισμένα μοντέλα iPhone 14, αντί για ορισμένα μοντέλα iPhone 15 όπως φημολογούνταν αρχικά, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό σε αυτό το σημείο.

Η eSIM είναι μια ψηφιακή SIM που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν κάρτα nano-SIM. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία eSIM δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, επομένως τα iPhone με υποδοχή κάρτας SIM ενδέχεται να παραμείνουν διαθέσιμα σε ορισμένες αγορές. Ωστόσο, η υιοθέτηση επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, με πάνω από 100 παρόχους να προσφέρουν υπηρεσία eSIM παγκοσμίως και περισσότερους να σχεδιάζουν να αναπτύξουν υποστήριξη το 2022, συμπεριλαμβανομένων των Three στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Vodafone στη Νέα Ζηλανδία.

Τα μοντέλα iPhone 13 υποστηρίζουν ήδη πολλαπλά προφίλ eSIM, επιτρέποντας στους χρήστες να εγγραφούν σε πολλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας ψηφιακά και να εναλλάσσονται μεταξύ τους και αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση της υποδοχής κάρτας SIM σε επιλεγμένες χώρες.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα