Apple News

Ορισμένοι μηχανικοί της Apple ανταμείβοντσαι έως και 180.000 $ σε μπόνους ως κίνητρο παραμονής

Η Apple παρέχει μπόνους σε μετοχές σε ορισμένους μηχανικούς προκειμένου να τους αποτρέψει από το να προχωρήσουν σε εταιρείες όπως η Meta, αναφέρει το Bloomberg. Την περασμένη εβδομάδα, επιλεγμένοι μηχανικοί του σχεδιασμού, στο τμήμα, υλικού, software και τις λειτουργίες hardware ενημερώθηκαν ότι θα λάμβαναν μπόνους μετοχών 50.000 έως 180.000 δολαρίων, το οποίο το Bloomberg λέει ότι είναι «ασυνήθιστο και σημαντικό».

Οι περισσότεροι μηχανικοί έλαβαν μετοχές αξίας 80.000 έως 120.000 δολαρίων, με τα μπόνους να παρέχονται ως περιορισμένες μονάδες μετοχών που πρόκειται να κατοχυρωθούν στη διάρκεια τεσσάρων ετών, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι παραμείνουν στην Apple και δεν εργάζονται σε άλλες εταιρείες.

Οι πληρωμές δεν αποτελούν μέρος των κανονικών πακέτων αποζημίωσης της Apple, που περιλαμβάνουν βασικό μισθό, μονάδες μετοχών και μπόνους μετρητών. Η Apple μερικές φορές απονέμει πρόσθετα μπόνους μετρητών στους υπαλλήλους, αλλά το μέγεθος των τελευταίων επιχορηγήσεων μετοχών ήταν ασυνήθιστο και εκπληκτικά χρονισμένο, είπαν οι άνθρωποι. Δόθηκαν σε περίπου 10% έως 20% των μηχανικών σε ισχύοντα τμήματα.

Η Apple είπε στους μάνατζερ ότι τα μπόνους θα μπορούσαν να δωθούν σε μηχανικούς ως ανταμοιβή για υψηλές επιδόσεις και πιθανότατα προορίζεται να αποτρέψει εταιρείες όπως η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta. Η Meta έχει προσλάβει περίπου 100 μηχανικούς από την Apple τους τελευταίους μήνες, αν και η Apple έχει επίσης προσλάβει μερικούς υπαλλήλους της Meta.

Η Meta στρατολογεί από τα τμήματα επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής της Apple. Η Meta σχεδιάζει να λανσάρει ένα έξυπνο ρολόι στο εγγύς μέλλον που θα ανταγωνίζεται άμεσα το Apple Watch, και όταν η Apple κυκλοφορήσει τα προγραμματισμένα ακουστικά AR/VR, θα ανταγωνιστεί τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Oculus που ανήκουν στην Meta.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα