News Tech

Meta το νέο όνομα του Facebook το όραμα του Mark Zuckerberg

Το Facebook πραγματοποίησε σήμερα μια ζωντανή εκδήλωση για να μιλήσει για το «metaverse», γνωστό και ως την εξέλιξη της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της κοινωνικής τεχνολογίας στο μέλλον, και ως μέρος της παρουσίασης, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ένα νέο όνομα για την εταιρεία.


Στο εξής, το Facebook της εταιρείας θα είναι γνωστό ως “Meta”, ενώ το Facebook θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο ως προϊόν μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Zuckerberg είπε ότι η επωνυμία του Facebook είναι πολύ περιορισμένη για να αντιπροσωπεύει αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία στο μέλλον. Το νέο όνομα και η νέα επωνυμία θα αντιπροσωπεύουν τις εφαρμογές του Facebook και τη δουλειά του σε μελλοντικά προϊόντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Το όνομα έχει σκοπό να «αντανακλήσει ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να φτιάξουμε», είπε ο Zuckerberg.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα μεταστρεφείς, όχι πρώτα το Facebook», είπε ο Zuckerberg. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γνωρίσει το brand Meta και το μέλλον που πρεσβεύουμε».

Καθώς η εταιρεία στρέφει την εστίασή της στην εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα, η σουίτα εφαρμογών που συμπεριλαμβάνει η εταιρεία, Facebook, Instagram και WhatsApp – δεν θα αλλάξουν ονόματα, αλλά η μετοχή της θα αλλάξει από FB σε MVRS από την 1η Δεκεμβρίου.

 

«Από σήμερα, η εταιρεία μας είναι πλέον Meta», είπε ο Zuckerberg κατά τη διάρκεια του Facebook Connect, του ετήσιου συνεδρίου AR/VR της εταιρείας. «Τώρα έχουμε ένα νέο Βόρειο Αστέρι που θα βοηθήσει στη ζωή του μετασύμπαντος και έχουμε ένα νέο όνομα που αντικατοπτρίζει το πλήρες εύρος αυτού που κάνουμε και το μέλλον που θέλουμε να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση. Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα το metaverse, όχι πρώτα το Facebook».

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι η αλλαγή επωνυμίας ήταν απαραίτητη επειδή η εταιρεία ήταν «τόσο στενά συνδεδεμένη με ένα προϊόν», δηλαδή την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που δεν μπορούσε «ενδεχομένως να αντιπροσωπεύει όλα» που έκανε η εταιρεία στο παρόν και στο μέλλον.

«Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να θεωρηθούμε ως μια εταιρεία μεταστροφής», είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Είναι καιρός να υιοθετήσουμε μια νέα εταιρική επωνυμία που να περιλαμβάνει όλα όσα κάνουμε, να αντικατοπτρίζει ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να οικοδομήσουμε».

 

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα