Apple Mac

Το iMac Pro 2022 της Apple: Όλα όσα γνωρίζουμε

Η Apple εργάζεται σε μια επανασχεδιασμένη έκδοση του iMac με μεγαλύτερη οθόνη που θα μπορούσε να επαναφέρει το όνομα “‌iMac‌ Pro” για να το διαφοροποιήσει από το iMac 24 ιντσών που κυκλοφόρησε η Apple το 2021. Το μεγαλύτερο iMac αναμένεται να έχει αναμενόμενο σχεδιασμό, M1 Τσιπ Pro/Max και οθόνη mini-LED τι οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Design

Το επερχόμενο iMac θα είναι παρόμοιο σε σχεδίαση με το iMac 24 ιντσών και το Pro Display XDR, σύμφωνα με το Dylandkt. Θα διαθέτει μαύρα πλαίσια και αν όντως μοιάζει με το Pro Display XDR, το μέγεθος στεφάνης θα μπορούσε να είναι πολύ πιο λεπτό και ίσως να έχει μικρότερη μετόπη στο κάτω μέρος.

Οθόνη

Όπως τα μοντέλα MacBook Pro του 2021, το iMac επόμενης γενιάς θα υιοθετήσει οθόνη mini-LED για φωτεινότερα χρώματα, βαθύτερο μαύρο και βελτιωμένο HDR, θα διαθέτει τεχνολογία οθόνης ProMotion, επιτρέποντας ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz.

Ο ρυθμός ανανέωσης στα 120 Hz θα επιτρέψει πιο ομαλό παιχνίδι και κύλιση σε διάφορες εφαρμογές όπως το Safari, ενώ θα βελτιώσει τα γενικά κινούμενα σχέδια σε όλο το macOS.

Ορισμένες φήμες έχουν δείξει ότι το iMac θα έχει οθόνη μεγαλύτερη από 27 ίντσες για να αντικατοπτρίζει την αύξηση του μικρότερου iMac από 21,5 ίντσες σε 24 ίντσες, αλλά ο αναλυτής οθονών Ross Young λέει ότι θα έχει 27 ίντσες όπως το τρέχον μοντέλο.

Επίσης η Apple έχει δοκιμάσει το Face ID για το ‌iMac‌ Pro, σύμφωνα με το Dylandkt, αλλά δεν είναι ένα επιβεβαιωμένο χαρακτηριστικό και δεν είναι σαφές εάν το Face ID θα μπει στην έκδοση κυκλοφορίας του μηχανήματος.

Συνδεσιμότητα

Το iMac αναμένεται να προσφέρει παρόμοια διαμόρφωση θυρών με το MacBook Pro, με την Apple να περιλαμβάνει θύρες USB-C/Thunderbolt, υποδοχή κάρτας SD και θύρα HDMI. Θα μπορούσε επίσης να συμπεριλάβει και μια θύρα Ethernet ενσωματωμένη στον προσαρμογέα ρεύματος όπως έχει για το iMac 24 ιντσών.

Μ1 Pro/Max Chips

Το iMac Pro θα διαθέτει τα ίδια τσιπ M1 Pro και M1 Max που παρουσιάστηκαν στο MacBook Pro και η Apple θα μπορούσε ίσως να εισαγάγει μια πρόσθετη διαμόρφωση ανώτερης κατηγορίας για το μηχάνημα.

Τα M1 Pro και M1 Max έχουν την ίδια CPU 10 πυρήνων (αν και υπάρχει μια έκδοση 8 πυρήνων του M1 Pro). Το M1 Pro διαθέτει έως και 16 πυρήνες γραφικών, ενώ το M1 Max διαθέτει έως και 32 πυρήνες γραφικών.

Φήμες για το όνομα

Η Apple φέρεται να αποκαλεί εσωτερικά το ‌iMac «iMac‌ Pro» και αυτό θα μπορούσε να είναι και το όνομα κυκλοφορίας του, το οποίο θα είναι σύμφωνο με το MacBook Pro και το iPad Pro.

Το όνομα “‌iMac‌ Pro” διαφοροποιεί το iMac 27 ιντσών από το μοντέλο 24 ιντσών και καθιστά σαφές ότι χρησιμοποιεί τα ίδια τσιπ “Pro” με το MacBook Pro.

Τιμολόγηση

Το βασικό iMac Pro λέγεται ότι διαθέτει μνήμη 16 GB και SSD 512 GB και η τιμή αναμένεται να ξεκινά από περίπου 2.000 $.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το επερχόμενο iMac Pro θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2022, ίσως το πρώτο εξάμηνο του έτους κατά ή πριν από το WWDC. Θα αντικαταστήσει το τρέχον iMac 27 ιντσών που βασίζεται στην Intel, ένα από τα τελευταία μοντέλα Mac που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα