Apple iPhone News

Ανακεφαλαίωση τι λένε οι φήμες σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη και το Touch ID σε μελλοντικά iPhone

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο σύμβουλος της βιομηχανίας οθονών Ross Young ισχυρίστηκε ότι τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα διαθέτουν εγκοπές σε “σχήμα τρύπας” και σε “σχήμα χαπιού” hole-punch and pill-shaped που αντικαθιστούν το notch. Εάν αυτό το σχέδιο αποδειχθεί ακριβές, αποκλείει πλήρως το Face ID κάτω από την οθόνη φέτος.

Με βάση αυτής της τελευταίας φήμης, έχουμε συγκεντρώσει μια ανακεφαλαίωση όλων όσων έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής για το Face ID και το Touch ID σε μελλοντικά iPhone.

Face ID κάτω από την οθόνη

Ο Young ισχυρίστηκε ότι η κάμερα υπερύθρων που είναι ενσωματωμένη στο iPhone για Face ID δεν θα μετακινηθεί κάτω από την οθόνη τουλάχιστον μέχρι το 2023 ή το 2024, υποδηλώνοντας ότι το Face ID κάτω από την οθόνη δεν θα συμβεί τουλάχιστον μέχρι το iPhone 15 Pro του επόμενου έτους.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα του Απριλίου 2021, ο συχνά ακριβής αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι αναμένει η Apple να υιοθετήσει το Face ID κάτω από την οθόνη για τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2023, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή.

«Αναμένουμε από την Apple να υιοθετήσει έναν τηλεφακό περισκοπίου και ένα Face ID κάτω από την οθόνη το 2023», έγραψε ο Kuo, σε σημείωμα με την TF International Securities.

Touch ID κάτω από την οθόνη

Η Apple δοκίμασε έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη για τουλάχιστον ορισμένα μοντέλα iPhone 13, σύμφωνα με την Joanna Stern της Wall Street Journal και τον Mark Gurman του Bloomberg, αλλά η Apple προφανώς αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ιδέα.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα του Σεπτεμβρίου 2021, ο Kuo προέβλεψε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPhone με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά δεν έχει κοινοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες από τότε.

“Προβλέπουμε ότι το νέο iPhone 2H23 θα υποστηρίζει δακτυλικό αποτύπωμα κάτω από την οθόνη”, δήλωσε ο Kuo.

Touch ID στο κουμπί λειτουργίας

Τα τελευταία μοντέλα iPad Air και iPad mini διαθέτουν Touch ID ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας, αλλά κανένα iPhone δεν προσφέρει ακόμη αυτήν τη λειτουργία.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα του Δεκεμβρίου 2019, ο Kuo προέβλεψε ότι η Apple θα κυκλοφορούσε ένα μεγαλύτερο iPhone SE με οθόνη 5,5 ιντσών ή 6,1 ιντσών το πρώτο εξάμηνο του 2021 και είπε ότι αυτή η συσκευή θα διαθέτει Touch ID ενσωματωμένο στο πλευρικό κουμπί λειτουργίας. Η Apple δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή, αλλά οι φήμες δείχνουν ότι ένα μεγαλύτερο iPhone SE σχεδιάζεται ακόμα να κυκλοφορήσει το 2024 και ίσως θα έχει ένα κουμπί λειτουργίας Touch ID όπως ισχυρίζεται.

Περίληψη

Οι τελευταίες φήμες υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον ένα iPhone με Face ID κάτω από την οθόνη και τουλάχιστον ένα iPhone με Touch ID κάτω από την οθόνη θα κυκλοφορήσει το 2023, αλλά δεν είναι σαφές εάν η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα iPhone και με τις δύο επιλογές βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας.

Ένα iPhone με κουμπί λειτουργίας Touch ID είναι περισσότερο απίθανο, αλλά θα μπορούσε να συμβεί με ένα μεγαλύτερο iPhone SE το 2024.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα