Apple News

Προγραμματιστής παρουσιάζει την λύση για το Apple CarPlay σε Tesla καθώς δεν υποστηρίζεται

Ένας ιδιοκτήτης Tesla Model 3 έχει καταφύγει σε μια λύση για να εφαρμόσει το Apple CarPlay στο όχημά του, εν μέσω καμίας ένδειξης επίσημης υποστήριξης από την Tesla (μέσω Tesla North).

Η υποστήριξη Apple ‌CarPlay‌ και Apple Music είναι από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες της Tesla, αλλά χωρίς καμία ένδειξη ότι η Tesla είναι πρόθυμη να εφαρμόσει το Apple ‌CarPlay στα οχήματά της, ο Πολωνός προγραμματιστής Michał Gapiński πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Χρησιμοποιώντας ένα Rasberry Pi και το πρόγραμμα περιήγησης του αυτοκινήτου, ο Gapiński μπόρεσε να εκτελέσει μια πλήρως λειτουργική έκδοση του Apple ‌CarPlay‌ στην οθόνη του Tesla και μοιράστηκε το αποτέλεσμα στο Twitter.

 

 

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα Rasberry Pi με μόντεμ LTE και σημείο πρόσβασης Wi-Fi, με προσαρμοσμένο υλικολογισμικό που βασίζεται σε Android. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιήγησης στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στο Rasberry Pi και την εμφάνιση της διεπαφής ‌CarPlay‌ στην οθόνη του Tesla, με όλες τις εφαρμογές να λειτουργούν όπως αναμένεται, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών και του Apple Music. Η λύση Tesla Apple ‌CarPlay‌ συνεχίζει να λειτουργεί κατά την οδήγηση και μπορεί ακόμη και να ελεγχθεί με τα κουμπιά του τιμονιού του αυτοκινήτου.

Ο Gapiński εργάζεται τώρα για τη βελτίωση της σύνδεσης Wi-Fi για να κάνει τη ροή πιο ομαλή. Λέει ότι το έργο είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια, αλλά μόλις είναι έτοιμο σχεδιάζει να δώσει τη λύση στο κοινό.

Η Tesla έχει τεταμένες σχέσεις με την Apple και φαίνεται να θέλει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος infotainment της, καθιστώντας τις πιθανότητες υποστήριξης του Apple ‌CarPlay στο εγγύς μέλλον πολύ απίθανο. Παρά τις ενδείξεις ότι η Tesla σχεδίαζε να υποστηρίξει του Apple Music, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν Apple ‌CarPlay‌ στα οχήματά τους, καθιστώντας την παράλειψη της Tesla μια αξιοσημείωτη εξαίρεση. Ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επιδιώκουν να ανταγωνιστούν άμεσα την Tesla, όπως τα BMW i4, BMW iX και Porsche Taycan, προσφέρουν βαριά ενσωματωμένες εκδόσεις του Apple CarPlay, καθώς και άλλες υπηρεσίες της Apple όπως το Apple Music και το Apple Podcasts, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης λειτουργιών.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα