Apple iPhone News

Η υποστήριξη της Apple λέει ότι τα μοντέλα iPhone 13 δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα Noise Cancellation που είναι διαθέσιμη σε προηγούμενα iPhone

Πριν από λίγες εβδομάδες, το 9to5Mac ανέφερε ένα απίστευτο παράπονο από χρήστες του iPhone 13 σχετικά με την έλλειψη δυνατότητας Noise Cancellation για τηλεφωνικές κλήσεις, μέσω των ρυθμίσεων Προσβασιμότητας που είναι διαθέσιμες σε όλα τα προηγούμενα iPhone, αλλά όχι στα νεότερα. Τώρα, αυτό που πιστεύαμε είναι ότι θα μπορούσε να είναι απλώς ένα σφάλμα και θα διορθωνόταν σε ένα απο τα επόμενα update, στην πραγματικότητα όμως η Apple καταργεί τη δυνατότητα.

Ένας από τους αναγνώστες του 9to5Mac, ο Steve, μοιράστηκε μια συνομιλία που είχε με την υποστήριξη της Apple στο Twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο,

«αφού δούλεψα με την Apple και έναν ανώτερο σύμβουλο για μήνες που έλεγαν να περιμένω μια ενημέρωση για να διορθωθεί το πρόβλημα, έλαβα μια ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα και προφανώς, δεν θα επιδιορθωθεί και η ακύρωση θορύβου είναι σκόπιμα απενεργοποιημένη για αυτές οι συσκευές για απροσδιόριστους λόγους.”

Έχουμε ενημέρωση για αυτό. Η Ακύρωση θορύβου τηλεφώνου δεν είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPhone 13, γι’ αυτό δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή στις Ρυθμίσεις.

Αφού ζήτησε διευκρίνιση, εάν η σειρά iPhone 13 δεν θα υποστηρίζει ακύρωση θορύβου για τηλεφωνικές κλήσεις, η ομάδα υποστήριξης της Apple απάντησε:

Πράγματι. Δεν υποστηρίζεται. Εάν θέλετε να υποβάλετε σχόλια σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα, μη διστάσετε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: apple.com/Feedback.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πριν από ένα μήνα, ένας χρήστης του Reddit ρώτησε σχετικά με τη λειτουργία Noise Cancellation iPhone 13 για τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς δεν ήταν διαθέσιμη στη σελίδα Προσβασιμότητας. Στη συνέχεια, ένας άλλος χρήστης επεσήμανε μια συζήτηση στο φόρουμ της Apple από τον Οκτώβριο.

Δεν μπορώ να βρω το διακόπτη για να απενεργοποιήσω τη δυνατότητα Noise Cancellation στο iPhone 13 Pro Max. Έχει μετακινηθεί ή αφαιρεθεί; Όταν χρησιμοποιώ το FaceTime και μιλάω μέσω του ηχείου, η φωνή μου κόβεται.

Τότε, εκείνη την εποχή, ένας ειδικός της κοινότητας της Apple επεσήμανε ένα άρθρο για να βοηθήσει τους χρήστες να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ήχου στο iPhone. Το πρόβλημα είναι ότι οι χρήστες του iPhone 13 δεν μπορούν να βρουν αυτήν τη συγκεκριμένη λειτουργία:

Noise Cancellation: Ενεργοποιήστε το για να μειώσετε τον θόρυβο περιβάλλοντος στις τηλεφωνικές κλήσεις όταν κρατάτε τον δέκτη στο αυτί σας.

Ένας άλλος χρήστης, ο dagocarlito, δημοσίευσε ότι η Apple γνωρίζει αυτό το ζήτημα:

Το iPhone 13 δεν είχε «ποτέ» αυτή την επιλογή με το iOS 15 επειδή είναι ήταν σφάλμα. Μίλησα με την υποστήριξη της Apple σχετικά με αυτό. Είναι ένα γνωστό ζήτημα που εργάζονται χωρίς χρονοδιάγραμμα επίλυσης αυτή τη στιγμή. Αυτό το ζήτημα δημιουργεί επίσης προβλήματα με την ηχώ στο CarPlay όταν μιλάμε μεταξύ των iPhone 13. Είναι ένα σημαντικό ελάττωμα που πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο.

Τώρα, επιτέλους, γνωρίζουμε ότι η Apple δεν σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, καθώς η εταιρεία δεν πιστεύει ότι η κατάργηση αυτής της δυνατότητας είναι τελικά πρόβλημα.

Δεν είναι σαφές γιατί η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει αυτήν τη λειτουργία και γιατί δεν σκοπεύει να την προσθέσει ξανά. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω επιλεγμένη εικόνα, στην αριστερή πλευρά είναι το iPhone XS με αυτήν τη δυνατότητα και στη δεξιά πλευρά, το iPhone 13 Pro χωρίς τη λειτουργία Noise Cancellation. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα να είναι μόνιμα ενεργοποιημένη, και δεν έχεις την δυνατότητα να την απενεργοποιήσεις, η αν είναι μόνιμα απενεργοποιημένη και δεν έχεις την δυνατότητα να την ενεργοποιήσεις.

Προς το παρόν, η μόνη διαθέσιμη λύση θα ήταν η ενεργοποίηση της δυνατότητας φωνητικής απομόνωσης σε μια κλήση από το Κέντρο Ελέγχου,

 

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα