Apple iPhone News

Drop Test: Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13 ποιά συσκευή είναι η πιο εύθραυστη;

Οι συσκευές Galaxy S22 της Samsung φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές όταν πέφτουν από τα μοντέλα iPhone 13 της Apple, σύμφωνα με δοκιμές πτώσης που πραγματοποιήθηκαν από το Allstate Protection Plans. Με σημαντικές νέες κυκλοφορίες smartphone, το Allstate κάνει το ίδιο σύνολο δοκιμών πτώσης για να προσδιορίσει τον βαθμό ζημιάς στο μπροστινό, πίσω και στο πλάι όταν μια συσκευή χτυπά στο έδαφος και η δοκιμή δείχνει ότι ο σχεδιασμός του iPhone είναι πιο ανθεκτικός.

Όταν έπεσαν με την οθό προς τα κάτω, οι οθόνες S22, S22+ και S22 Ultra έσπασαν με την πρώτη και δύο από τις τρεις ήταν άχρηστες λόγω της σοβαρότητας της ζημιάς. Η συσκευή μεσαίας βαθμίδας, το S22, ήταν χρησιμοποιήσιμη, αλλά είχε ζημιά στις γωνίες.

Συγκριτικά, όταν το Allstate Protection Plans δοκίμασαν τα μοντέλα iPhone 13 τον Σεπτέμβριο, τα πήγαν καλύτερα. Στην πτώση με την όψη προς τα κάτω, το iPhone 13 επιβίωσε από μία μόνο πτώση με μικρή ζημιά, ραγίζοντας στη δεύτερη δοκιμή πτώσης. Το iPhone 13 Pro έσπασε στο κάτω μέρος, αλλά και τα δύο τηλέφωνα ήταν σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιήσιμα.

Στη δοκιμή back-down, όλες οι συσκευές Galaxy S22 είχαν θρυμματιστεί το πίσω μέρος τους και ενώ και τα τρία τηλέφωνα συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και το περίβλημα της κάμερας παρέμενε ανέπαφο, δεν ήταν δυνατός ο ασφαλής χειρισμός των τηλεφώνων με γυμνά χέρια λόγω του γυαλιού που είχε σπάσει. Η συγκρίσιμη δοκιμή στα μοντέλα iPhone 13 είδε το iPhone 13 να επιβιώνει από δύο πτώσεις, καταλήγοντας με μικρές ρωγμές κατά μήκος της κάμερας και στη γωνία μετά την τρίτη πτώση, ενώ το πίσω γυαλί του iPhone 13 Pro έσπασε παρόβμοια με τις συσκευές S22.

Η Allstate έκανε μια πλευρική δοκιμή για τα μοντέλα S22 που είδε τα S22 και S22+ να επιβιώνουν με μικρές ζημιές, ενώ το κυρτό γυαλί S22 Ultra έσπασε στις γωνίες και κατά μήκος της οθόνης. Όλα τα smartphone παρέμειναν λειτουργικά.

Δεν έγινε συγκρίσιμη δοκιμή για το iPhone 13, αλλά το 2020, τα μοντέλα iPhone 12 έπεσαν στο πλάι στην ίδια δοκιμή και επέζησαν άθικτα με μικρές γρατζουνιές λόγω των άκρων από αλουμίνιο, παρόμοια με τα S22 και S22+, τα οποία χρησιμοποιήστε επίσης ένα πλαίσιο “Armor Aluminium”.

Το S22 Ultra έχει κυρτή οθόνη και έτσι παθαίνει μεγαλύτερη ζημιά στα πλαϊνά από τα iPhone της Apple. Συνολικά, φαίνεται ότι το S22 μπορεί να είναι πιο ευάλωτο σε θραύση από τα μοντέλα iPhone 13 της Apple, τα οποία χρησιμοποιούν την “Ceramic Shield” της Apple, που υποτίθεται ότι είναι πιο ανθεκτικό από το παραδοσιακό γυαλί. Οι συσκευές S22 της Samsung χρησιμοποιούν Gorilla Glass Victus+, το πιο ανθεκτικό γυαλί της Corning.

Εκτός από το ότι είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές από τα μοντέλα iPhone 13 στις δοκιμές του Allstate, οι συσκευές Galaxy S22 είναι επίσης πιο ευάλωτες από τα smartphone Galaxy S21 προηγούμενης γενιάς, τα οποία χρησιμοποιούσαν πλαστικό υπόστρωμα. Ο αντιπρόεδρος του Allstate Protection Plan, Jason Siciliano, δήλωσε ότι οι σχεδιαστικές αναβαθμίσεις στα μοντέλα S22 και S22 Ultra «οδήγησαν σε υποβαθμίσεις ανθεκτικότητας σε σύγκριση με τους προκατόχους τους Galaxy S21», αυξάνοντας την ανάγκη για θήκες smartphone και προστατευτικά οθόνης.

Όπως πάντα, τα drop tests είναι μεταβλητά και τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από τη γωνία στην οποία τυχαίνει να πέσει το smartphone. Το Allstate Protection Plans χρησιμοποιεί τις ίδιες μεταβλητές για όλες τις δοκιμές του, αλλά υπάρχει πάντα ένα στοιχείο απρόβλεπτου, και ακόμη κι αν το iPhone πραγματοποιεί καλύτερα ελεγχόμενα τεστ, αυτό μπορεί να μην αντικατοπτρίζει τα πραγματικά αποτελέσματα.

Με κάθε smartphone από γυαλί, όπως το Galaxy S22 και το iPhone 13, θα πρέπει να δίνεται προσοχή για την αποφυγή πτώσεων και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται προστατευτικές θήκες, επειδή ούτε η κεραμική ασπίδα της Apple ούτε το Gorilla Glass Victus+ της Samsung είναι αξιόπιστες λύσεις κατά των θραύσεων.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα