Apple iPhone

Το iPhone 15 Pro φημολογείται ότι θα διαθέτει σύστημα Face ID κάτω από την οθόνη

Η Samsung Display αναπτύσσει νέα τεχνολογία κάμερας κάτω από το πάνελ οθόνης, που η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να κρύψει το Face ID κάτω από την οθόνη στα μοντέλα του επόμενου έτους “iPhone 15 Pro”, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η κορεατική ιστοσελίδα The Elec.

Ενώ οι φήμες υποδηλώνουν ότι τα φετινά μοντέλα “iPhone 14 Pro” θα διαθέτουν και “hole-punch” και μια εγκοπή σε σχήμα χαπιού για την μπροστινή κάμερα και το Face ID, αντίστοιχα, υποστηρίζεται ότι η Apple σχεδιάζει στα μοντέλα iPhone 15 Pro, να υπάρχει μόνο μια τρύπα για την μπροστινή κάμερα, με το Face ID να είναι κρυμμένο κάτω από την οθόνη.

Η τεχνολογία της Samsung θα έκανε αποτελεσματικά τους αισθητήρες Face ID να φαίνονται αόρατοι με γυμνό μάτι, με παρόμοιο τρόπο όπως η κρυφή κάμερα κάτω από την οθόνη στο smartphone Galaxy Z Fold3, σύμφωνα με το άρθρο. Στο Fold3, η πυκνότητα εικονοστοιχείων πάνω από την κάμερα κάτω από την οθόνη δηλαδη, είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με την υπόλοιπη οθόνη για να επιτρέψει στο φως να φτάσει στην κάμερα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάμερα να παράγει φωτογραφίες σχετικά χαμηλής ποιότητας.

Μένει να δούμε αν η έκδοση του Face ID κάτω από την οθόνη θα είναι εξίσου αποτελεσματική ή ασφαλής με το υπάρχον σύστημα. Η Samsung λέγεται ότι συνεργάζεται με την OTI Lumionics του Καναδά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Στην κορεατική έκθεση, του The Elec είπαν ότι η Samsung σχεδιάζει πρώτα να εφαρμόσει την τεχνολογία στο λεγόμενο “Galaxy Z Fold5” του επόμενου έτους, εάν η ανάπτυξη ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, και λειτουργεί σωστά, τότε θα εφαρμοστεί από το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max .

Δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται το Face ID κάτω από την οθόνη για το iPhone. Σε ένα ερευνητικό σημείωμα του Απριλίου 2021, ο έγκριτος αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι περίμενε ότι η Apple θα υιοθετούσε το Face ID κάτω από την οθόνη για τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2023, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή. Ο σύμβουλος της βιομηχανίας οθονών Ross Young ισχυρίστηκε επίσης ότι το Face ID δεν θα μετακινηθεί κάτω από την οθόνη τουλάχιστον μέχρι το 2023.
Ποια η γνώμη σας για αυτό; Πείτε μας στα σχόλια

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα