Apple iPhone

iPhone 14 Pro με Dynamic Island, Always-On Display, κάμερα 48MP και πολλά άλλα

Η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro‌ Max, με το “Dynamic Island” (το όνομα του νέου notch) για την εμφάνιση ειδοποιήσεων και δραστηριότητας με νέο τρόπο, μια φωτεινότερη οθόνη με Always-On Display, το τσιπ A16 Bionic, ένα πιο προηγμένο σύστημα κάμερας, νέο επιλογές χρωμάτων και πολλά άλλα.

Το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max προσφέρουν το “Dynamic Island” χάρη σε μια επανασχεδιασμένη σειρά κάμερας TrueDepth που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, ενσωματώνοντας λειτουργίες που χρησιμοποιούν το νέο notch. Το Dynamic Island προσαρμόζεται και επεκτείνεται σε διαφορετικά σχήματα σε πραγματικό χρόνο για να εμφανίζει σημαντικές ειδοποιήσεις, ειδοποιήσεις και δραστηριότητες σε Χάρτες, Μουσική, χρονόμετρα, Ζωντανές Δραστηριότητες, επίπεδα μπαταρίας, Face ID και πολλά άλλα. Διατηρεί επίσης μια ενεργή κατάσταση για να παρέχει στους χρήστες ευκολότερη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου με μια απλή χειρονομία αγγίοντας και κρατώντας πατημένο επάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=WuEH265pUy4

Μια βελτιωμένη οθόνη Super Retina XDR είναι έως και δύο φορές πιο φωτεινή από αυτή του iPhone 13 Pro με 2.000 nits φωτεινότητας. Διαθέτει Always-On Display δηλάδη μια οθόνη πάντα ενεργή λειτουργικότητα που βλέπουμε για πρώτη φορά σε συσκευές iPhone. Η οθόνη μπορεί να πέσει σε ρυθμό ανανέωσης 1 Hz, εμφανίζοντας την επανασχεδιασμένη οθόνη κλειδώματος του iOS 16 ανά πάσα στιγμή για να δείχνει την ώρα, τα γραφικά στοιχεία και τις Ζωντανές Δραστηριότητες.

Το τσιπ A16 είναι το πρώτο τσιπ της Apple που βασίζεται σε 4 nm, με 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Με δύο πυρήνες high-performance και τέσσερις πυρήνες high-efficiency, η Apple λέει ότι η νέα CPU 6 πυρήνων χειρίζεται εύκολα απαιτητικούς φόρτους εργασίας. Το τσιπ διαθέτει επιταχυνόμενη GPU 5 πυρήνων με 50% περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης, και νέο Neural Engine 16 πυρήνων.

Το A16 Bionic ενισχύει τις λειτουργίες υπολογιστικής φωτογραφίας στο iPhone 14 Pro και υποστηρίζει το επαγγελματικό σύστημα κάμερας. Σύμφωνα με την Apple, η CPU, η GPU, η Neural Engine και ο επεξεργαστής σήματος εικόνας συνεργάζονται για να υποστηρίξουν το νέο υλικό της κάμερας και να εκτελούν έως και τέσσερα τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά φωτογραφία. Το A16 υποστηρίζει το Photonic Engine για να εφαρμόσει το Deep Fusion νωρίτερα στη διαδικασία απεικόνισης και να βελτιώσει την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό σε όλες τις κάμερες της συσκευής, καθώς και τη λειτουργία Action Mode για πιο ομαλή σταθεροποίηση του βίντεο. Η λειτουργία Action Mode είναι επίσης διαθέσιμη τώρα σε 4K στα 24 fps και 30 fps.

Το σύστημα κάμερας διαθέτει μια ευρεία κάμερα 48 megapixel με 65 τοις εκατό μεγαλύτερη, αισθητήρα τεσσάρων εικονοστοιχείων και οπτική σταθεροποίηση εικόνας δεύτερης γενιάς με sensor-shift optical image stabilization. Για τις περισσότερες φωτογραφίες, ο αισθητήρας  συνδυάζει κάθε τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα μεγάλο τετραπλό εικονοστοιχείο που ισοδυναμεί με 2,44 μm, με αποτέλεσμα βελτιωμένη λήψη σε χαμηλό φωτισμό και μεγέθη φωτογραφίας 12 MP. Ο αισθητήρας είναι βελτιστοποιημένος για ProRAW.

Η ευρεία κάμερα 48 megapixel προσφέρει επίσης έναν νέα τηλεφακό με δυνατότηα και 2x, εκτός από το 3x που είδαμε στα προηγούμενα μοντέλα, από την κάμερα Telephoto, που μπορεί επίσης να καταγράψει βίντεο 4K χωρίς ψηφιακό ζουμ. Η κάμερα Ultra Wide είναι επίσης βελτιωμένη. Ένα νέο προσαρμοζόμενο πίσω φλας διαθέτει εννέα LED και είναι έως και δύο φορές πιο φωτεινό με έως και τρεις φορές καλύτερη ομοιομορφία.

Το iPhone 14 Pro διαθέτει επίσης βελτιωμένη μπροστινή κάμερα με διάφραγμα ƒ/1.9 και αυτόματη εστίαση, νέο επιταχυνσιόμετρο διπλού πυρήνα με ανίχνευση σύγκρουσης και έκτακτη ανάγκη SOS με δορυφορική συνδεσιμότητα. Το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται απευθείας σε έναν δορυφόρο όταν δεν μπορούν να λάβουν σήμα κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας την ανταλλαγή μηνυμάτων με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται χειροκίνητα την τοποθεσία τους μέσω δορυφόρου με το Find My όταν δεν υπάρχει σύνδεση κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Ισχύει για την ώρα μόνο για Αμερική και Καναδά.

Το iPhone 14 Pro συνεχίζει να προσφέρει «ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας». Οι νέες συσκευές είναι διαθέσιμες σε νέες χρωματικές επιλογές, όπως το Space Black και το Deep Purple, μαζί με το Silver και το Gold. Το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max αφαιρούν τη θήκη SIM για τα μοντέλα των ΗΠΑ, δίνοντας την επιλογή μόνο για την eSIM χωρίς να πλέον να έχουν φυσική κάρτα SIM.

Τις τιμές των iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max θα τις βρείτε εδώ. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαθεσιμότητα ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα