Apple Mac News

 Τι θα λέγατε για ένα MacBook Air με M2 πολλά υποσχόμενο

Μετά τις εξαιρετικά ακριβείς διαρροές σχετικά με τα νέα MacBook Pros που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από το MacRumors, τώρα έχουμε σαφέστερες λεπτομέρειες και πιο σίγουρες προσδοκίες για το MacBook Air επόμενης γενιάς στο οποίο εργάζεται η Apple. Εδώ είναι όλα όσα μάθαμε τους τελευταίους μήνες.

Εδώ έρχεται το Notch (ξανά)

Το MacBook Air επόμενης γενιάς θα διαθέτει εγκοπή στο περίγραμμα της οθόνης. Σύμφωνα με το Ty98, τον ίδιο που ανέφερε πρώτος την εγκοπή στο νέο MacBook Pros 14 ιντσών και 16 ιντσών. Αυτή η λεπτομέρεια αναφέρθηκε στην ίδια εξαιρετικά ακριβή ανάρτηση στο φόρουμ από τις 19 Αυγούστου, συζητώντας τα νέα μοντέλα MacBook Pro.

Η πιθανότητα είναι ότι, παρόμοια με το MacBook Pro, δεν θα υπάρχει Face ID στο επόμενο MacBook Air, καθώς η εγκοπή θα φιλοξενεί μόνο την κάμερα και τον αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος και μια ενδεικτική λυχνία.

 

Αντίο Tapered Wedge (σχεδιο σφήνας)

Ο Ty98 είπε επίσης ότι το επόμενο MacBook Air θα «φαίνεται πολύ καλύτερο» επειδή η Apple θα εξαλείψει τον τρέχοντα σχεδιασμό σφηνών που ήταν συνώνυμος με το λεπτότερο φορητό υπολογιστή της εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2010, όταν παρουσιάστηκε το κωνικό πλαίσιο του σώματος. Ο κωνικός σχεδιασμός μεταβαίνει από παχύτερο στο πίσω σε λεπτότερο μπροστά, ενώ ο νέος, πιο ομοιόμορφος σχεδιασμός θα είναι όχι μόνο “ελαφρύς” αλλά “πολύ στρογγυλός”, σύμφωνα με τον Κινέζο διαρρέοντα.

Άλλες φήμες για το MacBook Air έχουν επίσης υποδείξει ότι η Apple σχεδιάζει μια λεπτότερη και ελαφρύτερη έκδοση του μηχανήματος με πιο λεπτές στεφάνες από το τρέχον μοντέλο. Για παράδειγμα, ο Mark Gurman του Bloomberg τον Ιανουάριο ανέφερε ότι η Apple εργάζεται σε μια “λεπτότερη και ελαφρύτερη” έκδοση του MacBook Air, η οποία είναι πιθανό να επιτύχει μικρότερο προφίλ συρρικνώνοντας το πλαίσιο γύρω από την οθόνη των 13 ιντσών. Σε μια σχετική σημείωση, η Apple σκέφτηκε να κατασκευάσει μια μεγαλύτερη έκδοση του MacBook Air με οθόνη 15 ιντσών, αλλά δεν θα το δούμε σύντομα για την επόμενη γενιά, σύμφωνα με τον Gurman. Δεδομένου ότι η εταιρία έχει υιοθετήσει και πλήκτρα πλήρους μεγέθους στα νέα μοντέλα MacBook Pro, όπως είχε προβλεφθεί, θα ήταν λογικό για την Apple να φέρει αυτή την εμφάνιση και στο MacBook Air. Μια τέτοια αλλαγή θα απαιτούσε επίσης ένα μικρότερο trackpad βέβαια.

Γεια σου MagSafe (Και πάλι)

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι η υποδοχή φόρτισης MagSafe θα επιστρέψει στα MacBooks της Apple σε μελλοντικά σχέδια. Αυτό έχει ήδη γίνει αντιληπτό στα πρόσφατα ανακοινωμένα μοντέλα MacBook Pro, αλλά ο Gurman ισχυρίζεται ότι το MagSafe έρχεται επίσης στο MacBook Air.

Στην έκθεση του Gurman, ισχυρίζεται ότι το MagSafe θα εμφανιστεί στο νέο μοντέλο MacBook Air 13 ιντσών, εκτός από ένα ζευγάρι θύρες Thunderbolt/USB4 για σύνδεση εξωτερικών συσκευών.

Θα δούμε το τσιπ «M2» της Apple

Αυτή την εβδομάδα η Apple παρουσίασε τα τσιπ M1 Pro και M1 Max, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα νέα MacBook Pro. Αυτά τα τσιπ μοιράζονται αρχιτεκτονικές υψηλής απόδοσης που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών των δημιουργικών επαγγελματικών ροών εργασίας που απαιτούν πόρους.

Αντ ‘αυτού, η Apple αναμένεται να κάνει ντεμπούτο σε έναν “άμεσο διάδοχο” υψηλής τεχνολογίας στον επεξεργαστή M1 που βρίσκεται στα MacBook Pro 13 ιντσών, Mac mini και τρέχον MacBook Air. Το νέο τσιπ, με την κωδική ονομασία Staten, θα περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό πυρήνων απόδοσης με το M1, αλλά θα λειτουργεί πιο γρήγορα, σύμφωνα με τον Gurman. Θα δει επίσης τον αριθμό των πυρήνων γραφικών να αυξάνεται, από επτά ή οκτώ, σε εννέα ή 10. Επιπλέον, ο Gurman λέει ότι η Apple σχεδιάζει μια ενημέρωση στο MacBook Pro 13 ιντσών χρησιμοποιώντας το ίδιο τσιπ.

Το νέο τσιπ στο επόμενο MacBook Air θα μπορούσε να φέρει το επώνυμο “M2”. Αυτή η αναθεωρημένη ονοματολογία βασίζεται σε φήμες από τους διαρρέοντες Jon Prosser και Dylandkt, οι οποίοι και οι δύο είχαν προβλέψει με ακρίβεια κάποια από τα σχέδια της Apple στο παρελθόν.

Λειτουργία Mini LED στο MacBook Air

Σύμφωνα με τον Kuo, το MacBook Air θα διαθέτει οθόνη mini-LED, μια πρόβλεψη που επαναλαμβάνεται επίσης από το DigiTimes. Τόσο το νέο MacBook Pro 14 ιντσών όσο και το 16 ιντσών διαθέτουν οθόνες Liquid Retina XDR βασισμένες σε μίνι LED και υπάρχει καλός λόγος να περιμένουμε, αν όχι μια πανομοιότυπη οθόνη προδιαγραφών, τότε μια παραλλαγή μίνι LED στο MacBook Air‌.

Η τεχνολογία οθόνης mini-LED φέρνει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της οθόνης MacBook, επιτρέποντας λεπτότερα, ελαφρύτερα σχέδια ενώ προσφέρει οφέλη όπως βελτιωμένη ευρεία γκάμα χρωμάτων, υψηλή αντίθεση και δυναμική εμβέλεια και πιο αληθινά μαύρα. Αρκετές αναφορές έχουν υποδείξει ότι τα MacBooks θα είναι ο κύριος οδηγός των αποστολών πάνελ μίνι-LED, καθώς η Apple μεταβαίνει στην τεχνολογία σε όλα τα προϊόντα της που βασίζονται στην οθόνη.

Πολλαπλά χρώματα θα μπορούσαν να έρθουν

Σύμφωνα με τον διαρρέοντα της Apple Jon Prosser, η επερχόμενη κυκλοφορία του MacBook Air από την Apple θα διαθέτει διάφορα χρώματα, παρόμοια με αυτά

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα