Apple Mac News

Χρήστες αναφέρουν θέμα με “Memory Leak” μετά την ενημέρωση στο macOS Monterey

Ορισμένοι χρήστες που αναβάθμισαν πρόσφατα σε macOS Monterey αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα που είναι γνωστό ως “Memory Leak”, αυτό σημαίνει εφαρμογές στο macOS, που τρέχουν στο παρασκήνιο, καταναλώνουν ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες μνήμης RAM.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποια μοντέλα υπολογιστών Mac επηρεάζονται. Ωστόσο, η γκάμα είναι σχετικά μεγάλη, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Οι αναφορές στο Twitter, το Reddit, τα φόρουμ MacRumors και τις Κοινότητες υποστήριξης της Apple αποτελούνται από χρήστες που αναφέρουν το Mac τους προειδοποιούν ότι το σύστημα έχει “ξεμείνει από μνήμη εφαρμογών” ή ότι συγκεκριμένες εφαρμογές καταναλώνουν αστεία υψηλές ποσότητες μνήμης RAM στο Activity Monitor.

Ορισμένες αναφορές αναφέρουν το Κέντρο Ελέγχου του macOS ως τον κύριο ένοχο, με τον YouTuber Gregory McFadden να μοιράζεται ένα στιγμιότυπο οθόνης του Κέντρου Ελέγχου χρησιμοποιώντας έως και 20 GB μνήμης RAM στο MacBook Pro των 64 GB M1 Max 16 ιντσών. Άλλοι χρήστες μοιράζονται επίσης παρόμοιες εμπειρίες στα MacRumors Forums και στο Reddit.

Ένα άλλο σύμπλεγμα σχετικών αναφορών περιλαμβάνει το Mozilla Firefox. Όπως φαίνεται στα tweets παρακάτω, ο Firefox για ορισμένους χρήστες καταλαμβάνει απίστευτα υψηλές ποσότητες μνήμης, έως και 80 GB για έναν χρήστη.

Εξαιρουμένων των αναφορών που σχετίζονται με τον Firefox και το Κέντρο Ελέγχου, οι πιο διαδεδομένες αναφορές από χρήστες σε διαφορετικές πλατφόρμες υποδηλώνουν ότι το πιο κοινό σφάλμα είναι το αναδυόμενο παράθυρο “Το σύστημά σας έχει εξαντληθεί η μνήμη εφαρμογών”.

Το αναδυόμενο παράθυρο φαίνεται φαινομενικά να εμφανίζεται στους χρήστες παρά την ελάχιστη χρήση των Mac τους με σημαντική ποσότητα μνήμης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ορισμένοι χρήστες έχουν προτείνει ότι η επανεκκίνηση του Mac βοηθά, ενώ άλλοι λένε ότι το αναδυόμενο παράθυρο επανεμφανίζεται αμέσως μετά. Ένας χρήστης στις Κοινότητες υποστήριξης της Apple σημείωσε την εμπειρία του:

Από τη λήψη του Monterey, λαμβάνω επαναλαμβανόμενα μηνύματα “Το σύστημά σας έχει εξαντληθεί η μνήμη της εφαρμογής”. Αυτό συνέβη μόνο μετά τη λήψη του Monterey. Κατά την εξέταση των σελίδων παρακολούθησης δραστηριότητας φαίνεται ότι ο κύριος ένοχος είναι η χρήση 18 GB και άνω! Είναι αυτό απόδειξη διαρροής μνήμης για Pages with Monterey os; Η επανεκκίνηση δεν έχει καμία διαφορά.

Οι χρήστες Mac στα φόρουμ MacRumors στις Κοινότητες υποστήριξης της Apple και στο Reddit, σημειώνουν παρόμοιες εμπειρίες. Δεδομένου αυτού και των προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση μνήμης για ορισμένους χρήστες, ίσως είναι καλύτερο για τους χρήστες που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν macOS Big Sur να περιμένουν μέχρι τη δεύτερη έκδοση του macOS Monterey πριν την αναβάθμιση. Αν δεν σας έχουμε προλάβει και έχετε κάνει την αναβάθμιση δεν χρειάζεται άγχος, απλά λίγο υπομονή μέχρι το επόμενο update.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα