Apple Mac News

M1 MacBook Pro vs M1 Pro MacBook Pro

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να αγοράσετε ένα MacBook Pro με το τσιπ M1 Pro ή εάν ένα μηχάνημα M1 ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, το τελευταίο βίντεο των MacRumors
στο YouTube είναι για εσάς. Συγκρίναμε το βασικό MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M1 Pro με το βασικό MacBook Pro 13 ιντσών με τσιπ M1 για να δώσουνε μια ιδέα για το πώς ανταποκρίνονται το ένα με το άλλο.

Η τιμή του M1 MacBook Pro ξεκινά από 1599€ και έρχεται με ένα τσιπ M1 που διαθέτει CPU 8 πυρήνων και GPU 8 πυρήνων, μαζί με μνήμη 8 GB και SSD 256 GB.
Το 14 ιντσών M1 Pro MacBook Pro κοστίζει 2999€ μοντέλα του M1 Pro διαθέτουν CPU 10 πυρήνων και GPU 16 πυρήνων, αλλά συγκρίνουμε τα δύο βασικά μοντέλα.

Το 14 ιντσών M1 Pro MacBook Pro της Apple είναι 1400€ πιο ακριβό από το μοντέλο M1, αλλά όπως θα δείτε στο βίντεό μας, είναι πολύ πιο ικανό. Διαθέτει πιο φωτεινή, ευκρινή οθόνη που κάνει αισθητή τη διαφορά και πρόσθετες θύρες. Υπάρχει μια ακόμη θύρα USB-C/Thunderbolt, μια θύρα φόρτισης MagSafe, μια θύρα HDMI και μια συσκευή ανάγνωσης καρτών SD. Τα ηχεία πιθανότατα δεν αποτελούν σημαντικό σημείο πώλησης για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά ο ήχος είναι πολύ βελτιωμένος και υπάρχει επίσης μια κάπως καλύτερη κάμερα web στα 1080p έναντι των 720p.

Υπάρχουν σαφείς διαφορές απόδοσης με τα ‌M1‌ και ‌M1 Pro‌ όσον αφορά τις βαθμολογίες Geekbench. Το ‌M1‌ MacBook Pro κέρδισε βαθμολογία μονού πυρήνα 1705 και βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων 7385, μαζί με σκορ OpenCL 18480. Σε σύγκριση, το MacBook Pro 14 ιντσών κέρδισε βαθμολογία μονού πυρήνα 1763, ένα πολλαπλό βαθμολογία πυρήνα 9823 και σκορ OpenCL 30569, που είναι μια αξιοπρεπής βελτίωση στην απόδοση πολλαπλών πυρήνων και γραφικών.

Αυτό μεταφράζεται και σε χρήση στον πραγματικό κόσμο. Η απόδοση σε timeline 4K στο Final Cut Pro χρειάστηκε το ‌M1 Pro‌ MacBook Pro περίπου 2 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, αλλά το ‌M1‌ MacBook Pro χρειάστηκε 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι μια αξιοσημείωτη διαφορά. Το M1 Pro MacBook Pro ήταν σε θέση να χειριστεί πλάνα 8K χωρίς πρόβλημα, αλλά το ‌M1‌ MacBook Pro δυσκολεύτηκε.

Αξίζει λοιπόν το premium το MacBook Pro 14 ιντσών; Φυσικά, αν χρειάζεστε το είδος της ισχύος που προσφέρει. Εάν πρόκειται απλώς να διαβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να περιηγείστε στον Ιστό και να κάνετε άλλες ελαφριές εργασίες, το τσιπ M1 είναι περισσότερο από αρκετό. Ως σημείωση, ωστόσο, εάν σκέφτεστε ένα ‌M1‌ MacBook, είναι πιθανώς καλύτερο να πάτε με το MacBook Air, ένα πιο λεπτό και ελαφρύ μηχάνημα που είναι σχεδόν εξίσου ισχυρό και 420€ λιγότερο από το ‌M1‌ MacBook Pro, εξοικονομώντας ακόμη περισσότερα χρήματα.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη ισχύ για εργασίες επαγγελματικού επιπέδου, όπως επεξεργασία βίντεο, επεξεργασία ήχου, φωτογραφία, η επιπλέον 1400€ επένδυση παραπάνω μπορεί να αξίζει τον κόπο, δεδομένων των πλεονεκτημάτων του ‌M1 Pro‌, της επιπλέον μνήμης 8 GB που έχετε σαν βάση βάση μηχάνημα και τον πρόσθετο χώρο αποθήκευσης σε σύγκριση με τις επιλογές του απλού ‌M1‌.

Αξίζουν τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με τα μηχανήματα M1;

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα