News Tech

Η Google ξεκινά την ανάπτυξη headset AR για να ανταγωνιστεί την Apple και τη Meta

Η Google ξεκίνησε εσωτερικά την ανάπτυξη ενός headset επαυξημένης πραγματικότητας που θα “συνδυάζει γραφικά υπολογιστή με μια ροή βίντεο του πραγματικού κόσμου” για να προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία AR, με μια δοκιμαστική κυκλοφορία να έχει προγραμματιστεί για το 2024, σύμφωνα με έκθεση του The Verge.

Η έκθεση περιγράφει το headset, με την κωδική ονομασία Project Iris, ως ένα «συγκρατημένο μυστικό» της Google με περίπου 300 υπαλλήλους να εργάζονται στο έργο. Το Project Iris θα χρησιμοποιήσει μια σειρά από αισθητήρες και κάμερες για την προβολή περιεχομένου που δημιουργείται από υπολογιστή στον πραγματικό κόσμο.

Μια τεχνική πρόκληση τέτοιων headset είναι η δυνατότητα υπολογισμού περίπλοκων τρισδιάστατων περιβαλλόντων χρησιμοποιώντας chipset για κινητά υψηλής απόδοσης. Ένας προσαρμοσμένος επεξεργαστής Google φέρεται να τροφοδοτεί το Project Iris, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό καθώς η αναφορά υποδηλώνει ότι η Google θα μπορούσε να μεταφορτώσει κάποια απόδοση σε κέντρα δεδομένων για την απόδοση περιεχομένου.

Από την πλευρά του λογισμικού, τα headset θα τροφοδοτούνται από Android, αν και οι λίστες εργασιών της Google υποδεικνύουν ότι ένα νέο λειτουργικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για AR θα μπορούσε να βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Οι προηγούμενες προσπάθειες της Google για επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα περιλαμβάνουν το Google Glass, το Google Cardboard και το Daydream, αλλά καμία δεν έγινε ποτέ mainstream. Η ανάπτυξη του Project Iris έρχεται καθώς ενισχύεται ο ανταγωνισμός στην αναδυόμενη βιομηχανία AR καθώς η Meta, η Apple και τώρα η Google αρχίζουν να σχεδιάζουν για μελλοντική κυριαρχία.

Η Apple έχει δουλέψει σκληρά για τα πρώτα της headsets AR. Τα headsets θα είναι η πρώτη μεγάλη νέα κατηγορία προϊόντων της Apple μετά το Apple Watch και θα είναι επίσης η πρώτη σημαντική ώθηση της εταιρείας στον χώρο VR και AR.

Τα headsets της Apple, τα οποία δεν έχουν ακόμη ονομαστεί, θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν φέτος, αλλά πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Apple αντιμετωπίζει θερμικά προβλήματ, απειλώντας με καθυστέρηση έως το 2023.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα