News Tech

MediaTek η επόμενη γενία Wi-Fi θα φτάνει τις ταχύτητες του Thunderbolt 3

Η MediaTek διεξήγαγε την πρώτη ζωντανή επίδειξη του Wi-Fi 7 στον κόσμο για «βασικούς πελάτες και συνεργάτες του κλάδου», ανοίγοντας το δρόμο για την τεχνολογία ασύρματου δικτύου να εισέλθει από το επόμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η MediaTek με έδρα την Ταϊβάν είπε ότι οι επιδείξεις, απέδειξαν την ικανότητα του Wi-Fi 7 να επιτυγχάνει τη μέγιστη ταχύτητα που ορίζεται από το IEEE 802.11be, το επίσημο όνομα για το πρότυπο Wi-Fi 7. Η εταιρεία τόνισε επίσης την τεχνολογία πολλαπλών συνδέσμων (MLO). Το MLO συγκεντρώνει πολλά κανάλια σε διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων, ταυτόχρονα για να επιτρέψει στην κυκλοφορία του δικτύου να συνεχίσει να ρέει απρόσκοπτα ακόμα και αν υπάρχουν παρεμβολές ή συμφόρηση στις ζώνες. Το “Filogic” αναφέρεται απλώς στο χαρτοφυλάκιο συνδεσιμότητας Wi-Fi 7 της MediaTek.

Η κυκλοφορία του Wi-Fi 7 θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που το Wi-Fi μπορεί να είναι μια πραγματική αντικατάσταση ενσύρματου/Ethernet για εφαρμογές εξαιρετικά υψηλού εύρους ζώνης», δήλωσε ο Alan Hsu, εταιρικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της επιχείρησης Intelligent Connectivity της MediaTek. «Η τεχνολογία Wi-Fi 7 της MediaTek θα είναι η ραχοκοκαλιά των οικιακών, γραφείων και βιομηχανικών δικτύων και θα παρέχει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για τα πάντα, από εφαρμογές AR/VR πολλών παικτών μέχρι παιχνίδια στο cloud και κλήσεις 4K έως ροή 8K και πέρα».

«Η ταχύτερη ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και οι πιο απαιτητικές εφαρμογές, όπως η ροή βίντεο υψηλότερης ανάλυσης και τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, αυξάνουν τη ζήτηση για Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E και σύντομα Wi-Fi 7», δήλωσε ο Mario Morales, αντιπρόεδρος του ομίλου, Semiconductors στο IDC. «Η πρόοδος του Wi-Fi 7 στο πλάτος καναλιού, το QAM και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η λειτουργία πολλαπλών συνδέσμων (MLO) θα κάνουν το Wi-Fi 7 πολύ ελκυστικό για συσκευές όπως τα κορυφαία smartphone, υπολογιστές, καταναλωτικές συσκευές και κάθετες βιομηχανίες όπως λιανική και βιομηχανική. καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών αρχίζουν να αναπτύσσουν ένα ευρύτερο φάσμα hotspot σε αυτά τα τμήματα της αγοράς».

Λέγεται ότι το Wi-Fi 7 προσφέρει 2,4 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από το Wi-Fi 6, ακόμη και με τον ίδιο αριθμό κεραιών, καθώς το Wi-Fi 7 μπορεί να χρησιμοποιήσει κανάλια 320 Mhz και υποστηρίζει την τεχνολογία τετραγωνικής διαμόρφωσης πλάτους 4K (QAM).

Η Wi-FI Alliance λέει ότι το Wi-Fi 7 θα μπορούσε να παρέχει ταχύτητες «τουλάχιστον 30» gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps) και θα πρέπει να υπερβαίνει αυτές για να φτάσει τα 40 Gbps, που είναι η ίδια ταχύτητα με το Thunderbolt 3. Όπως σημειώνεται από την ArsTechnica, το Wi-Fi Το 6 υποστηρίζει ταχύτητες έως και 9,6 Gbps, ενώ ο προκάτοχός του, το WiFi 5, έχει μέγιστη απόδοση 3,5 Gbps. Το Wi-Fi 6 είναι το εμπορικό όνομα που δόθηκε στην τεχνολογία 802.11ax, η οποία υποστηρίζεται από όλα τα μοντέλα iPhone 11 και μεταγενέστερα, το νεότερο iPad mini, το iPad Air, το iPad Pro και όλους τους Mac που τροφοδοτούνται από τον Apple silicon.

Το επόμενο βήμα από το Wi-Fi 6 είναι το Wi-Fi 6E. Οι συσκευές που υποστηρίζουν Wi-Fi 6E χρησιμοποιούν αποκλειστικό φάσμα 6E με έως και επτά επιπλέον κανάλια 160 MHz, ενώ οι συσκευές Wi-Fi 6 μοιράζονται το ίδιο φάσμα με άλλες συσκευές Wi-Fi 4, 5 και 6 και λειτουργούν μόνο σε δύο κανάλια 160 MHz . Ορισμένες αναφορές πρότειναν ότι η σειρά iPhone 13 της Apple θα περιελάμβανε Wi-Fi 6E, αλλά οι φήμες δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ. Κοιτάζοντας το μέλλον, το φετινό iPhone 14 αναμένεται να υιοθετήσει το Wi-Fi 6E και τα επερχόμενα headset AR/VR της Apple αναμένεται επίσης να τα υποστηρίξουν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υψηλής ποιότητας, εμπειρίας που θα προσφέρει, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi. Kuo.

Η MediaTek έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη του προτύπου Wi-Fi 7 από την έναρξή της και είναι πρόθυμη να ενθουσιάσει για την συνδεσιμότητας Wi-Fi 7 Filogic, αλλά το πρωτόκολλο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί από τη Συμμαχία Wi-FI. Επομένως, είναι δύσκολο να πούμε πότε οι καταναλωτικές συσκευές θα το υποστηρίξουν πραγματικά. Η MediaTek λέει ότι προϊόντα με Wi-Fi 7 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά ξεκινώντας το 2023. Ανεξάρτητα, δεδομένου ότι η Apple δεν έχει ακόμη υιοθετήσει το Wi-Fi 6E σε καμία από τις συσκευές της, η υποστήριξη για Wi-Fi 7 είναι πιθανό να είναι κάπως μακριά .

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα
Apple News

Κίνδυνος με λειτουργία “Απώλειας” των AirTags

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η ‘’Λειτουργία απώλεια’’ του AirTag, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει iPhone, να σαρώνει ένα χαμένο AirTag για να εντοπίσει τα