Apple News

Δεν θέλουν να πάρει αποζημίωση 99 εκατομμυρίων δολαρίων ο Tim Cook

Οι μέτοχοι της Apple καλούνται να καταψηφίσουν ένα προγραμματισμένο πακέτο αποζημίωσης 99 εκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, αναφέρουν οι Financial Times.  Η Θεσμική Υπηρεσία Μετοχών (ISS) δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει «σημαντική ανησυχία» με την ανάθεση της μετοχής Cook το 2021.

Ο Cook πέρυσι κέρδισε μετοχές αξίας 82 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων και μπόνους 12 εκατομμυρίων δολαρίων, και το βραβείο μετοχών ήταν το πρώτο πακέτο κινήτρων που του είχε χορηγηθεί από τότε που το πακέτο του το 2011 χορηγήθηκε πλήρως για τη θητεία του στην Apple.

Σύμφωνα με την ISS, η αποζημίωση του Cook για το 2021 «ξεπέρασε σημαντικά» αυτή που παρείχαν συγκρίσιμες εταιρείες πέρυσι. Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που ο ISS αντιτάχθηκε στα πακέτα πληρωμών της Apple.

Οι ψήφοι των μετόχων για την αποζημίωση που παρέχει η Apple στα στελέχη είναι συμβουλευτικές και το διοικητικό συμβούλιο δεν υποχρεούται να αναλάβει δράση. Στην Financial Times λένε ότι εάν υπάρξει αντίδραση σχετικά με την αμοιβή του Cook, θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει το διοικητικό συμβούλιο της Apple. Στη δήλωση αντιπροσώπου της, η Apple λέει ότι «θα συνεχίσει να εξετάζει τα σχόλια των μετόχων και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών κατά την πληρωμή κατά τη λήψη μελλοντικών αποφάσεων αποζημίωσης».

Υπό τη 10ετή ηγεσία του Cook, η Apple γνώρισε συνεχή επιτυχία και τον Ιανουάριο, έγινε για λίγο η πρώτη εταιρεία που σημείωσε αποτίμηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αποζημίωση των στελεχών της Apple συνδέεται με την απόδοση της εταιρείας και η Apple πετυχαίνει τακτικά τους στόχους της.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα