Apple iPhone

Η εγγραφή βίντεο 4K ProRes στο iPhone 14 Pro εξακολουθεί να απαιτεί τουλάχιστον 256 GB χώρο

Όπως συνέβη με τα μοντέλα iPhone 13 Pro που κυκλοφόρησαν πέρυσι, η εγγραφή βίντεο 4K ProRes στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max εξακολουθεί να απαιτεί ένα μοντέλο με τουλάχιστον 256 GB αποθηκευτικού χώρου, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple για τις συσκευές.

Η εγγραφή βίντεο ProRes περιορίζεται στα 1080p στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε μοντέλα iPhone 14 Pro με χωρητικότητα αποθήκευσης 128 GB. Για την εγγραφή βίντεο ProRes σε 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, απαιτείται ένα μοντέλο με χωρητικότητα αποθήκευσης 256 GB, 512 GB ή 1 TB.

Μια υποσημείωση στο δελτίο τύπου της Apple που ανακοινώνει τα μοντέλα iPhone 14 Pro:

Τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο ProRes στην εφαρμογή Κάμερα στα 1080p 30 fps με 128 GB και έως και 4K 30 fps με 256 GB, 512 GB και 1 TB.
Η έλλειψη υποστήριξης εγγραφής βίντεο 4K ProRes σε μοντέλα 128 GB πιθανότατα οφείλεται στο ότι τα βίντεο 4K έχουν πολύ μεγάλα μεγέθη αρχείων. Η Apple λέει ότι ένα βίντεο 10-bit ProRes διάρκειας ενός λεπτού είναι περίπου 1,7 GB σε ανάλυση 1080p και περίπου 6 GB σε ανάλυση 4K.

Το ProRes, που εισήχθη στα μοντέλα iPhone 13 Pro, αναφέρεται σε μια οικογένεια κωδικοποιητών από την Apple που μπορούν να συμπιέσουν βίντεο σε μικρότερα μεγέθη αρχείων με “εντυπωσιακή διατήρηση ποιότητας εικόνας”. Η Apple λέει ότι το ProRes έχει σχεδιαστεί ως τελική μορφή παράδοσης για βίντεο υψηλής ποιότητας όπως διαφημίσεις, ταινίες μεγάλου μήκους και εκπομπές.

Η εγγραφή βίντεο ProRes εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται καθόλου στα τυπικά iPhone 14 και iPhone 14 Plus.

Να σημειωθεί ότι ο μέσος χρήστης, δεν θα χρειαστεί να τραβήξει 4Κ βίντεο, πόσο μάλλον ProRes, είναι ένα εργαλείο καθαρά για επαγγελματική χρήση, και εκτός αυτού είναι κρίμα να γεμίζουμε άδικα τα κινητό μας με τεράστια αρχεία.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

iPhone

Το iOS 15.1 Beta 2 διορθώνει το σφάλμα της χρήσης μάσκας στο iPhone 13

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη έκδοση beta του iOS 15.1 στους προγραμματιστές και η ενημέρωση περιλαμβάνει μια διόρθωση για
Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα