Apple

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνα συνεργασίας της Apple με την Sony

Ο Tim Cook δημόσια είπε και ευχαρίστησε για την μακροχρόνια συνεργασία της Sony με την Apple για τη δημιουργία αισθητήρων κάμερας αιχμής για διαδοχικά μοντέλα iPhone για πάνω από μια δεκαετία.

Η Apple συνήθως δεν αποκαλύπτει τους συγκεκριμένους κατασκευαστές των εξαρτημάτων υλικού που χρησιμοποιεί στα iPhone, αλλά η χρήση του υλικού της κάμερας Sony είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό σε στενούς οπαδούς της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας.

Η Apple φέρεται να χρησιμοποίησε τον αισθητήρα της κάμερας της Sony από το iPhone 6 και οι επακόλουθες επίσκευές υλικού από εταιρείες όπως το iFixit εντόπισαν εξαρτήματα κατασκευασμένα από τη Sony σε διαδοχικά μοντέλα iPhone.

Το tweet του Cook υποδηλώνει ότι η συνεργασία της Apple με τη Sony παραμένει ισχυρή και οι φήμες για το σκοπό αυτό σηματοδοτούν ήδη τη συνεισφορά της ιαπωνικής εταιρείας στα μελλοντικά προϊόντα της Apple. Για παράδειγμα, Σύμφωνα με μια αναφορά Νοεμβρίου από τη Nikkei, τα μοντέλα iPhone 15 του επόμενου έτους θα είναι εξοπλισμένα με τους νεότερους αισθητήρες εικόνας «state of the art» της Sony.

 

Σε σύγκριση με τους τυπικούς αισθητήρες, ο αισθητήρας εικόνας της Sony διπλασιάζει το σήμα κορεσμού σε κάθε pixel, επιτρέποντάς του να συλλαμβάνει περισσότερο φως για να μειώσει την υποέκθεση και την υπερέκθεση. Ο Nikkei είπε ότι είναι σε θέση να φωτογραφίζει καλύτερα το πρόσωπο ενός ατόμου ακόμη και με έντονο οπίσθιο φωτισμό.

Η Apple εργάζεται σε έναν τηλεφακό περισκοπίου που θα βελτιώσει τις δυνατότητες οπτικού ζουμ του iPhone 15 Pro, επιτρέποντας έως και 10x οπτικό ζουμ για να την κάνει ανταγωνιστική με ορισμένα smartphone Android που κυκλοφορούν στην αγορά. Η τεχνολογία αισθητήρα εικόνας Sony πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για την ευρεία κάμερα που η Apple θεωρεί την “κύρια” κάμερα του iPhone, καθώς η Apple χρησιμοποιεί συνήθως διαφορετική τεχνολογία για κάθε φακό.

Επίσης για το επόμενο έτος, η Sony αναμένεται να προμηθεύσει την Apple με μια οθόνη OLED με (OLEDoS) – επίσης γνωστή ως micro-OLED – για τα headset μικτής πραγματικότητας πρώτης γενιάς της εταιρείας.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα