Apple

Επιστρέφουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο iOS 17

Ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η Apple ετοιμάζεται να επιτρέψει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών για iPhone και iPad στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέρος μιας προσπάθειας συμμόρφωσης με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος τίθεται σε πλήρη ισχύ το 2024. Η έκθεση αναφέρει ότι η Apple στοχεύει οι αλλαγές να εισαχθούν ως μέρος του iOS 17.

Σε ένα ερευνητικό σημείωμα αυτή την εβδομάδα, τρεις αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley υποστήριξαν ότι τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων και το sideloading θα αποτελούσαν «περιορισμένο κίνδυνο» τόσο για τα έσοδα από το App Store όσο και για τα συνολικά έσοδα της Apple, δεδομένου ότι οι χρήστες iPhone έχουν «από καιρό δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια, συγκέντρωση και ευκολία που προσφέρει το App Store.”

Είναι σημαντικό ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) βασίζονται στις ρυθμιστικές αρχές και όχι στους καταναλωτές. Από την πλευρά των καταναλωτών, βλέπουμε πολύ μικρή ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στο App Store, δεδομένης της απαράμιλλης ασφάλειας, της ευκολίας χρήσης και της αξιοπιστίας που παρέχει το App Store. Σύμφωνα με την έρευνά μας για Smartphone το Φθινόπωρο του 2022, λιγότερο από το 30% των κατόχων iPhone είναι πιθανό να αγοράσουν μια εφαρμογή για κινητά απευθείας από έναν ιστότοπο προγραμματιστή έναντι του App Store.

Σε ένα απίθανο χειρότερο σενάριο όπου η Apple έχασε με κάποιο τρόπο το σύνολο των εσόδων της από το App Store στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού από καταστήματα εφαρμογών τρίτων, οι αναλυτές υπολόγισαν ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με μόλις 4% ζημιά στα έσοδα της Apple από υπηρεσίες και 1 % επίπτωση στα συνολικά έσοδα της Apple. Εάν τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων επιτρέπονται παγκοσμίως, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα από υπηρεσίες θα είναι περίπου 9% και περίπου 2% στα συνολικά έσοδα.

Στην πραγματικότητα, ο αντίκτυπος στα έσοδα της Apple θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερος, καθώς οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πιθανό η Apple να εξακολουθεί να λαμβάνει προμήθεια για αγορές που γίνονται μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτων. Στην Ολλανδία, για παράδειγμα, η τυπική προμήθεια 30% της Apple μειώνεται μόνο κατά 3% για εφαρμογές γνωριμιών που χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμών τρίτων.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών και το sideloading, η Morgan Stanley πιστεύει ότι οι αναφερόμενες αλλαγές δεν παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για τα έσοδα/ανάπτυξη του App Store ή τη μακροπρόθεσμη απόδοση της μετοχής της Apple.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα