Apple

MacBook Pro 14 ιντσών το 2023 με τσιπ 3nm

Εντός των ημερών, η TSMC θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των τσιπ 3nm για τις επόμενες γενιές Mac, iPhone και άλλες συσκευές Apple.


Σύμφωνα με δημοσίευμα τη Δευτέρα από το DigiTimes, η TSMC θα πραγματοποιήσει μια τελετή στο Fab 18 στο Επιστημονικό Πάρκο της Νότιας Ταϊβάν (STSP) στις 29 Δεκεμβρίου για να σηματοδοτήσει την περίσταση. Θα αποκαλύψει επίσης σχέδια για επέκταση της παραγωγής τσιπ 3 νανομέτρων στο fab.

Η Apple χρησιμοποιεί επί του παρόντος τσιπ 4 νανομέτρων από την TSMC στα μοντέλα iPhone 14 Pro, που είναι το τσιπ A16 Bionic.

Η TSMC άρχισε να δοκιμάζει τη διαδικασία των 3 νανομέτρων τον Δεκέμβριο του 2021 στο Fab 18. Μια φήμη τον Ιούνιο υποστήριξε ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη νέα διαδικασία τσιπ στο τσιπ M2 Pro σε ορισμένα Mac που θα κυκλοφορήσουν το 2023.

Το τσιπ μπορεί να εμφανιστεί σε ενημερωμένο Mac mini, MacBook Pro 14 ιντσών και MacBook Pro 16 ιντσών που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023.

Το τσιπ 3nm της TSMC θα παρείχαν πολλαπλά οφέλη στην Apple, συμπεριλαμβανομένης μιας προβλεπόμενης βελτίωσης ταχύτητας κατά 15% στο ίδιο επίπεδο ισχύος με ένα τσιπ που κατασκευάζεται στα 5nm ή μείωση κατά 30% στην κατανάλωση ενέργειας για παρόμοιες ταχύτητες.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα