Apple

Πώς να παρακολουθείτε μια πτήση στο iPhone σας (χωρίς τρίτη εφαρμογή)

Οι εφαρμογές παρακολούθησης πτήσεων είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να παρακολουθείτε τα αεροπλάνα, επειδή όταν ετοιμάζεστε να πετάξετε ή όταν κάποιος που γνωρίζετε επιβαίνει σε μια πτήση, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε ότι τα πράγματα είναι ακόμα εντός προγράμματος.  Πολλές είναι η σελίδες και οι εφαρμογές που μπορείς να το κάνεις, αλλά οι περισσότερες σου επιτρέπουν συγκεκριμένα πράγματα, και πολλές από αυτές έχουν όριο χρήσης μετά πρέπει να πληρώσεις. Αν όμως έχετε iPhone, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να παρακολουθείτε μια πτήση – είναι μια εύχρηστη ενσωματωμένη δυνατότητα του λειτουργικού συστήματος.

Η δυνατότητα παρακολούθησης πτήσεων στο iOS είναι χάρη στους ανιχνευτές δεδομένων που η Apple έχει ενσωματώσει στο σύστημα εδώ και αρκετά χρόνια. Οι ανιχνευτές δεδομένων αναγνωρίζουν πράγματα όπως ώρες, ημερομηνίες και διευθύνσεις και στο σωστό πλαίσιο, τα μετατρέπουν σε συνδέσμους που μπορούν να πατηθούν. Δείτε παρακάτω το πως δουλεύει.

Παρακολούθηση πτήσεων στα Μηνύματα

Εάν κάποιος σας στείλει έναν αριθμό πτήσης (ας πούμε U2502) στα Μηνύματα, θα πρέπει να μπορείτε να πατήσετε τον υπογραμμισμένο αριθμό για να δείτε σε πραγματικό χρόνο την πρόοδο της πτήσης σε χάρτη.

Έχετε επίσης την επιλογή να μάθετε περισσότερα πατώντας Προεπισκόπηση πτήσης, η οποία θα σας δώσει πληροφορίες όπως ώρες αναχώρησης και άφιξης, καθυστερήσεις και για ορισμένα αεροδρόμια, λεπτομέρειες παραλαβής αποσκευών. Θα βρείτε συνδέσμους προς τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας και τους Χάρτες της Apple στο κάτω μέρος της κάρτας πληροφοριών.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να εντοπίσει το iOS τον αριθμό πτήσης, είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε το πλήρες όνομα της αεροπορικής εταιρείας μαζί με τον αριθμό (EasyJet U2502, για παράδειγμα).

Παρακολούθηση πτήσεων στην Αναζήτηση Spotlight

Σε iPhone και iPad, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε πτήσεις στην Αναζήτηση.

Σύρετε προς τα κάτω από τη μέση της αρχικής οθόνης και απλώς εισαγάγετε τον αριθμό πτήσης στο πεδίο αναζήτησης για να λάβετε πληροφορίες αναχώρησης και άφιξης. Πατήστε την κάρτα πληροφοριών για να λάβετε τις πρόσθετες λεπτομέρειες που αναφέρονται παραπάνω.

Παρακολούθηση πτήσεων σε Mac

Η Apple έχει συμπεριλάβει τους ίδιους ανιχνευτές δεδομένων στο macOS, που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε πτήσεις και στο Mac σας. Απλώς στο Spotlight με το συνδυασμό πλήκτρων Command-Spacebar και πληκτρολογήστε τον αριθμό πτήσης στο πεδίο εισαγωγής.

Επιλέξτε τα δεδομένα πτήσης στα αποτελέσματα και θα δείτε την ίδια κάρτα πληροφοριών που εμφανίζεται στο iOS, με τη ζωντανή τροχιά της πτήσης που εμφανίζεται σε έναν χάρτη και άλλες λεπτομέρειες.

Dimigeo

Dimigeo

Σχετικά με τον συγγραφέα

Dimigeo ο συνήθης ύποπτος, Owner και διαχειριστής της σελίδας dimigeo.gr, αλλά και όλων των social που θα βρείς κάτω. Φανατικός με την εταιρία που μισούμε και αγαπάμε, αυτή με το δαγκωμένο μήλο. Ελα τωρα αλήθεια περίμενες να γράψω περιγραφή για εμένα...

Αφήστε ένα σχόλιο

You may also like

Apple Mac

Τα Mac ενδέχεται να έχουν “Λειτουργία υψηλής ισχύος”

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Με την τελευταία έκδοση beta του macOS Monterey για τους προγραμματιστές φαίνεται να υπάρχει μία Λειτουργία υψηλής ισχύος” που θα
Apple iPad News

Το OLED iPad Air 2022 δεν θα έχει οθόνη Samsung

  • 10 Οκτωβρίου, 2021
Η Apple έριξε άκυρο στην Samsung για την χρήση μιας οθόνης OLED, για ένα επερχόμενο iPad Air 10,9 ιντσών, σύμφωνα